Friday, 28 February 2014

Jelita Baik-baik Sajer

Kan dah cakap, mak pak yang risau lebih... feeling guilty.

Semalam pi ambik dia gang dia baru bangun tidur, masih dalam pyjama masing-masing and sakan main belon tak peduli nak tukar baju seluar. Kesian Cikgu depa berlarian heret sorang2 tukar satu2, dah tak dengar cakap time tu sebab banyak sangat belon, pesta la katakan... normally pandai depa tukar baju seluar sendiri.

So, mama nyer pun dah prepare few things for her balik semalam like stock up her favourite fresh blueberry (nasib baik murah sekarang, 99cents jer) also some coklats walau dia kurang gemar. Yang penting, mama let her do (kacau adunan) Spinach Quiche for papa... done in 5minutes bravo we both! Also...mama gave her wet kitchen towel to clean the table, yayyyy she is more than happy!








Gambar-gambar diatas bukan yang semalam but few days back (kami buat beef paprika kalau tak silap). Yer, setiap hari sebenarnya Jelita menolong saya disapur, eh di daour.. dapur la.

Cantik tak houseshoes JJ? 3euro jer, lagi murah dari sebijik betik (^,^)
Also, kenapa saya selalu letak Jelita atas kitchen counter? Sebab lantai sejuk sangat nak suruh dia duduki. Meja lagi satu tu pulak... dia suka naik turun kalau letak kerusi, so duk la kau situ dediam.


36 comments:

  1. Alhamdulillah JJ yang jelita ni ok je semalam ya.. bestla JJ makan makanan kegemaran dia masa balik dr sekolah ya..

    JJ suka lap meja? Wah, patutla rumah korang nampak kemas je. Di rumah kami dua Ahmad suka sepahkan meja..

    ReplyDelete
  2. Geram la tgk JJ ni..sguh jelita! Nway cute la houseshoes dia tuh..sini klu nak beli kene beli dua maklumla ada 2 gurgals :D

    ReplyDelete
  3. Costume pyjama ok what mummy? hahaha.. bagus la bukan jenis merengek.. ermm tak ke JJ makin berisi?

    ReplyDelete
  4. JJ ! comel sangat ni ! meh nak cubit pp tu meh ! aummmm

    ReplyDelete
  5. mmg cantik house shoe JJ… saya mmg belasah pakai winter boot kat dapur, baru boleh bersilat lama2 kat dapur…. sejuk sgt, tak tahan pakai selipar biasa2 jer… hihihi
    Lagi pun JJ kecil lagi.. tak kisah pun kawan pakai cantik2 ke tak… janji dapat main…. yer tak JJ?

    ReplyDelete
  6. Kan...JJ mesti tak apa2.....
    Rajinnya JJ tolong mama di dapur kan....plus kasut rumah yang sungguh comel....:D

    ReplyDelete
  7. Baguslah JJ x ape2.. :D
    Rajinnya Jelita.. kecik2 lagi dh rajin tolong mama kat dapur! :D so comelllaaaa..

    ReplyDelete
  8. sib baikkkkk JJ budak baik, selamat la mama. heheh btw mmg comel la kasut tu, sesuai utk budak rajin yg selalu tlg mama dia

    ReplyDelete
  9. Comelnya Jelitaaa!!! I nak selalu tengok gambar Jelita, mana tahu nanti my baby de turun comel Jelita sikit..Hik3!

    ReplyDelete
  10. see..kan dah ckp jj good girl..hehe..pandai dia...rajin plak tu tolong mummy di dapur..besar2 satgi msti pandai masak mcm mama dia...hehe...cantik kasut JJ tu..cute..

