Saturday, 11 October 2014

Can You? Can I?

Bapaknya: Can you make papaya salad?
Maknya: Easy peasy, of course can!

Bapaknya: And chicken satay?
Maknya: With peanut sauce? Caaaaaaan...

Bapaknya: And that sweet pandan thingy...
Maknya: B! U tau tak berapa mahalnya sebijik betik kat sini? Pastu bahan-bahan lain lagi, semua tu yang mahal2 tau tak... makanan Asian kan mahal pastu bukan uols boleh makan pun pedas2 semua. Tu satay, nak kena cocok cocok semua tu...  dah la nak buat satu-satu tu makan hari... Cik Tipah lately ni menggedik semacam awak tau tak... nak berkepit manjang. Awak kerja sepanjang hari mana ada masa nak tolong saya buat semua ni.. pastu sewel sorang2.

See... bila orang tanya, semmua pun boleh. Pastu beribu alasan.

Apapun, semalam selamat sudah sebijik betik hijau ku petik, terletak elok dalam peti untuk dijamu pada tetamu petang nanti.

Mudah-mudahan menjadi la somtamku sebagai delegasi dari Asia muahahhaa.


U see Cik Tipah.. nyenyak tidur atas riba kan, cuba I letak atas tilam terus besar bijik mata terjegil marah.. dah pandai dah skang ni, sejak raya haji hari tu la ramai sangat yang cara kat dia kan. 


20 comments:

  1. Comelnya dia tidur mcm tu .... memang baby suka tidur atas riba sebab dapat rasa haba badan kita ...:-)

    ReplyDelete
  2. Salam kenal....senangkan kalau boleh order jer...hehehe

    ReplyDelete
  3. Semoga menjadi somtum mu Nast...
    si tipah lena tidur sebab boleh rasa hangat perut daddy ke mummy tu hehe

    ReplyDelete
  4. Gitulah..
    Org sini plk kemaruk asyik nk mkn western stail..
    Terbalik.

    ReplyDelete
  5. sedapnye tido atas riba mak..tilam x hangat mcm ni..hihi

    ReplyDelete
  6. manja sangt cik tipah ni...heheh..Untung la mak nya..boleh rehat banyak.heheheh

    ReplyDelete
  7. salam kak..
    dapnye somtam!
    ehehe..sedap jerr cik tipah tido yee..

    ReplyDelete
  8. Itu lah dia.Ni mcm amik order pastu last2 cakap semua makanan dah habis.kikikiki

    ReplyDelete
  9. La ....nak jamu org makan ke? Dahsat sungguh.....hihi...tak sangka mak weyh.....dgn kelam kelibut dgn dak tipah tu masih sempat buat jamuan

    ReplyDelete
  10. jgn lupa update pasal somtam tu ye. hehehehe..

    Tringin gak sayur betik muda yang oren2 skit tu rebus cicah sambal belacan lembil. Tapii mak kata nanti perut dah sarat baru boleh makan. hukhuk

    ReplyDelete
  11. Haha.. memamg setuju dengan Okje. Kagumla dengan mama JT ni. Sempat buat macam2 di saat ada anak kecil ni.

    ReplyDelete
  12. kuat bleber terrr...ahahaha..

    ReplyDelete
  13. papaya salad tu baru aku perasan ialah somtam. kemain lagi papa Jijah suka makan somtam.

    ReplyDelete
  14. Kalau I suami suruh cannnnn je memanjang. Jawab je dulu buatnya tak tahu bila. Huahaha.... Kira you satu-satunya wakil Asia kat situlah yek.. Nak betik ke? Nak betik? I pos dari Malaysia je eh, murah sikit. Kat rumah tu betik kita tak pandang pun. Berharga rupanya betik ni kat Jerman. Keh3x.

    ReplyDelete
  15. ajari daku buat somtam plisss

    ReplyDelete
  16. Good luck babe. Inshaa'allah...mesti jadi punya.

    Cer babywearing jer si tipah tu ☺

    ReplyDelete
  17. sedapnya somtam... lagi sedap tengok cik tipah tido, comei sangat

    ReplyDelete
  18. cik tipah tido boleh la buat smeua tu kan?banyaknya order...

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...