Monday, 10 November 2014

The Linas Berselfie

Actually baru baru jer perasan nama bebudak berdua ni ada mengandungi "Lina" hehehe. Yes I can be blur sometime.

My skill-less-photography pictures don't do my kids justice... (jangan banyak tanya, I sendiri pun tak paham)

Till now I never can get a good picture of them. 

Sebenarnya... banyakkkk sangat I nak cerita... tapi malas buat karangan. I know u ols pun dah tak tau nak komen apa kat gambar budak berdua yang comel ni kan... haaaaa that remind me of anak Che Ta... huishhh merata2 duk bercakap about her, which I totally agree memang cute sesssangat baby tu. Anak kacukan, memang la.. kalau tak comel pun, unik tu ada, ini lagi la both mak pak gojes, harus la anak super duper gojes. Congrats to Che Ta and Zain, moga ur baby sihat sokmo and kekal gojes deh (macam la dorang baca blo aku ni kan).

My personal experience about having mixed babies ni... Allhamdulillah syukur semua pujian to Allah, ini anugerah from Him. Cumanya kadang2 pujian yang I dapat bisa mengguris perasaan jugak... the comments like "wah comel nya anak u, mujur menurun bapak dia". Well... hello! Dah kalau menurun I sekali pun apa salahnya? Tak comel la jadinya yer? Eh keturunan I pun comel comel ok. Haaaa defensive gitu pulak aku jadinya.

Hahahaha no la... I dah kalis dengan komen2 sebegitu... lagipun kat Malaysia jer terjadi, kat sini mostly orang cakap bebudak ni got the beauty from Mama... uwaaaarrghh nak nangis kan korang hahahaa. No seriously.. semua babies comel, yang paling penting adalah mereka sihat dan cerdas and menjadi insan yang baik. Lawa or not masa kecik doesnt matter, dah besar nanti pepandai la dorang mekap mekap shopping perabih duit bapak opsss.


Pernah dengar orang tua-tua cakap, kalau masa kecik tak comel... besar2 mesti comel. Kebiasaannya macam betul jer.

*I masa kecik dulu langsung tak comel, dapat gelaran "Mek Pek" lagi sebab hidung kemek hahaha. Nak cakap I lawa la sekarang ni yer? Takder maknya nya... I lawa pada mata tok laki jer (^.^)

**Tadi kata malas nak mengaran.... ok bye.

22 comments:

  1. Ros tak suka orang yg membanding bandingkan kecomelan baby tau. bagi Ros semua baby comel belaka ;)

    ReplyDelete
  2. Yup setiap baby comey. Anugerah ALLAH kan ;)

    ReplyDelete
  3. anak2 saya masa kecik dulu je comel..dah besar ni dengan hitam nya,dengan muka bulat nye..heheh...tak comel dah..jadi comot pulak..ehhehe

    ReplyDelete
  4. actually, pan asian / mixed ni jadi comel sebab mixture tu..so u have to be proud ! :)

    I pun mix tau..
    Minangkabau + Siam....
    Hahahahaha

    ReplyDelete
  5. haha. i dulu pun xlawa. huduh banga. hehe. tp skg boleh tahanlah. kahkahkah

    ReplyDelete
  6. Baru nak komen anak ko cumil ... hehe
    Tapi betul bah .. memang cumil dua beradik ni .. :D

    ReplyDelete
  7. normal lah tuh manusa ni kan judgemental terutamanya bangsa kita yg suka banding2..chumil or huduh bukan kita yg tentukan..Allah yg anugerahkan..kecik2 chumilblom tentu kekal sampai besau..kecik2 uduh takper..most of the cases ade transformasinya..cam i nie..huweekkk..huweekkk...sila muntah ijo..

    ReplyDelete
  8. hehehe nak cite, dlu kite kecik2 pun takdelah comel momel mungil sangat. Tapi skang, rasa bertambah comel. org yg cakap haha. Tapi apa2 pun segala apa yg kita ada, semua kurniaanNya. Semua pun cantik, cuma cara kita membawa kecantikan itu. Cantik bukan rupa semata, tapi seluruhnya.

