Hari tu ada lebihan nenas untuk laksa penang, so kita goi goi goi jer la ngan asam boi hat duk ada berkurun atas peti.. dah lama I beli nya nak bagi Jijah ngan bapak dia try rasa, tapi kurang mendapat sambutan... masam yang pelik kata nya.
Look at my laksa penang... sangat sadap (to me), lengkap dengan daun kesum cuma bunga kantan jer takdak.
I used alaskan seelachs fillet reneh dalam periuk bersama bawangs dan asam gelugor and all those cili flakes belacan salt sugar semua, then I guna immersion blender kasi hancur mana yang patut. Dalam poyok tu jugak I bremmm bremmm kan ia hehehee (keluarkan asam keping first). Wieeee am so happy, hilang kempunan.
grrr.....terliur nenas....
ReplyDeleteOwh laksa penang berlin dimalam hari bikin perut gue grr grr grr.Menjadi jugak u guna fish fillet.Cayalah.Memang inovatif dan kreatip!
ReplyDeleteAi..makan nenas asam boi ya.. tak ank kalah jugak org duk berasam boi ya.. haha. Pun sedap kan? Laksa hok diidam pu ln dh dapat ya? Lega..
ReplyDeleteSaya pun ...kemarin balik, kupas pauh cepat3, campak asam boi..wah..lega..
wahh laksa penang sedapnye..balik kg request mak bt la.(anak betuah, dah beranakpinak pun x pandai2 masak laksa sdiri) hikhik
ReplyDeleteKalau lidah org M'sia ni sedap Nas. Tapi lidah mereka org sana manalah boleh terima ini semua. Laksa yg sedap itu bolehlah:)
ReplyDeleteadoii kecur air liur dennn
ReplyDeleteBaru hari tu buat nenas boi. Laksa terbaik
ReplyDeleteGrrr nenas. Gerammm okey. Dah lama x makan nanas. Akak, eka pon kalu buat laksa, pakai daun kesum je...
ReplyDeletecuba buat epal asam boi... sedap!
ReplyDeletewahhh xsangka smpai berlin no pasal pelam asamboi ni
ReplyDeletetu dia nenas berboi lak uols buat..ni leh jual online kt berlin taw hahaha
oooo bila baca komen pasal asamboi epal tu..teringat ada epal kat dlm peti ais x terusik
bolehlah wat mlm ni ekeke
mmg mkn laksa kurang berkuah ye? n laksa cam halus je...... comel
ReplyDeletekecur air liur akak menengoknye, nenas asam boi,mcm sedap gak..
ReplyDeletelaksa tu..pun sedappp
hehehe... mmg sodap sagt ni !
ReplyDeletealhamdulillah, your laksa penang looks delicious,yummy, lovely
ReplyDeletenenas asam boi pun is okay
terus keco ailio ai :)
I pon buat jeruk asam boi tu, tp guna epal hijau. Ada he mangga putik kt Manchester ni, tp malasnya nak gi cari...hewhew. OK next laksa pulak, sbb ur laksa sgt tempting
ReplyDeleteterliurrrrrrrrrrrrrr heyyyyyyyyyyyyy kakak ingat kita lagi x? mama jelita no 2 . hahahahhahaha
ReplyDeletehow time flies jelita da ade adik pulak best nyeeeeeeeeeeeeeee
tudiaaaaaa nanas asam boiiiiiii *lap elio*
ReplyDeleteKejam tau. Kecur ailio iols. Tapi i tak boleh makan nenas, Nanti sakit lidah.
ReplyDeleteAsam boi memang kena dgn buah2 masam manis.. budak2 kat ofis ni jual mangga asam boi rm12... semua org terliur..
ReplyDeleteMJ.....sedap jugak tu nenas berboi boi...haha....
ReplyDeleteAlahai siannya tengok org kempunan laksa penang.....nasiblah menjadi jugak....Macam tak berkuah jer MJ....
semalam bru beli nenas..tp mkn gitu je, xde boi² bagai..kekeke
ReplyDeletederang kata pelik ke rasa nenas asam boi you tu? Sampai hati tak bagi sokongan padu pada effort u tu. Laksa tu guna laksa apa nampak cam halus je.
ReplyDeleteWah, orang jauh pun dah berasam boi! Kita tatau bila nak buat benda senang ni. Tak complicated kita memang tak minat. Huaaa.... alasan jerk memanjang!
ReplyDeleteSerius terliur tengok nenas tu. Rasa cam nak asam boikan segala buah-buahan yang ada di rumah pulak!
terliurr....
ReplyDeletegulp! *terustelanairliughh*
ReplyDelete