Sunday, 16 November 2014

Penyibuk Yang Sentiasa Sepot

Ingat tak I pernah share video si Jelita yang busy bee lama dulu... yang pot pet pot pet tahpape tu. Itu lah the real her.. sampai sekarang perangai tak berubah.

Suatu hari tu I terpaksa bawak dia sama masa check up si Tipah... she was good tunggu kat depan sambil kaler2 kertas and play by herself masa I bawak tipah masuk ngadap doktor... seperti biasa dia takkan lupa ambik kertas yang dia kaler2 tadi. Otw balik tu, tiba2 dia keluarkan handphone (plastik jenama Barbie) dari poket jaket dia... dail nombor Helin, her best friend and pot pet pot pet sambil tengok kertas kat tangan dia tu..speanjang jalan. Monolog nya;
"Hallo Helin... ya ya ya.... hahahahaha neiinnnnnnn... nein nein nein... ya ya hahahaha bist du da (are u there) bla bla bla....."
Mama malu la. Orang duk pandang sengih-sengih, terpaksa mama pun sengih kering.


My penyepot...

Selain itu dia juga adalah penyibuk nombor satu. Kadang nak tukar diaper adiknya pun payah ngan dia berbelit kat kaki nak ambik itu hulur ini kat mama.. nak tolong kononnya, tapi bila I cakap "sibuk la u", dia pulak balas balik... "no, u sepot".

Semalam masa dia tengah prepare French toast, Tiffany yang duk kat riba I capai2 barang atas meja... dia pun sound "Sepot la u Tiffany!"


She was 19months then.. oh cute sangat masa tu.

25 comments:

  1. Sepot la..siapa yang sepot sebenarnya nih..hahahh..kan best kalaumdapat tengok dia cakap..mesti nampak comel je..heheh

    ReplyDelete
  2. Now ai get it... Sepot is sibuk....
    Hahaha, jadi tiga-tiga lah sepot kan.... dgn Tipah sekali terjebak... Tunggu lah Tipah besar, mmg havoc rumah lepas ni...

    ReplyDelete
  3. Hamboih sakan menyembang di telepon.. teringat satu video kt youtube baby dok sembang dengan ayahnye di telefon.. ni ha link die sis ---> https://www.youtube.com/watch?v=vQ64R0KKssc cara membebel nk dekat sama dh ngan Jijah..hahaha

    ReplyDelete
  4. Haha.. mama ni sepot la..citer kisah JJ kat blog, buat ramai anti2 pun sepot nak tahu.. comella kamu ni JJ.. rasa geram juga bila anak ulang balik ayat kita, tapi lega bila fikir itu tandanya anak mmg faham benda yang kita lakukan..

    ReplyDelete
  5. ok faham...sibuk.... T_T lahai jj

    ReplyDelete
  6. cutenye....kalau boleh nak pinjam sepot barang seminggu? hahaha

    ReplyDelete
  7. eeii geramnya...u are so lucky dapat anak2 yang cute miut semua :)..btw yr blog is one of my favourite.

    - Hayati -

    -

    ReplyDelete
  8. oo sepot is sibuk hehehehe...

    Kelakor rasa dgn si Jijah ni. Alamak tak dapat tgok videonya... kene blocked segala jenis video di opis ni

    ReplyDelete
  9. kihkihkih.sambil update blog sambil cakap tepon ek.bisnes juta2 ni.

    FAD

    ReplyDelete
  10. sekarang pon comey gak mama... lagi comel sebab keletah bebenor~! hihi!

    ReplyDelete
  11. comel sangat kamu ni jijah dengan mulut yg pot pet pot pet...bertambah comel dibuatnya

    ReplyDelete
  12. sepot..puasla fkr td apa itu sepot..ingtkn u typo, sepet.. kakaka.. sepot is sebok.. ok..ok.. apa yg u ckp kt dia, dia akan ckp semula kt tipah.. bgs jijah!!

    ReplyDelete
  13. setiap kali akak baca cerita keletah JJ ni akak teringat kat anak-anak pelukis Lepat di German..
    dia pun ada dua anak yang cute2 macam JJ dan tipah ni ^_^

    ReplyDelete
  14. Alahai somelnya si JJ.Geram ku tengok.Rasa nak gigit jer.Bebel bahasa apa tu?Hahaha

    ReplyDelete
  15. Ekekeke...sepot pon sepot lah. So cute ☺☺

    ReplyDelete
  16. ok fine....dia sorang je yg paham apa dia cakap..hihi

    ReplyDelete
  17. so cute..
    dah sapr pulak yg sepot ni jj. hihi.
    mesti best melayan kan.. dah besar kakak jj

    ReplyDelete
  18. haha sama je kuat berangan macam mama kecik hihi....
    Dah namanya pompuan peel nyepot mmg pasti ada jugaklah kan hihi

    ReplyDelete
  19. I dok fikir sepot tu apa. Ingatkan typo error, rupanya bahasa rasmi Jijah untuk sibuk! Comellah awak ni Tipah, potpetpotpet kat telefon plastik. Kalau I nampak budak cam ni pun I toleh. Lepas tu I datang cubit pipi. Tak kiralah mamanya nak naik geram ke apa. Comel sangat!

    ReplyDelete
  20. ok yg ni tak tahan nak komen. Ku ingatkan sepot tu mcm sport. Sibuk rupanya. Slang jerman Jijah. Hehehe. Comel je. Yg telefon Helin guna tepon barbie tu paling comel.

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...