Sunday, 30 November 2014

Kek Coklat Paling Senang Tahun Ini

Untuk tahun 2014 ni la... kot-kot tahun depan boleh jumpa cara buat kek coklat yang lagi senang chak chak done, other than that microwave cake in a cup thingy I mean (^.°)

Ini lah dia


Credit to 3minutesTV for the simplest, amazingest recipe. Kenapa saya suka sangat this one... suka yang sangat sangat ni... sebab main taram jer pakai satu bekas masukkan semua gaul gaul gaul tak payah nak ngengada pukul manja, masuk oven, siap. Takder nak gelek mengayak pun. Ko taruk jer. Bekas pun hanya satu perlu dibasuh. Hahahaa nampak tak pemalas nya I kat situ. 

*most amazing...prrftttt

I tayang gambar jer... nak resepi sila la ke link I mentioned above. I buat tak ikut sukatan pun menjadik, so kalau u rajin menyukat harus la tip top kejadiannya. Apa lagi, moh la menge-kek. 

18 comments:

  1. Wah... memang sesuai ni.. jimat dari segi alatan dan penggunaan tenaga nk cuci alatan.. haha.. memang dasar malas tapi nak makan sedap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang dasar pemalas tu saya maksudkan saya sendiri ya...

      Delete
  2. hhaaaa ini mmg la kan.sy pon maleh gak bab basuh membasuh byk byk ni sejak dh ada si kecik. x lalu nk belek lelama. tp ttp nk mkn sndiir buat.. acaner..

    ReplyDelete
  3. memang senang sanagt. tapi x de oven la plak.. itu alasan org lagi malas hihi

    ReplyDelete
  4. Ni namanya kek coklat hujung tahun ni.Hihihi!Pernah jugak cuba.I taruk nutella bebanyak mementang kat aussie nutella murah.kikikiki.pastu masuk dlm microwave.cantik jugak kejadiannya.hihihi

    ReplyDelete
  5. abis licin? sure sedakkkk sunggoh ni

    ReplyDelete
  6. ye ke?/kek coklat paling laku kat rumah ni..nanti nak jenguk..mana tau kot2 boleh cuba buat..

    ReplyDelete
  7. Minggu lepas dua hari ai mengekek... Musim sejuk punya pasal... Asyiknak menguyah jer....

    ReplyDelete
  8. ahaaaa..blh try ni.. dh lama xmembaking ni..

    ReplyDelete
  9. wah..memang senang nih dan nampak sedap sangat tu

    ReplyDelete
  10. huhuhu.

    nak sikit? senang pun malas nak buat...

    ReplyDelete
  11. kat umah sewa sini takde oven. Malas plak nak bawak oven sebab kalau ada oven, kompem tepung akan habis sekilo dalam masa beberapa hari hahahahahaa

    ReplyDelete
  12. lama x membaking..lagi2 my moist coklat kek tu..anak2 dah mtk..tp mama dah malas tahap dewa haha

    ReplyDelete
  13. Haishhhh...tengok kek coklat tu rasa nak buat kek lagi. Kek anniversary tu pon dah habis.

    ReplyDelete
  14. Mana linknya, Nas? I pun suka je kalau benda paling senang nak buat. Bab macam ni I rajin sikit ke dapur...

    ReplyDelete
  15. Ok, kalau satu bekas je kena basuh, maka otometik, saya pun suka. Yey! Dah click link 3 minit tu.

    ReplyDelete
  16. MJ.. dah tau senang tu lain kali buh sekali link senang kita nak tiru....maklum ajelah org kat sini pemalasnya mengalahkan ada anak kecik ...hihi

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...