Thursday, 16 October 2014

Muffin Pisang & Portugis


Ini lah muffin pisang yang I buat the other day. Sesaje bosan belek-belek gambar tacap tacap bikin lapar uwaaaaargh. 




Eh semalam kami makan mahal.... Ikan Dorade bakar ala Portugis Al-Buquerque, haaaa kau nama tak nak kalah, opkos la dah mahal kan. Gandingkan dengan Asparagus al-garnelen (udang).


*Tahukah anda Brazil berbahasa Portugis? Juga orang-orang kita... Jendela, Almari, Alamak... ehehe.

17 comments:

  1. sedappnya muffin.... bila tgk balik pic mesti teringin nak makan lg kan NAs... wah! makan besor smlm kah?? sedap ikan bakar.... :):)

    ReplyDelete
  2. aiols dl ada beli buku resepi muffin, gigih ni buat.. dapat la langsaikan 2resepi je, yang lain hampehhh.. hobi tu singgah kejap je..

    jendela? almari? mksd sm x?

    ReplyDelete
  3. Berapa biji dah masuk mulut JJ agaknyalah..
    Nampak gebus macam pipi JJ.
    Nas ni walau duduk perantauan tapi gigih buat kuih basic tanahair punya citarasa - suka:)

    ReplyDelete
  4. kak kalau ko tgk drama filipinos pon, xde subtittle pon ko bleh agak2, sbb bahasa melayu kita ni banyak pinjam bahasa orang lain.

    "itu, lalaki anakmu" maksudnya lebih kurang, "ha, anak lelaki ko tu la"

    bahasa korea je kita x share, kikiki~

    ReplyDelete
  5. jendela,almari hehehe. Ingat lagi cikgu ajar org portugis bahasanya sama kita.Tapi tak tau plak brazil pon samo.

    Alamaks muffin ni nampak menggiurkan lah akak

    ReplyDelete
  6. wah terujanya nas....tgk gambo pon dah rasa sedap:):)

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum kakak, hahha sengaja buat orang terliur T_______T"

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum kakak, hahha sengaja buat orang terliur T_______T"

    ReplyDelete
  9. menggodalah muffin tuh..haruslah daku beli pisang jgk nampaknya dihujung menggu ini...:*-*

    ReplyDelete
  10. Sedapnya. Nampak cantik muffin tu. Tak pernah buat muffin lagi nih ☺

    ReplyDelete
  11. ok..menu petang saya hari ni muffin pisang..hehe

    ReplyDelete
  12. Mcm dappp jer muffin pisang tu weyh....
    Tak per...tak per satu hari nanti kita akan cuba buat jugak....tp apa pun kena cari pisang dulu

    ReplyDelete
  13. amenda ikan tuh...eee...x paham la...makan besor tp x up gambar...ke sedap sampai lupa amik gambo...eh...gebu plak muffin tu ha...

    ReplyDelete
  14. Al-Buquerque tu rasa macam pernah dengar masa kelas sejarah dulu-dulu ^_^ Pandainya you buat muffin, I tak pernah nampak pun pembuatan muffin kat rumah I sendiri tau!

    ReplyDelete
  15. alamak pun bahasa potugis ke wei. hehe.. muffin tu nampak sgt menjadi. kalo i makan mesti lagi menjadi2. hehe.

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...