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum kakak. wahh cantiknya kasut dalam rumah JJ tu.. nak sepasang gak. hiewheiw.. JJ, matangnya muka kamu, comel sangat pulak tu. haihhh melting tengok JJ buat aksi ayu dia tu ~~~

    ReplyDelete
  12. kecomelan makin terserlah...lama tak mai sini. JJ makin besar...makin rajin tolong mama ye. hehe. persediaan nanti nak jadi Kak Long, boleh tolong mama jaga adik pula... :D

    ReplyDelete
  13. yes mama JJ dh tunaikan janji dia
    siap beli kasut baru lagi tuk JJ
    wahhh lau lah JJ ni tahulah kan
    lau tiap kali lupa mama dia let her do what she want like masak2.then beli kasut coklat buah bagai..hari2 nak bagi mama dia lupa hahahahaha

    ReplyDelete
  14. rasa nk geget je jelita ni tau..gerrraaammm!

    ReplyDelete
  15. bagus anak dara mmg kena selalu tolong mama didapur..:)

    comel sgt kasut jj tu..murah ekk..klu la posting dr berlin ke sg petani murah mau je beli satu untuk afia.hakhak..


    ReplyDelete
  16. alhamdulillah jj is okes
    tak jadi nak tolong marahkan mama dia
    :)

    ReplyDelete
  17. Alhamdulillah Jj, ich hab dich gesagt hehe.. Rajin Jj. Lap meja lagi. Bestkan sejuk, teringin nak sejuk. Panas sangat sini. Cantik house shoe Jj, aunty pun pakai gak hat nipis, senang nak heret kaki, cepat :)

    ReplyDelete
  18. Mesti dia pandai masak esok besar ni.. ;)

    ReplyDelete
  19. comel je tengok Jelita duduk atas cabinet dapur tu :)

    ReplyDelete
  20. Klu la aleesya boleh behave lepak kat dapur cam tu kan best....

    comelnyer kasut tu. Nak satu utk aleesya boleh? Hehehe...
    klu dpt kat aleesya shoes comel gitu for sure si tedd yg pakai..

    ReplyDelete
  21. salam Mama JJ..
    tu dia..sampai atas dapoq dia duduk.. hhiih..barulah membantu katanya...
    boleh jadi tukang masak propesional ni.... :)

    omey kasut tuuu...

    ReplyDelete
  22. JJ......kamu ni sgt cantikkkkkkkkkk....nak berbesan ngan mama JJ boleh hahhahaha...pandai JJ tolong mama kt dapur...pastu pandai pose macam2 bijakkk kamu ni :D

    ReplyDelete
  23. ALHAMDULILLAH...AUNTIE PULAK YG SKRG NIE X DEK MOOD NAK UPDATE BLOG..HAHAHHA

    ReplyDelete
  24. Cantiklah kasut Jelita walau lebih murah dari betik.
    Kalau di sini betik murah Nas. Tapi di sana mestilah jadi mahal..

    ReplyDelete
  25. Cutenya kasut JJ. Rajin JJ tolong mommy ☺

    ReplyDelete
  26. hahahah.... ayat takleh bla lagi murah dari sebijik betik. JJ mmg sentiasa baik2 saje. dia anak solehah dan memahami. .

    ReplyDelete
  27. bagus2.. suka tolong memasak.. nnti dah kahwin senang.. hehehe

    ReplyDelete
  28. Semalam dah dtg tp tak timbul kotak komen...sudahnya baca je le...cuci mata hehe...
    Cantik kasut fefel JJ tu...mama punya mana? Tak beli?

    ReplyDelete
  29. bagus jj ni.
    cntik la kasut jj, boleh ciksu pinjam.hihi
    lagi selamat dok ats.tapi ttap riso jugakkan
    jj anak yg rajin slalu tlg mama

    ReplyDelete
  30. bagus ek, dh pandai masuk dpo kecik2 lagi
    hihi

    ReplyDelete
  31. seyes sgt comell lah kasut Jelita..sesuai ngan dia :)

    **pnya mahal kan betik,nasib lah mama JJ x mngidam nk makan somtam selalu..haha

    ReplyDelete
  32. alorrr...xtau lak JJ xsihat.. GWS dear.. btw, leh anti pinjam kasut tu x?? mcm best jeee

    ReplyDelete
  33. comelnya shoes JJ.. bagi auntie satu.. heee..

    ReplyDelete
  34. bagus ni rajin masuk dapur,boleh buat menantu...

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...