Friday, 21 December 2012

Tips Mencanai Monster Chef


She is not that all bad messing around climbing up and down, selaaaaaalu dia tolong mama dia tau. 



See, rajin kan tolong mama masak2. Resepi kita hari ini adalah itik gulung ala kedek yer para penonton, bapak2 ibu2 semua yang ada di sini.... 



Cara membuatnya... senang saja. Dari mana datang doh tak penting, matlamat adalah canaian. Pandang lah lihat lah tiru macam saya yer... boleh bah kalau kau. 



Tak leper? Tidak apa.... kita ketuk2 dia macam ini, then uli lagi sekali kemudian baling2 ke serata alam yer. Tapi sebelum tu kasi suap kat teddy bear sampai kembung. 


Sekian rancangan masak2 untuk malam ini, mama punya pulut skaya semerah padi sedang berkukus di dalam kuali. Kita jumpa lagi di lain waktu, lain hari, dan lain lain. 


Psstttt... Aunt Liyana comey nak buat tempahan? 



19 comments:

  1. tak pernah aunty tgk cara canai yg ketiga tu..hahaha
    cara baru yea jelita :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini cara Monster chef la aunty Nik.

      Delete
  2. muahahhaha...aduii...bapak2 Ibu2...haha..boleh bah klu ko JJ...haha.. pandai JJ tolong mama...
    abg Pa'e nak order boleh???..haha:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. abang Pa'e nak apa jer, seemmmmmmua boleh .

      Delete
  3. hehehehhe..comel jer dia...pandai masak nnt ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya Allah... boleh mama dia kilas tangan silang kaki rest haha.

      Delete
  4. hahahahaha..comelnya dia..hehehehe

    ReplyDelete
  5. pandai betul ajar aunty..macam tau2 je aunty yg tak pandai mencanai ni tengah bertungkus lumus menyiapkan doh karipap pusing..macam kepala aunty je yg da nak pusing nih..huaaa..meh tlg aunty meh

    ReplyDelete
    Replies
    1. roger, nnt JJ pusing2 bagi aunty laaaagi pusing. pssttt rajin giler pusing2 karipap.

      Delete
  6. Apa ke bendanya tu Mj... Kopok leko? Ha.ha..
    Sonok le JJ mama bagi can mencanai!

    ReplyDelete
    Replies
    1. standard la time tak leh harap ni sumer nak tolong uli, tengok esok2 dah besar panjang, mimpi jer la mama nya.

      Delete
  7. Wahhh... masterchef tengok pun surrender cepat-cepat ni. Hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. mau tak.. skill mencanai tahap tertinggi ni.

      Delete
  8. comelnyaaa budak kecik niii...hehehehe

    ReplyDelete
  9. spesel punya rancangan masakan..hihi

    ReplyDelete
  10. kenapa tengok muka dia semacam serius? apakah? ahaha..

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...