Thursday, 11 April 2013

Wasn't Me

Pada suatu pagi biasa, lepas mama kemas sapu bersih rumah, Jelita menikmati susu segar terbaik dari ladang dalam cup sebab dia dah besar tak nak dari botol yang sedut-sedut tu. Apabila mama nya masuk ke dapur, terlihat la cawan seperti dalam gambar.

Disini tempat kejadian, dari para satu ke para dua sampai ke lantai. Situasi lebih mengerikan di dunia sebenar. Penuh satu lantai tau. 


Monster tampil dengan yakin apabila diseru, dan reaksi beliau apabila mamanya soal selidik siapakah suspek dalam kejadian tersebut. 


I rest my case. U guys rasa...  saper yang buat yer? 

29 comments:

  1. btol2 yakin ni. siap tangan dalam poket seluar lagi. yg tak tahan siap jilat lagi susu yg ada tepi2 mulut tu.hihihi

    ReplyDelete
  2. hahahaha...aku sure bukan JJ yang buat kalau tengok dengan gaya tu..ekekeke..

    btw..thnaks invite aku..rindu kat JJ ko tau..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. aku pun pening fikir saper yg buat. JJ langsung tak bersalah dalam hal ni, takder evident pun untuk kaitkan dia hahahaa.

      aku dah lama invite kau la, salah address jer, hihih.

      Delete
  3. Alahai JJ..hihi..muka yakin tu..hihi...kalau bukn JJ..sape yer?? Haha..konfius kejap..kalau tengok muka comel JJ...mcm bukan dia yg buat..tp macam muka 'buat2' x bersalah pun ada jugak..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam bukan dia jer buat kan. hahaha

      Delete
  4. JJ...JJ...

    hahaha no one else as suspect except you.
    but, why buat muka tak bersalah? kesian dengan mummy..

    isssh, lama tak dengar berita, baca entry terus sengih2..haha so funny my dear JJ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. muka tak bersalah mungkin dia memang tak bersalah dalam hal ini. hahaa maybe mama dia sajer tumpahkan susu tu and palit2 kan ke muka dia kan.

      Delete
  5. Aicehh..dgn penuh gaya yg tak menahan tu...
    sabar je la JJ..

    Mmg nampak muka tak bsalah tu..
    kiranya kena cari suspek lain laa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Nur kot yg buat ni. mengaku bersalah tak? ker gaya innnocent JJ tangan di poket.

      Delete
    2. Err...
      *sambil buat gaya innocent JJ...
      hahaha

      Delete
  6. oh..berdasarkan pemerhatian.. dan berdasarkan pada bukti jelas dan nyata..semestin la si Jelita Jaquelina yang buat.. (*betul ka itu nama?hehe)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yayyy nama dah betul..suspek jer minta cari yg lain. sah2 dia tak bersalah hahaha

      Delete
  7. yayyy mama JJ is back!

    jengjengjeng.. misteri nusantara betul. kena buat investigation ni. tengokkan keyakinan JJ tu mmg mcm tak bersalah. hikhik.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yayyy Iam back :D:D
      misteri sungguh kan.

      Delete
  8. eh ni bukan JJ yang buat la.. i yang buat..hukum la i. fliss jgn hukum JJ

    ReplyDelete
  9. susu tumpah sendiri boleh?nak salahkan jj macam tak smp hati sbb kiut sgt gaya tangan dia dalam poket tu.haha

    ReplyDelete
  10. haih..kan main lagi gaya jj jilat susu tepi bibirsambil seluk poket...hahahaa

    ReplyDelete
  11. uish!!!!gaya penuh confident. no no no

    ReplyDelete
  12. hahaha muke tak bersalah dia kasi kat mama dia. daebakk JJ! hihi

    ReplyDelete
  13. muka tak bersalah...

    tp mulut ada bukti...

    hehe!

    ReplyDelete
  14. berdasarkan pemerhatian yang teliti. Si pelaku telah pun menyerah diri. hhahahaha

    ReplyDelete
  15. tengok muka..mcm bukan JJ yg buat tp buktinya msih ada tu..siap menjilat2 susu dimulutnya..hahahha sgt comel ini budak la

    ReplyDelete
  16. Ekekeke...sudah terang lagi bersuluh. Nampak tu...kesan susu kat mulut tu, siap jilat lagi ☺☺

    ReplyDelete
  17. hahahaha.. pandai JJ cover line eh.... tp mulot tu bikin kantoi laa... ;p

    ReplyDelete
  18. Salam Mama JJ..
    hihih.. sempoi JJ datang menampilkan diri..
    err... bukan jj yg buat la mama... *sambil2 nk buang bhn bukti selemoih kat mulut*

    ihihih.. :)

    ReplyDelete
  19. haha....Papa JJ lah jadi mangsa penyelamat...kita tuduh dia ajelah!!!

    ReplyDelete
  20. Eh jj..... jgn ckp uncle remy yg buat tau......
    Nampak cam konfiden jer.... bukti kt mulut tu masih ada lagi tau

    ReplyDelete
  21. anty tak buat tau jelita hehe

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...