Tuesday, 25 February 2014

Degik Gedik








Tadi menyinggah baca pasal kesentapan ibunya Pa'e akan dilema ketidakcukupan masa bersama anak dek kerana kerja, bertabah la yer working mommies semua. 

Macam kami ni even saya banyak juga masa untuk Jelita, still not enough for her...still need bapaknya. Papa keluar pagi balik malam, memang tak dan nak manja lebih2, tapi rutin kebiasaan Jelita bila papa pulang, dah makan mandi semua, Jelita akan sapukan lotion siap pakej massage sekali. 

Semalam agak lewat papa balik, Jelita dah kepenatan menunggu dengan lotion kat tangan tak lepas ni, tetiba nangis sebab ngantuk sangat sambil panggil-panggil Papa. Once papa datang duk sebelah, peluk jer papa terus tertidur. 

Mama pun selalu jam 9mlm dah terlentok lena depan tv tinggal papa terkebil2 sorang, so thats why kami selalu berselfie degik degik kat lappy ni and letak gambar as a slide show, sambil papa surf internet read news, sambil tu layan muka shomell kami yang sedang berdengkur.  


Ha ni kome kome pun layan kan jer la yer (^.^)
Degik = gedik (kosa kata Jelita) 

33 comments:

  1. waaaa...mama JJ nampak comey la....pipi bambam!.. =D

    ReplyDelete
  2. amboi.. mmg "anak mama" ni..

    ReplyDelete
  3. hahahaha
    mata terbeliak si JJ tu x menahan betul tgk haihh..shhomel2 :)

    ReplyDelete
  4. Mak ai, JJ nampak makin bolat…
    kesian JJ penat tunggu papa…
    tapi betul la, anak-anak akan cuba juga cari masa utk luangkan masa dgn kita…

    ReplyDelete
  5. ni mak borek anak rintik or anak borek mak rintik?
    hihihi..comel sgt2.

    ReplyDelete
  6. Faham dilema ni. Nilah saat anak2 mmg perlukan kedua2 ibi bapa. Kena bagi perhatian juga walaupun sibuk..
    Comelnya korang buat selfie ni..

    ReplyDelete
  7. degik pun degik la. Asal menten shomell gitu korang berdua... :)

    ReplyDelete
  8. mama Jj cantik, second pic tu suka tengok, like mom like daughter. Sama reaction. Untung bole bersama anak selalu untung, bersukur Alhamdulillah.

    ReplyDelete
  9. sama2 comel mama & jj berselfie..
    jj suka eh tukar2 kosakata, takpe janji mama nya faham.. kekeke..

    ReplyDelete
  10. muka JJ comel sgt ;)
    anak kecik saya umo 4 tahun
    si ayah keje shif, bila ayah balik, dia lgsung taknak ayah bergerak
    nampak je ayah bangun dah melalak suh baring balik
    'ayah jgn work, baring aje'
    sian tgk dia..pdhal umie kakak dan abang ada je kt sebelah

    ReplyDelete
  11. mak dengan anak sama2 comel..kekekeke..

    ReplyDelete
  12. ahahha... comelll berselfie dgn JJ ni Nas... you pun dah nampak berisi skit...comel & seri ibu mengandung...
    erm! tu lah Nas.. hari2 duk sentap dgn Pa'e..dia mmg tak bagi Ibu dia ni kerja..adoi! menahan sebak ler hari2...tabah..tabah.... alo..lo..lo..baik btl JJ tunggu papa balik nak sapukan losyen...:)

    ReplyDelete
  13. ssh gak ek nak sebug degik tu
    iols punyalah dok pikir ape tu degik hahaha
    Jelita ni mandai2 wat kosa kata sukatik dia je kan hahaha
    alhamdulilah iols ni w/pun working moms tp ada ms tuk anak2
    nasiblah umah ngan ofis 5minit je haha
    bolehlah nak balik lunch msk kejap tgk anak kt bbsitter anak anak sekolah bagai

    ReplyDelete
  14. erk...nape my Aleesya tak nak selfie gini... may be never try to degik degik ngan dia kot...

    shomel la itu dua orang berselfie...

    hmm.. part tak cukup masa tu biasalah... minggu ni si papa kerja malam kan. so, seminggu la Aleesya tak tengok muka papa.... memalam sure la dok tanya, papa pi mana 2x.. jenuh menjawab...

    ReplyDelete
  15. bila la dpt jumpa JJ and mama JJ ni ggrr

    ReplyDelete
  16. Salam mama JJ..
    Huhu.. yep, mmg bertabah sbb kena korbankan mase bersama anak2 demi tuntutan kerja.. lagi2 dpt keje shift (mcm cma ni ha) huhu..

    Ehhe..mak & anak same2 bulat muka.... sooo suweettt.. :)

    ReplyDelete
  17. Naluri anak tu kuat Nas. JJ dah makin cerdik kalau boleh seharian dgn mamnya ada masa terluang nak juga papa dia. Itu yg peluk sekejap dah lena... sayu mestinya papa JJ

    Comel sangatlah JJ ni... mama jgnlah jeles:)

    ReplyDelete
  18. geramnya Ros tengok .. comel sangat ni.. hihih

    ReplyDelete
  19. alohai comel nya Jelita.

    betul jelita. rambut mcm anak patung.

    ReplyDelete
  20. terbalik kot abis word dpt ko JJ. btw sooooooo sweet la kak JJ tunggu papa dia. mcm tu la lumrah kehidupan. kena byk2 give & take. nak papa kepit bwh tiok sokmo gak JJ ajak papa blk kelate jadi tukang buat bot laaaaaa.

    ReplyDelete
  21. Amboi, kemain dia bergambar kan...Hahahha..Degik ye?

    ReplyDelete
  22. Alaaa..baru jeles wpun JJ nie kacukantp ikut muka mamanya jugak..heheh..sayang btul JJ tuh kat papanya kan sampai lotion ber massage lg tuh..untung papa JJ :)

    ReplyDelete
  23. hai jelitaaaa!
    nanti kirim salam kat mak yer.
    cakap ngan mak jangan marah acik tijah sebab skodeng dendiam yer.
    hiksss!!!

    ReplyDelete
  24. mama jj dah nmpk bam bam.. comey:D
    oh jelita.. siannya dia.. dok bayang saat jelita menanti papa nak berlotion bagai.. so sweet..

    doakan i di sini baik baik aje ye dan semoga dipermudahkan utk melahirkan zuriat sendiri..
    .aaamiin...

    ReplyDelete
  25. Mama yg ikut jelita or jelita yg ikut mama ni?

    ReplyDelete
  26. huhuhu...

    takpe, nnt lama-lama mesti jelita faham kan?

    ReplyDelete
  27. hikhik.. comel gmbr last skali tu.. sama2 lyn bergmbr.. haha...tp pipi JJ agak tembam nk letak tgn kat pp.. hahhahahha...

    ReplyDelete
  28. serius sweet sgt part yg tunggu papa utk sapu lotion dan massage. pastu papa balik lambat ngs sambil panggil papa. untungla papa...

    ReplyDelete
  29. muka uols dh bulat.. kite serupaaaaa

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...