Monday, 1 December 2014

Beg Lampin / Diaper Bag

Mine...

This is it.. yang kaler coklat gambar orang dalam posisi rehatkan diri. 

Muat few pampers, kain lap, selai overall, socks dan cream & oil (and spoon and bib tiada dalam gambar). Kira diaper bag la ni kan. Just grab and throw dalam bag yang I sedia guna, but most of the time I just leave it in the stroller. 

Wet tissue memang tak simpan dalam tu sebab hot stuff always on demand, kena sedia ada depan mata dimana saja anda berada muahaha.

Ini part yang paling best when it comes to breastfeeding. Tak perlu usung segala botol or warmer, nak jer selak. And with Tiffany is even easier, dia always excited bila keluar and jarang minta susu, kalau bagi pun dia still sibuk mata melilau nak tengok persekitaran. Dalam gambar selalu nampak cool kan dia, walhal menggelabah teruja kemain hahaha.

Tapi kan... I suka jer "screen shopping" (window shopping online) belek-belek beg yang cantik tu semua... dapat tengok pun dah cukup, no need to have it. Bagusnyeerrrr I (^.°) Nampak sangat miskin nyer kan hehehehe.

Mommies out there selalu bawak apa dalam diaper bag uols? Any special or favourite stuff yang u can't live without?


*It is a toiletries bag but I use it as "diaper bag". Boleh lah.

20 comments:

  1. Bukan miskin, tu namanya belanja berhemah... Ai pun suka buat benda yg sama... Kuang3x... Jadi bila kuar shopping, harga list barangan dah ada dlm kepala... Kalau online lg murah, bila balik shopping kita order online jer... Kikiki
    Skrang kan musim black friday... Tp rasa ajaib pula dgn diri sendiri sbb satu pun tak beli...
    Maaf, komen lari tajuk sbb dah lama danish x perlu diapers... Dah lama x compare harga2 diapers online :p

    ReplyDelete
  2. since hana dah besar, kekerapan membuang dah kurang..mami dah freeeee dari membawa diaper bag hihi..kalau die yakyak tgh shopping, kite pg tukar dkat toilet je.(tau tak kami bawak sekeping je diaper in case, and letak dlm poket jeans ayahnya.boleh bayang tak hihihih)

    ReplyDelete
  3. Kakak dah laaaaama sangat tinggalkan itu semua Nas. Yg kakak ada case macam pensil case isi segala tok-nenek lipstik, eye-liner, floss gigi, sepit-kuku, getah rambut, sikat, benang dan jarum jahit (takut ada yg terkoyak) masuk dlm handbang...

    ReplyDelete
  4. diaper bag guna beg beli kat kedai RM2 je.selalu isi 1pasang baju siang, 1pasang bj malam, pampers x2pcs, lampin, oil,toptoewash, 1pack baby bites n plg penting wipes itu untuk lap2 lepas makan etc.

    ReplyDelete
  5. i pun miskin gak..hahaha.. memula dl diapers beg cntik beli ms peknen, satu set dgn beg besar semua.. pastu rs mcm, "ehh, besarnyaaa.." kebetulan hri tu dpt free beg dri drypers, so pakai yg tu je.. wet tissue, tuala kecik, diapers 3@4 keping, baju spare, sapu tgn, minyak telon, mainan.. kdg wet tissue tu xguna pun sbb cuci kt toilet.. botol susu danish buh dlm enbeg mommy dia.. xtau nape.. senang nk capai kot..hahaha.. kdg tu minum susu tet je..

    ReplyDelete
  6. akak takde pun diaper bag..handbag tu lah akak campak segala macam benda dlm tu, maklum la handbag pun gedabak..hehehe

    ReplyDelete
  7. Tengah penuhkan tabung cap ayam nak beli storstak . Hahaha

    ReplyDelete
  8. hehehe. window shopping la best. kite akan cari yang betul-betul berkenan di hati baru la amek satu.

