Thursday, 6 November 2014

Rambut Ganteng

Hampir 3 tahun lepas waktu di Sarajevo, kami suami isteri mengunjungi sebuah salon rambut hat biasa-biasa jer ni (milik kenalan mertua), bawa bersama Cik Jijah yang kecil lagi masa tu. Tujuan utama adalah kerana si isteri hendak memotong rambutnya yang tidak terurus itu, maklum la... anak kecik.

Akan tetapi... ralit sungguh tuan kedai salon tu melayan si Jijah sampaikan beliau meminta kami buat tempat tu macam salon sendiri jer... lalu sang suami pun mulakan dengan mencuci rambut isterinya sendiri. Wahhh seronok I perasan Mem Besar jer pulak. Ok done hairwash, tang potong memotong tu hehehehe tak per la bang... kita serahkan pada tokey yer... So potong la rambut saya pendek terus... pendek giler ni beberapa centimeter jer tinggal. Dah la kurus keding masa tu, depan pun I suruh dia trim kaw kaw dah macam apa jer rupa, tapi I puas hati dan gembira kerana rasa ringan sangat kepala after that.

So... itu lah last I ke salon potong rambut whatsoever. Hampir tiga tahun... my rambut dah panjang paras pinggang, and Selasa hari tu plan tak plan sedar tak sedar kami menapak ke salon dekat rumah ni dapat seat I cakap potong pendek, dengan "bang" sekali. Berkali-kali Friseur tanya "really really.... sure?"

Bila tengok cermin tadi pagi... rasa macam familiar jer rupa paras ni... macam Jupe... yer... Julia Perez.

I tarik Jijah potong rambut dia sekali... I minta potong pendek terus tapi orang kedai tu macam berat hati nak buat... so bawah sikit bahu la rambut beliau sekarang. 


*Motip mama takmo pandang camera? Ganteng bangat!

23 comments:

  1. alololo somelnya diaaa rambut gitu..mama nape x mo pandang kamera..hehe

    ReplyDelete
  2. alaaa mama nak tinuk mama nyer lambottt. kasi tunjukk aaa hahahaha

    ReplyDelete
  3. mama malu² kucen..hahaha.. omey rmbut..

    ReplyDelete
  4. la aritu u ikat ek, rambut tebal cantik.

    ReplyDelete
  5. Tak nampak mcm baru potong rambut jer.....
    ohhhh ....mungkin sebelum ni rambut cecah pinggang kot yeh...Kalau gitu....ok...ok...ada perubahan

    ReplyDelete
  6. maik ai... retis sgt muka JJ cenggitu.... Cute sokmo lah JJ nih....
    Ingatkan boleh tgk muka "Dora" tadi... larikkk!

    ReplyDelete
  7. Kali pertama singgah sini... wahhh kerja kat Sarajevo ker?? cemana negara tu? dah aman ker?

    ReplyDelete
  8. cantik. nk potong juga ni, tp kena tgu cukup tahum dl. malas la nk bela rambut panjang... dah cecah pinggang ni.....

    ReplyDelete
  9. meh kasi satu gambar mama dia dengan rambut baru tu..nak tengok...;)

    ReplyDelete
  10. mama ni saja je kan x nak pandang kamera...

    ReplyDelete
  11. kenapa mama jijah tak nak pandang kamera
    tak aci laa :)

    ReplyDelete
  12. *laju2 gua gugel gambo jupe berambut bang*

    haha!!

    ReplyDelete
  13. oooo, jupe inthe house... mintak otogerap... Tetibe malu2 plak nak pandang kemre ye.

    ReplyDelete
  14. mmg rambut pendek ni selesa.apa lagi ada anak kecik kan..luruh je rambutnya..

    takdelah pendek sgt..masa baca imagine macam pendek gila..

    well done,ganteng banget..:)

    ReplyDelete
  15. amboi julia perez kau..kerrrrlassss

    rambut titew mcm nad zainal tu..kenal x?xkenal sila gugel
    omeyyyyy je hahahaha

    ReplyDelete
  16. Wah.. kelas gitu. Rambut hitam lebat ... kalau saya sayang nya. Hihi. Macam tahu sayang, padahal seumur hidup ni tak pernah sampai paras pinggang dah rimas dan mulalah pendekkannya

    ReplyDelete
  17. ala suspen tau mama tak nak pandang camera. heee

    ReplyDelete
  18. wahhh..macam jupe tu, tengokkk sikittt..

    ReplyDelete
  19. Alaaaaa...tak aji lah tunjuk rambut jer. Nak tgk muka julia perez ni ☺

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...