    Anak mix mmg comel, kurniaan Allah swt. Tapi anak tak mix pun comel juga. Comel tersendiri. Nanti anak weols mix gak. Mix jawa ada, banjar ada, minangkabau ada hihihihihii.

    ReplyDelete
  9. Betul kakak setuju kalau mata kakak ni janji baby aje memang comel. Usah kata dua Linas yg memang sah-sah comel even anak negro yg pesek hidung, rambut keriting halus tu masa baby pun comel kan..

    ReplyDelete
  10. haah lah anak2 mu comey nurun bapak diaorang
    hihi * kasi panas line*
    sebenarnya gen kita lah kuat sbb kita yg beranak

    ReplyDelete
  11. I dari kecik sampai dewasa comell..boleh konfiden cmni? Hahahaha

    ReplyDelete
  12. manusia memang suka cakap yang menyakitkan hati. hahaha.. tapi serius anak u comel sgt... tak kisah la orang nak cakap ikut muka bapak ke ape, kita yang mak-mak pun comel ape.. kalau tak comel, takkan bapak nya boleh suka,.. kan..kan

    ReplyDelete
  13. hahaha.. sabau jer ler cakap gitu.. baby semua comel la.. mana ada baby tak comel..

    ReplyDelete
  14. hahahaha... aku kesian baby diorg tu. di jaja since lahir. risau nanti dia x berpeluang merasai nikmatnya riang seorang kanak2.

    er... Nas, aku comel dr krcik sampai sekarang. teori ko x leh pakai

    ReplyDelete
  15. iols suka tgk baby scha ngan awal..lara alana comey!! nama pun cm nama anak iols alana delisha ekeke..
    ntahlahhh tu bila bb comey..cer bb yg x comel kutuk kemain lagi..mcm xde perasaan nak jaga hati org..skrg ni pun ari2 iols asik kena perli je ngan pengasuh iols pasal bb ariqa tu..huhu i telan je..redha je..xpe Allah ada..
    kalau ikutkan nak je iols bagi 80x perli dan kutukan pd dia..tp sbb iols ni ada perasaan ada otak ada adab..iols xbuat..huhu huh

    ReplyDelete
  16. comel ke..tak comel ke..itu kan kejadian tuhan.. hurmm, apa la org ni kan.. anak i muka jawa..xde muka kelantan..hahaha.. tipah n jijah comel like u n ur hub.. =)

    ReplyDelete
  17. Dah nama pon baby. Memang semulajadi comel. Lebih² klo mix macam The Linas ni, bertambah² comelnya.

    ReplyDelete
  18. Kat malaysia je org sibuk nak compare anak org ni comel anak org tu x comel.i waktu kat aussie kdg2 nak je cakap kat org yg puji anak kita tu then nak tanya 'ni puji ikhlas ke x ni?'.hahaha.sbb melambung-lambung sgt.kikiki.tu x mixed tu.

    ReplyDelete
  19. setuju.. smua baby comel.... biar camna pun janji mereka sihat dan membesar dgn cerdas & cergas

    ReplyDelete
  20. Sapa kata MJ tak lawa?.... weyh.....lawa bedo'oh tau!....
    Untunglah yer dpt baby mix .....ada markah lebih kat situ....Tak kisah le mix ke tidak yg penting max haha...

    ReplyDelete
  21. hahaha. comel kot anak akakkk. gerammm rasaa. dh boleh agak dh akak mesti lawooo. haha

    ReplyDelete
  22. Sapa kata anak kacukan je comel? I ni dulu 100% Melayu (eh, ada jawa sikit kot, banjar sikit) pun comel sesaja dari kecil sampai ke besar tau. Hahahah....Kenalah puji diri sendiri dah lambat sangat nak tunggu orang puji.

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...