    ReplyDelete
  9. hehehe baru nak beli bag baby hikhikhikhik

    ReplyDelete
  10. samalah kita dpt screen shopping pun dah ok.haha..

    sejak ada anak kecik ni sy pi memana tak guna handbag dah..beg duit pun campak dlm diapers bag.huhu

    dlm diapers bag benda paling penting sy letak klu jalan dekat2,sehelai lampin,sehelai baju n botol air masak fia.

    klu jauh tu add lg baju, sapu tangan n toiletries..

    newborn ja sgt guna wet tissue, dh beso guna lampin je tuk lap pas cebok kt mana2..kira lampin benda plaing wajib kena masukkan dlm beg..so retro kan..hakhak

    ReplyDelete
  11. Babe,I takat anak pertama je berdiapers bag bagai.masuk anak kedua I sumbat dlm handbag je.sbb tu handbag kena beli yg size gedabak plus bkn letak brg anak je,eh barang laki pun sesenyap dia sumbat sama.sigh!hahaha

    ReplyDelete
  12. memang kalau dapat tengok pun jadi lah..kan?/bukan miskin lah..tapi sebab tak perlu..heheh...beg lain kan ada..yang boleh pakai..kan??jadi guna je apa yang ada.

    ReplyDelete
  13. Haha.. saya pun lagi miskin tau.. sumbat semua dalam handbeg tau.. tak ada beg2 diapers apa.. dulu masa anak 1 adaah buat gitu, dah dua ni tak dayalah nak bawa banyak beg sekali..jadi masa nak cari barang tu memang sesi menyeluk mengorek sampai jumpa la maknanya

    ReplyDelete
  14. eh smlah iols pun ska skrin sopin
    tgk punya tgk x beli..nak2 byk pulak yg jual mcm2 kan lagilah tgk jeeee..smbil tgk duit cukup x..last2 xbeli..hahahaha

    handbag iols tu kdg2 cari hp pun x dpt..penuh ngan diapers..wet tisue..baju..tuala kecik..headband..toys..haha

    ReplyDelete
  15. Iolls tak bawak diaper bag pon. Suma sumbat dalam handbag. Sebab tu suka pakai handbag besar dari orang...hahaha...Wet tissue, kain lampin, pampers sekeping & towel. Cer bayangkan handbag ku ittew.

    ReplyDelete
  16. Nas, macam mana you boleh muatkan semua dalam your 'diaper bag' ni? Jap, I nak recall my diaper bag. Rasanya hak besar punya, takda yang kecil molek. Maklumlah, I kalau you suruh sumbat semua, memang betul-betul I sumbat semua dalam beg tu. Mana my diaper bag ek, diaper bag kat mana?

    Oh, lupa... anak den dah 3 tahun. Diaper bag tu dah hilang ditelan timbunan 'sampah-sarap' I yang lain ^_^

    ReplyDelete
  17. Kecik tu.. Kecik. Untuk i tak cukup. I dlm diaper beg *utk travel*, mesti kena ada kain utk lap, 2 pasang baju dan diaper sedozen [jenis yg gelabah takut tak cukup padahal cukup sesangat], bedak, segala minyak telon, petroleum jelly, kolon, minyak baby, spray nyamuk, padahal bukan pakai pun semua tu. Saje je nak buang tenaga angkat beg.

    ReplyDelete
  18. MJ okje dah lama tak bawak diapers bag...dah tak de sapa nak pakai diapers hihi....
    Okje pun selalu gak window shopping sejak tak kerja ni, nak mintak laki kesian kat depa huhu .....

    ReplyDelete
  19. i pulak dpt mmber bg.pink kaler. kalau ikut i main sumbat dlm handbag je.
    sama je macam u yg diperlukan utk bby buat msa ni..

    ReplyDelete
  20. tetibe sy teringin nak baby pulak

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...