Tuesday 11 December 2012

BunTai


That day dah buat bun bilis, still kemaruk menguli, so buat la bun tah apa2 ni. Bantai nama dia.



Resepi doh bun yang sama untuk Bun Bilis lastime.




Dia naik dan naik... motep bergigihan ambik gambar? Master Chef cakap nak kena doh naik sekali ganda, so matlamat saya adalah untuk meninjau pemeningkatan beliau. Memang pening... macam dah takder kerja jer kan hahaha takper la janji I bahagia melihat perkembangan doh ini (*o*)






Konon beriya letak salami, jem gulung2 buat croissant bagai, hampir menjadik.... kalau JJ tak kacau :p (alasan)




Time I duk khusyuk mencanai menggulung tu, dia pun makin menjerit tarik2 baju segala. Siap ugut nak guling atas lantai. Geram jugak la. Langsung I campak sumer belen doh dalam bekas masuk oven terus. Nah.





Untuk JJ yang ni jer sbb dia mengamok.




Aper??? Tak sedap? Nak kena bantai? 


12 comments:

  1. hahahaaaaa...bestnya Jelita punya..gigihnya mama menguli..i menguli yg fail..semoga mama Jelita trus bahagia...=)

    ReplyDelete
  2. hahaha.. lucu lah Nas...
    Jelita mintak perhatian tu... tu yg meragam.. so, JJ dpt bun yg tak gebu lah ya...tu yg nama bunTai..
    bantai je lahhh...hihi

    ReplyDelete
  3. wah berkembang pesat..membesar ngan sihat.mana ikan bilisnya??kosong je kak?

    ReplyDelete
  4. jelita dah lapar sgt tu.
    hehe

    ReplyDelete
  5. comeynya dia. kening lebat lak tu. amboi siap ambik pakej guling atas lantai lagi tu.

    ban tai pun menjadi. tak pernah buat lagi ni.

    follow u

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hye Wantie dear, thanks for singgah. haaa si kecik ni mmg, pakej lengkap.

      Delete
  6. Teringin pulak nak buat roti bila tengok MJ ni.... tapi bilis dah habis plk!!! MJ bila sejuk masih lembut tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Doh yg ni setakat ni saya buat ok, sejuk pun still lembut. dah la sini cepat benar sejuknya.

      Delete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...