Monday, 27 October 2014

Nenas Berboi

Hamboi sana sini I duk nampak korang cerita jeruk mangga asam boi.... I pun tak nak kalah... tapi tak dapat la nak cari mangga putik aka muda, jadinya....

Nenas asam boi jer yang mampu... 

Hari tu ada lebihan nenas untuk laksa penang, so kita goi goi goi jer la ngan asam boi hat duk ada berkurun atas peti.. dah lama I beli nya nak bagi Jijah ngan bapak dia try rasa, tapi kurang mendapat sambutan... masam yang pelik kata nya.


Look at my laksa penang... sangat sadap (to me), lengkap dengan daun kesum cuma bunga kantan jer takdak. 

I used alaskan seelachs fillet reneh dalam periuk bersama bawangs dan asam gelugor and all those cili flakes belacan salt sugar semua, then I guna immersion blender kasi hancur mana yang patut. Dalam poyok tu jugak I bremmm bremmm kan ia hehehee (keluarkan asam keping first). Wieeee am so happy, hilang kempunan. 

25 comments:

  1. grrr.....terliur nenas....

    ReplyDelete
  2. Owh laksa penang berlin dimalam hari bikin perut gue grr grr grr.Menjadi jugak u guna fish fillet.Cayalah.Memang inovatif dan kreatip!

    ReplyDelete
  3. Ai..makan nenas asam boi ya.. tak ank kalah jugak org duk berasam boi ya.. haha. Pun sedap kan? Laksa hok diidam pu ln dh dapat ya? Lega..
    Saya pun ...kemarin balik, kupas pauh cepat3, campak asam boi..wah..lega..

    ReplyDelete
  4. wahh laksa penang sedapnye..balik kg request mak bt la.(anak betuah, dah beranakpinak pun x pandai2 masak laksa sdiri) hikhik

    ReplyDelete
  5. Kalau lidah org M'sia ni sedap Nas. Tapi lidah mereka org sana manalah boleh terima ini semua. Laksa yg sedap itu bolehlah:)

    ReplyDelete
  6. Baru hari tu buat nenas boi. Laksa terbaik

    ReplyDelete
  7. Grrr nenas. Gerammm okey. Dah lama x makan nanas. Akak, eka pon kalu buat laksa, pakai daun kesum je...

    ReplyDelete
  8. cuba buat epal asam boi... sedap!

    ReplyDelete
  9. wahhh xsangka smpai berlin no pasal pelam asamboi ni
    tu dia nenas berboi lak uols buat..ni leh jual online kt berlin taw hahaha

    oooo bila baca komen pasal asamboi epal tu..teringat ada epal kat dlm peti ais x terusik
    bolehlah wat mlm ni ekeke

    ReplyDelete
  10. mmg mkn laksa kurang berkuah ye? n laksa cam halus je...... comel

    ReplyDelete
  11. kecur air liur akak menengoknye, nenas asam boi,mcm sedap gak..

    laksa tu..pun sedappp

    ReplyDelete
  12. alhamdulillah, your laksa penang looks delicious,yummy, lovely
    nenas asam boi pun is okay
    terus keco ailio ai :)

    ReplyDelete
  13. I pon buat jeruk asam boi tu, tp guna epal hijau. Ada he mangga putik kt Manchester ni, tp malasnya nak gi cari...hewhew. OK next laksa pulak, sbb ur laksa sgt tempting

    ReplyDelete
  14. terliurrrrrrrrrrrrrr heyyyyyyyyyyyyy kakak ingat kita lagi x? mama jelita no 2 . hahahahhahaha
    how time flies jelita da ade adik pulak best nyeeeeeeeeeeeeeee

    ReplyDelete
  15. tudiaaaaaa nanas asam boiiiiiii *lap elio*

    ReplyDelete
  16. Kejam tau. Kecur ailio iols. Tapi i tak boleh makan nenas, Nanti sakit lidah.

    ReplyDelete
  17. Asam boi memang kena dgn buah2 masam manis.. budak2 kat ofis ni jual mangga asam boi rm12... semua org terliur..

    ReplyDelete
  18. MJ.....sedap jugak tu nenas berboi boi...haha....
    Alahai siannya tengok org kempunan laksa penang.....nasiblah menjadi jugak....Macam tak berkuah jer MJ....

    ReplyDelete
  19. semalam bru beli nenas..tp mkn gitu je, xde boi² bagai..kekeke

    ReplyDelete
  20. derang kata pelik ke rasa nenas asam boi you tu? Sampai hati tak bagi sokongan padu pada effort u tu. Laksa tu guna laksa apa nampak cam halus je.

    ReplyDelete
  21. Wah, orang jauh pun dah berasam boi! Kita tatau bila nak buat benda senang ni. Tak complicated kita memang tak minat. Huaaa.... alasan jerk memanjang!

    Serius terliur tengok nenas tu. Rasa cam nak asam boikan segala buah-buahan yang ada di rumah pulak!

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...