Tuesday, 11 November 2014

Cara Potong Rambut Sendiri Style Cincang

Masih bercerita tentang potongan rambut hari tu... antara sebab I terpaksa ke salon akhirnya. 


Ni memandai potong rambut sendiri nampak tak compang-camping (betul ker perkataan ni?) Pendek sekerat panjang sekerat... Sila abaikan pinggang ku yang ramping itu (makin korang tilik kan). 

Tengok dalam tenet dorang potong rambut sendiri macam senang jer. I sebenarnya nak layer... nak nipiskan rambut jer sebab rasa berat sangat kepala since my hair ni jenis tebal... tok laki dah bising suruh pergi salon lama dah... I jer yang berdegil cakap tak perlu salon bagai. Sekali dia takder, nah I ambik gunting chop chop chop dengan yakinnya. Tengok kat cermin tak perasan pun ketidaksamaan rambut ni, macam ok jer. Then tok laki balik, minta dia snap gambar... baru lah nampak kepelikan rambut ku itu. 


Rasa macam tak cukup pendek jer paras ni. Ehh pandang la camera.... 




Tak nak!!!!! (^.^)



*Korang pandai potong rambut sendiri? Share tips please. 

16 comments:

  1. Malas nk share tips. Sebabnya memang buruk rambut saya kalau saya potong sendiri. Disebabkan pakai tudung, maka malas la nak membayar akak pemotong rambut, walaupun pernah ditegur oleh Papa N, peliknya rambut panjang pendek tak sekata.. haha

    ReplyDelete
  2. hahaha....tapi comel la rambut akak...hitam berkilau

    ReplyDelete
  3. Tak pernah lagi potong rambut sendiri... Kat UK ni ada sorang kawan yg boleh diharap potong rambut ai.. dia lah yg ai selalu minta tolong bila dah rasa rambut serabut sgt.... Mula-mula ingatkan nak suruh hubby tolong potongkan, tapi rasa lebih percayakan kawan sendiri... hahaha

    ReplyDelete
  4. saya baru je potong rambut sendiri...malas nak ke salon sebab sini susah nak jumpa salon yang ada bilik khas untuk bertudung.jadi potong sendiri la..cara nya sikat rambut ke depan sambil kita tunduk dan porong je..ahhahhh...

    ReplyDelete
  5. Lawa la rambut u.tebal lak tu.kena g saloon mtk dorang buatkan.i jenis rambut nipis wavy,kalau potong sendiri pun tak nampak beza.hahaha.
    FAD

    ReplyDelete
  6. Nape tak suruh Jijah potongkan....haha...
    Weyh....cantiklah rambut awak MJ nape potong....sayang ar....Kalau tak boleh main libas libas rambut ngan Papa J haha

    ReplyDelete
  7. Cantik bah rambut ko Nast .... tinggal mo trim2 sikit saja tu , jadi suda layer nya ...
    Bagi tips sikit macam mana nak bagi rambut lebat dan berkilau ... :D

    ReplyDelete
  8. saya suh tok laki jer potongkan....jimat belanja tak payah bayar....hehehe

    ReplyDelete
  9. comeynoh pingge eehhhh ghambut demo...tershasul lok..hok kerat sediri rsnyoh teror sunggoh oghre hok pnda kerat sedighri tuh..kwe pun tok laki jah kerat 2, 3 kali setaun...*()*

    ReplyDelete
  10. rambut anak bolehlah nak potong
    rambut sndiri kena pi saloon
    lau potong sndiri..tok laki npk kurang selera hahaha

    ReplyDelete
  11. ohh tidakk. ku serahkan pada yg pakar. scha selalu buat layer sebb rambut scha tak panjang2. cuma dia makin tebal. sabar je lahh

    ReplyDelete
  12. tok laki akak yg tolong potongkan rambut akak ni..hehehe lg senang tak yah dia nak komplen lebih2..

    eh..eh..pandang la kamera tu..

    ReplyDelete
  13. tidak..dlu saya rambut atas bahu pun rasa rimas kak.. memang tension,rambut lebat pula.. berat kepala.. potong sendiri la ala2 boy cut punya..huhu..redh ja la.. lagipun pakai tudung

    ReplyDelete
  14. selalunya duduk depan cermin sambil potong.
    baru skali try.hihi..
    sama la kita jnis rambut tebal n lrbat tp skrg byk luruh sejak lps bpantang.nak nak pulak si anak dok menyembur air liur ni haaa..
    kemahen luruhnya bila lurut.

    ReplyDelete
  15. saya tgk kt Youtube je kak tp still gagal. mmg xpandai, camping jd nya. heuheu..

    ReplyDelete
  16. Dr dulu mmg potong rambut sendiri. Potong pendek. Biasa sy mesti ada 3 benda sblm potong. Sikat. Gunting dan sikat yg ada blade pencukur kat dlm. Banyak jumpa kat pasar malam. Sblm potong sy buat tocang dua dulu. Agak2 paras mana nak potong. Pastu ambil gunting potong perlahan2 sikit2. Sampai agak2 dah sama panjang dan rata baru la lepaskan. Pastu ambil sikat yang ada blade tu lalukan sikit kat bahagian yang kena potong tu. Jadi la layer...hehe

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...