Friday, 14 December 2012

Cucur Berpacaran


"Jangan pandang-pandang, boleh pegang-pegang".


Tau kan lagu Ana Raffali tu, favourite song papa JJ.  Tapi..... macam tu la dia nyanyi.... heishhhh. Totally different meaning oredi la Sir!! 



Apapun, my cucuq menjadi kali ni... (kesian, orang lain dah master durian crepes, ambo... baru belajar buat cucur). Fedulik..... Kali ni saya letak satu teloq, buat cair seperti kata sorang member ni and taraaaa!!!! And jenis ni I suka letak dalam mee goreng dan rojak Mamat. 





Also thanks to Papa JJ nyanyi2 lagu Pancaran tu sambil I mencokodok, a distraction in the kitchen is good, SOMETIMES!


Pssttt... what song u guys sing in the kitchen? Saya.... berGoyang Inul bwahaha. 



16 comments:

  1. wakakkaa.. Goyang Inul?? adoiii bahaya tu Nas..
    jgn ajar kt JJ tau..haha..
    wahh...so, jadik lah you punya cucur ya...
    sukaaaa.... JJ suka makan tak??? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak ajar ehh.... dia suka berzapin jer hiihi. yups, jadik macam saya nak, dulu takut2 nak buat cair, sekali ok jer. makan banyak dia.

      Delete
    2. hahaha..klu JJ berzapin boleh kawan dgn nenek abg Pa'e..suka sgt zapin & dondang sayang...hehe:)

      Delete
    3. ehh?? secocok nnt blh sama2 ronggeng.

      Delete
  2. sedap cucur tu...makan panas-panas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la, budak2 pun senang nak makan.

      Delete
  3. Rajinnya mak sorang ni... he..he... okje tak menyanyi.... tapi berzikir!.... Pergh!! bajet bagus! ha...ha..

    Entah ek MJ...lupa pulak lagu apa kalau menyanyi!he..he...lagu yg keluar kat radio kot...terikut jugak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gulp.. tertelan bijik halkum saya. hehehe zikir tu, tp bila saya zikir, kang orang ingat saya buang tebiat tunggu 40 hari plak.takpun nnt Jelita ingat I marah dia, sbb selalu kalau dia buat something wrong, I istighfar kuat2 sambil sambung zikr hihi (penyalahgunaan kan).

      Delete
  4. bagus nya.sambil buat cekodok, ade yg nyayi yea
    papa hiburkan mama jj yg rajin sgt ni..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. huh nyanyi mengarut, dah baper kali cuba betulkan ayat dia still tunggang langgang.

      Delete
  5. saya kalau buat cucoq mesti jadi mcm ni. yak bulat licin pun. jemput le mcm mana pun mesti ada lebihan. anak saya panggil telinga cucoq.

    tapi Mak tiri saya kalau buat cucoq bulattttttttt je cucuq dia. tak de langsung lebihan kat tepi tepi tu. saya tengok juga cara dia jemput. sama jugak mcm cara saya. kenapa ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan ditanya saya kenapa, saya punya bukan tkat betelinga, siap berkaki berekor tu ha. hari tu ada tanya my fren punya mak, dia kata kena letak semangkuk air kat tepi tu untuk lenggang camner tah kalau nak kasi bulat licin tu. berlenggang kangkung kot hihi.

      Delete
  6. cicah sos cili thai memang best nih...layann ngan teh 0 panas...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul betul betul. mmg layan habis la.

      Delete
  7. Ni feberet buat untuk breakfast. Tapi selaunya i tambah kentang dekat cucur :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau beli kat gerai pun dah mahal kan skang, tu yg kentang style tu i nak kena try jugak ni.

      Delete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...