Monday, 3 November 2014

Parti Sakan Nampak...

Jumaat baru ni la ni... kelas si Jijah buat parti Halloween. Ala untuk budak-budak bersuka ria, kita layankan ajer la. Jijah jadi Nenek Kebayan. 

Nasib baik muat-muat kostumnya, lengan jer labuh sikit. Takper la... Witch kan (walhal mama malas nak keluarkan jarum benang, tak kuasa la sehari ni jer pun). Look at that face, excited sangat. 

The week before lagi I dah belikan dia costume Hexe aka Witch aka Nenek Kebayan ni... eh Witch Melayu apa sebenarnya yer? Nenek kebayan la kan... I cepat-cepat beli kostum ni bukan sebab semangat terlebih, tapi ingat tak last year ada satu acara berkostum jugak tu (bukan halloween) and I terlupa..kesian sangat anak aku sorang jer tak ikut tema hahaha. Plus, I found it kat Netto tu pun last piece.. terus la rembat, murah pun murah.  


Ready to partay!!! And I just bought some muffins, cookies and marshmallows... kek kek segala biar mak pak lain la buat, I anak kecik hehehee. 


Gambar atas ni semua di snap waktu pagi, muka ceria excited bertenaga kan. Petang tu I pick her up, tengok macam longlai jer. And she comes home with;
Dress - still attched walau terbalik kuang
Wand - gone
Hat - Gone
Socks - Sebelah
Rambut - Serabai
Nampak tak, sakan dia parti.


*Found the other sock, dia sarungkan both on one foot. Lalok kan kau Jijah.


26 comments:

  1. comeynya si jijah nih..kalo senggini nenek kebayan langsung tak takot oiii..

    ReplyDelete
  2. hahaha..sejuk sgt gamaknya sarung 2socks..kaki satu lg lak panas.. ni ahli sihir comel..

    ReplyDelete
  3. mesti kawan2 nya pun pakai kostum comel2 gitu..hahah..walaupun halloween..kan?/kalau ada gambar diaorang sekali kan best...

    ReplyDelete
  4. comeynye jijah..mesti seronok dgn kawan2 tu berparti

    ReplyDelete
  5. comeinya jijah...meh auntie mieja nak kiss sket:):)

    ReplyDelete
  6. haha.. ni witch comel ni.. gerammm tengok..

    ReplyDelete
  7. Hahaha nape tak snap gambo selepas haha comel kamu jijah

    ReplyDelete
  8. Nenek Kebayan yg tercomel diabad ini..:)

    ReplyDelete
  9. pakai baju witch pun still nampak like an angel... Comel sgt dek pung budak JJ nih... tambah dgn muka eksaited tu, langsung tak nampak scary....
    Keh keh keh, boleh pula dia sarung dua2 socks kat satu kaki... takkan muda2 dah lupa kot... huk aloh laa....

    ReplyDelete
  10. Dah jadi nenek kebayan, memang tak heran la kalo JJ jadi pelupa. Faktor usiakan *_*

    ReplyDelete
  11. Uiiii!Takut haaa Witch Jijah.Penyapu mana penyapu.I terlepas kemeriahan nak tgk pesta haloween kat aussie.muahaha!bila lagi nak tgk hantu berjalan kaki elok je pijak lantai.kikiki

    ReplyDelete
  12. hihi.....sampai dah terbng abis ye...

    ReplyDelete
  13. witch tu ahli sihir la... kalau nenek kebayan kena pegang tongkat, kain batik n bj kedah... sireh tenyeh gigi jgn lupa....

    ReplyDelete
  14. Eh, penyapu tak sempat beli ke? Tak bestlah Jijah pergi KITA tak bawak penyapu terbang!

    Ish, dari gambar pun boleh nampak ke-excited-an si Jijah ni jadi witch comel. Tapikan kalau you letak gambar Jijah lepas balik berparty Haluuuween, mesti lagi gelak readers you semua. Nebermind, I try to imagine rupa paras Jijah lepas penat jadi witch!

    ReplyDelete
  15. Hi! nenek kebayan yang comel. Boleh masuk world book record ni sebab tak der nenek kebayan yg cute macam jijah ni...hehehe...

    ReplyDelete
  16. nenek kebayan comei..alahaiii..kalau ade penyapu lagi comei nenek kebayan ni..tak takot langsung tengok nenek kebayan comei cenggini..hihi

    ReplyDelete
  17. hahahahaha before awesome
    after gone abis hahaha

    ReplyDelete
  18. hahahah...kemain nenek kebyan kecik nie berparti sakan..i ingt kesah jijah yg u citer tak pakai costume tuh..takperlah dah cover yg lebih ngancam nie kan..:)

    ReplyDelete
  19. baru lah nama nyer party...hehhehee

    ReplyDelete
  20. Nenek kebayan cute tp tongkat or penyapu xdo....

    ReplyDelete
  21. Cantik Jijah dengan costume nenek kebayan pas tu pose depan background black n white tu.... Mak bagi 5 bintang hihi

    ReplyDelete
  22. kemahen ye cik jijah berparty..
    sudahnya merata hilang. hihi..
    pa pe pon jijah maintain comey :)

    ReplyDelete
  23. Omaii.. dah setahun dah kisah dia takde costume tu. Sekejap je rase.

    Macam ni punya cantik nenek kebayan, nampaknya budak2 dah tak takut dah la dgn nenek kebayan. Heheh.. Boleh pulak dia pakai 22 belah stokin kat satu kaki. Haiyoo... Memang betul2 enjoy the pardeyyy.

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...