Friday, 14 February 2014

Papa Tam Tleich

Dalam menunggu menahan kebuluran jam 7.15semalam, bersungut kecil diri ini "mana Papa kamu ni Jelita". Lantas jawab anak kecil itu, "Papa arbeitet (papa kerja), wait aah papa tam tleich (wait aah papa come soon)... otay mama?" dengan nada memujuk sambil senyum angguk2 si kecil itu.

Otay!!!

Soon papa sampai, menyinggah beli buah rupanya... patut ler lambat. Semalam I buat roti john  jer, versi ku yang mudah of course (bilanya roti john payah pun) plan awal nak buat meatball tapi daging kisar tu lambat dikeluarkan dari freezer duk membeku sampai ke petang, John pun lantas berkata buat roti dia jer la, tak yah fenin2. (walhal ternampak cik Nory post pasal ABC roti John heheh).

Dalam rajin I mengemas memasak, ada benda I paling malas buat.. kupas buah. Memang azerbaijan laa I nak buat, lucky papa dan JJ dah faham sangat so depa la yang pikul tanggungjawab tersebut. Burrppp Alhamdulillah sedap buah-buahan yang menyihatkan ni.


Kat sini memang tak dapat la nak berselipar Jepun la la ni, tapi semalam mama terpakaikan kasut Jelita terbalik. Huhuhu (imej tidak berkaitan). 



*Dalam perjalanan pulang dari sekolah nya, bila I minta dia pegang my hand, "tak payah" kata beliau.   Eeeh budak ni.... 

*Juga tadi mengangkut pulang beberapa set persalinan Jelita (satu set = stoking, legging, shirt, spender, seluar) yang basah semuanya hinggakan terpaksa dipakaikan yang KITA punya, bravo girl! Hujan kan semalam, harus la banyak kencing hari ni (*.*) 

32 comments:

  1. Haha.. sekali sekala ya.. cuaca sejuk kita yang tua ni pun asyik nak masuk tandas je..

    pandai JJ pujuk Mama.. dah sedia nak jadi kakak lah tu..

    apa pulak kisah pakai kasut terbalik tu? Kalut ke mmg tak perasan langsung? Haha.

    ReplyDelete
  2. Hello there! Lama x jenguk sini sehh..

    ReplyDelete
  3. bagus juga ada papa n jelita tolong kupas buahnya..klu kt rumah sy lu sy tak kupas mmg busuk la jadinya buah tu.haha..

    comel jj pki selipar jepun..balik malaysia haritu napa tak beli satu utk jj?sejuk2 mmg sedap kencing mama..:)

    ReplyDelete
  4. hihihi, sama perangai kita… agak liat sikit nak kupas buah sendiri… kalau orang tolong kupaskan, nikmatnya rasa… Nasib baik dapat hubby yg rajin melayan, kan?

    Alamak, ter'eksiden' kat sekolah yer JJ? Danish pun pernah buat rekod sekali kat nursery setakat ni… biasa la tu kan JJ?

    ReplyDelete
  5. tu JJ ke yg pakai selipar jepun besar gedabak tu hehe

    ReplyDelete
  6. lebih kurang la kita..bab kupas mengupas memang malas walhal senang jer pon..kadang anak mintak nak sampai marah2 soh dier tunggu kalo dah malas tu kuat sangat...hahahahaa kesian budak dapat mak camni..

    ReplyDelete
  7. iols pun malas nak kupas buah
    sllu yg kupas2 kat umah ni my mil ngan hubby hahaha

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum kak, hahaha JJ ni ada-ada je ragamnya. kelakor baca tau dak.. hiihiiiii ~~~

    ReplyDelete
  9. pandainya JJ mujuk mama dia. nanti gewe, dio la pujuk pokwo kali. hehe

    ReplyDelete
  10. Adoi aunty dah tak faham dah german ni, tentang kupas buah, kawan saya cakap, kesian laki ko, terliur-liur, baru bole makan buah. Jj ist sehr liebt:)

    ReplyDelete
  11. Huhu..klu i part kupas kupas tu sendiri buat le...

    amboi jj sah praktice jadi kakak ek

    ReplyDelete
  12. Ohh tak suka kupas buah ye nas?..hehe..lucky dah ada pembantu comel & ensem tolong kupaskn..hihi tak mo di pegang tgn dah ye klu jj jln..sama lah dgn abg pae tu hah..sejuk sgt kot Jj tu yg terbabas basah..hehe

    ReplyDelete
  13. Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete

  14. teringin nak tengok roti john yang nas buat tu..
    akak suka kupas buah, meh nak tolong kupeh kan,
    budak2 memang suka sarung selipar orang beso kan,
    comey la pulak
    kesian JJ kebasahan, musim2 sejuk ni tak tertahan dah gamaknya :)

    ReplyDelete
  15. Hehehe...cutenya JJ cuba mententeramkan mama dia ..
    kalau sy mmg malas jugak kupas dan makan buah..tp bila dah ade anak nie kena jugak tau..buah yg paling malas sekali nak kupas adalah nenas kerana kena buang mata2nya tuh..huhuh..
    Hmmm kalau mmg musim hujan dan sejuk mmg kena expect akan kebasahanan kan..:)

    ReplyDelete
  16. alolo..comei je ayat jj pujuk mamanya..!

    dan tak menahan, ayat tak payah tu...lawak betoi..!

    erm..bab mengupas, nur pun malas...kalau boleh nak ngap je..heeeeee

    ReplyDelete
  17. Comel ayat dia hehe..
    Sy kupas mengupas ni rajin tp bila rasa nak mkn jak hehe

    ReplyDelete
  18. Salam, apa khabar kak n family? Rindu melawat ke sini. Baru dapat menkomen disini..
    haiii jelita comelnya pelat2 diaa..haha terkencing pulak tu. Tomeyyy tomey

    ReplyDelete
  19. Otay ! hehehe so cute la JJ !! aummmm !

    ReplyDelete
  20. Hahahaah Tak payah. Kelakar. JJ ni comel lah..



    ReplyDelete
  21. Pandai JJ tenteramkan hati mama yer.

    Erkkk...JJ pakai spender mama ker...hehehe...

    ReplyDelete
  22. haha.. pndai JJ pujuk mama dia... kemain lagi tak payah eh... dah besor sgtlah tu nk pimpin tgn pun dah xnk..

    ReplyDelete
  23. sib baik papa JJ baik ati ye... kenyang gak makan buah...hihi

    ReplyDelete
  24. bagus..ciri kakak² dh ada..pandai memujuk.. tp pakai selipar terbalik.. kekeke..

    ReplyDelete
  25. hihi. ingt td nk buat ala ala roti john juga tapi kancel x suka telur sgt.kalau buat nasi goreng ok.hehheh.

    bagusnya jj. kalau ada video kan best. lama dh x da video jj kan

    ReplyDelete
  26. alolo...comey si jelita memujuk mamanya ye

    ReplyDelete
  27. i boleh imagine muka dia pujuk u sambil angguk2 tu. Mmg keletah budak ini. Dah la nak pegang tangan dia kata tak payah. Tergelak i baca. Kalau dia terkenccc kat school, cikgu dia cuci ke? Cikgu tak marah ke?

    ReplyDelete
  28. salam mama jj..
    sedapnya haih..mamam buah ape teww..
    hihi..pandai jj pujuk mama yer..

    ReplyDelete
  29. comelnya jelita pujuk mama.. melting terus eh.. :)

    ReplyDelete
  30. Pandai dia pujuk mama....
    jap...jap...awak bersungut tu dlm bahasa malaysia ke MJ? Pandai pulak dia jawab ...faham pulak tu

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...