Monday, 10 December 2012

Pe'el Turun Temurun


Kita mostly ada perangai yg diwarisi dari mak, bapak atau sedara2 lain kan, tak kisah la peel baik atau buruk. 

Macam kami, selalu kalau JJ buat hal, I separa otomatik akan panggil Sir Name dia and cakap kat bapak nya "see la your doter". Mmg tak menurun I, sebab I pangai baik2 muahahaha. Tapi dia mmg banyak ambik habbit bapak dia, harapnya dia tinggalkan bab gigit kuku.






Standard la kan peel turun temurun apa sumer, tapi kenapa laaaa nak menurun sangat pangai tak elok ni? Peel yg merunsingkan jiwa ibu bapak. Tah macam mana dia boleh dapat perangai my abang yg sorang ni.


Ni ha... mogok depan kedai. 





Abang saya tu, kalau ada something yg dia nak, mmg dia takkan berganjak dari tempat kejadian. lebih2 lagi kalau bab mainan. Sampai skang la kitorang perli dia pasal ni. Btw skang dia dah berganjak la, berparadigma lagi. Tapi tak nak la JJ dah tua esok baru nak sedar yg buruk benar memberontak kat khalayak lagu tu. 


If this attitude berlarutan , its gonna be another reason for me not to go shopping anymore.


11 comments:

  1. hahaha..kecit2 da pandai mogok ya Jelita..same goes to mysis..pacifier da ada 6 gantung dkt rantai leher..p kedai tak dpt lg..mogok mcm Jelita =))

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha pandai... tak mogok tak dapat.

      Delete
  2. as salam, singgah sini malam ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wassalam.. thanks for singgah dear.

      Delete
  3. hahaha... betui ke tu pe'el turun dr abg you Nas.. ke ntah2 dari mama dia kot.. haha...
    Pa'e blm pernah lg meragam mcm tu depan kedai.. dulu2 masa dia umur mcm jelita klu kite tanya Pa'e nak ape?? dia kata tak payah..hihi.. lucu tau..:D
    budak2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. My parents puji I la... depa cakap kalau tak blh belikan apa I minta, I ok jer. Bkn macam my abang tu siap guling2 dpn kedai tau. hahaha

      Baik nyer Pa'e, macam I la. errr dia lagi baik banyak la.

      Delete
  4. amboi jelita..boleh tahan pe'el nyer
    hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.... ni baru setahun setengah, kalau bertahun2 lg tak tau la. touchwood.

      Delete
  5. he..he.. kalau kuah tak tumpah ke nasi kemana lagi peginya ...( ada ke peribahasa ni? ingat2 lupa...ha...ha...) Biasalah kan MJ... anak OKje pun sama... ada je perangai yg tak elok diikut tu...tu jugak yg dia nak warisi ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. peribahasa tu telah dimodenkan ke lantai. kan bebudak ni, harus ambik yg kurenggg ajer.

      Delete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...