Monday, 22 April 2013

Ontv: Game Bet Bet dan Ted yang Bersalah

Semalam ada satu game show kat tv sepagian rancangannya, I tengok on off la pasal kena lari2 masak, lari2 makan, lari2 hide and seek ngan JJ etc.

Game tu... lebih kurang rancangan "60saat". Menariknya, peserta kena pertaruhkan barangan berharga diorang, ada yang bet kasut, cincin, kereta oldtimer and sampai satu tahap mamat ni pertaruhkan bulu kening sebab segala barangan dia dah habis dipertaruhkan hatta rambut pun dah dicukur. Hak hak hak, sanggup tu.. mujur dia menang finally, dapat la 100 ribu Euro. Yang menyanyat hati, barangan  pertaruhan tu dimusnahkan on the spot di setiap pusingan, kasut dipotong dua pakai mesin besar (and bukan sepasang dua tau, berpuluh2 pasang dari sorang peserta), koleksi jersi football dibakar depan mata, adoi sayang... sayang.

Ada one lady (who bets her shoes) berjaya dalam satu pusingan and I sorak gembira for her, papa JJ tanya "why are u so excited, u got half the price or what"..  Heh, its the spirit of shoes, what he knows kannn (>,^) U go sista!



Cerita si Monster pulak, tash (touch) is her another favorite word for quite sometime already. Lastweek I beli pokok hyacinth (bukan dalam gambar) warna purple terang dan putih, bau dia memang wow. Si JJ biasa la adegan nak hidu-hidu segala tu kan, dari jauh dah buat "sniff sniff". She knows already the rule is "don't touch" (dia yang cakap). 

Fine, dia tak tash with her hand, tapi dahi. Habis disondolnya. Pastu sengih2 gosok dahi macam bunga tu yang buat, bukan dia. 

She conteng sofa with a pen, sekelip mata kejadian berlaku tanpa sempat mama berkata apa2. Then tadi dia cekak leher Ted, tunjuk kat kesan contengan marah-marah Ted... "see, see... tash tash #@*&". Nasib kau la Ted, jadi beruang hitam JJ. 

Thank u guys concern pasal kejatuhan I, Heheh I am fine now my hand dah tak swollen cuma tinggal kesan berbirat tu jer, sedikit pedih2 (my kulit jenis kalau luka mmg lambat nak sembuh). Tapi kan..lagi satu, now I mula rasa sakit2 badan, heishh tanda pen-tuo-an kah ini. Dulu jatuh tergolek dari tingkat lima takder hal, ni yang buat nak makan singgang tulang rusuk kiri ni. 

67 comments:

  1. haha..telatah JJ yg sentiasa melucukan...dia buat apa pun comel..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lucu, tappi geram pun ada jugak. Hohoho

      Delete
  2. yes aku 1st...kakak cantik loser..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala..2nd plak.....ko sakit2 badan berisi lagi ke apa..aku bet adik JJ twin plak pasni..aminn..hahaha..

      Delete
    2. Bundle aku alergi sikit dengan word "kakak cantik" ni hahahaah Ko seru aku ae?? haha

      Delete
    3. Ha'ah bundle, isi satay kejang :p

      Kakka canntik, laju datang mengendap bila diseru yer hik hik

      Delete
    4. fuyooo... isi satay kajang tu..haha

      haha tu la..Bundle ni sibuk je nak seru org

      Delete
  3. nasib ko le Ted. sebab JJ tak de kakak or abang mcm Aleesya. bila buat salah Ted le yang kena. kalau Aleesya sah sah le tuduh Amirul. mhuahahahaha...

    hahaha.. tak tergambar aku tentang game show tu. pertaruhkan bulu kening. kalau la dia kalah nak taruhkan hape lagi? buki ketiak ke? bulu roma ke? sabor je la.. game sampai gitu sekali...
    sib baik tak pertaruhkan anggota badan kalau idak habis jari jemari di potong di depan mata...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amirul la "kambing hitam" aleesya, hahaha. nasib la Mirul.

      Hahhaa kepala dia pun dicukur berlopak2 (betul ker ayat), kalau anggota badan dah jadi scary movie dah pulak. Siap live la show ni.

      Delete
  4. hahahahahhaha aduhai JJ. awak sangat auta miahahha.
    macik bace pun senyum like kambeng here.

    aduhai TED, ko redha ajelah ye. nak guane. hikhikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. err pasal game tu kan...
      kalao pertaruhkan something yg tak berharga boleh tak?
      mcm kain buruk ke, kasut buruk ke, botol buruk ke? zink buruk ke?
      boleh tak boleh bole tak ??

      cer tolong tanyekan. miahahahha

      Delete
    2. Kecik2 dah pandai auta kan.

      Kain buruk pun boleh kot kalau itu harta kesayangan. Hahaha entah la next week ada ker tak lagi game tu, ini pun macam special edition live kat tv.

      Delete
  5. Macam menarik bunyinya games sow tuhkan...:)

    At least JJ kreatf enough takleh sentuh ngan tangan sentuh ngan dahi pun cukuplah...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memag menarik, tapi bila tengok dorang yg kalah, kesian sangat sebab bukan tak dapat duit, tapi korbankan barang kesayangan dorang lagi.

      Si JJ ni, janji dapat sentuh, pastu senyum bangga.

      Delete
  6. hahah..

    bijak betul si JJ ni...

    mesti comel kan time dia cakap dont "tash" tu..

    hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selalunya dia sebut "tash" nada marah2, setengah jam selamba jer dia pot pet pot pet tash tash. fenin...

      Delete
  7. hahahaha,...JJ ni dlm sehari jek mesti ada kan keletah dia.. kesian bunga yg jadi mangsa...naseb la bunga takleh berckp kan... kohkoh...

    pstt.. nak tanya, mama JJ dah berapa tahun dah dok jerman ni eh??

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang ada jer benda pelik2 dia buat. Ni pun tak terlarat nak citer sumer kat sini hahaha.

      Psttt baru jer lagi kat Jerman ni ;)

      Delete
  8. Wangi yer munga tu JJ ☺☺

    Dasyat nya game dorang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wangi mangat. Tak nak join ker game ni? ;)

      Delete
  9. hahaa.. Ted si beruang hitam. tak pasal2. err, nanti kalau taknak berparut luka tu, tenyeh dengan kulit pisang ye.. belah dalam nya tau. bukan belah luar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa jenis pisang boleh ek? Thank u thank u, tapi skang macam tak leh nak tenyeh lagi kot sebab pedih2 lagi, ker nak kena tenyeh skang?

      Delete
  10. JJ betul-betul penawar kesunyian. Tak senyum boleh jadi senyum. Tapi yg kakak suka dia ada idea sipa dia nak kenakan. Takkan mama dia mestilah di Ted jadi mangsa.

    Harap-harap cepat pulihlah yg sakit-sakit itu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la kak, hari2 tengok keletah dia mmg tak jemu, makin hari makin auta gayanya.

      Thanks kak, now rasa much better :D

      Delete
  11. hihihi...kesian ted jadi mangsa..
    gelak2 je tgk keletah dia...comelll lah...:)

    ReplyDelete
  12. pasal game tu memang menarik...... sampai sanggup berkorban apa saja......
    yg jj nie pulak...tak pakai tangan guna hidung pulak...he3..... advance ler tu....
    dan utk mama jj.... semoga cepat sembuh.......tua2 tak mau sebut tau...sensitif! he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Menarik kan game, tapi kesian jer tengok dorang.
      Konon nyer advance la kan JJ ni, asal boleh. Thanks ;) eh tua tu apa? hahaha

      Delete
  13. ala sayang nya dgn barang yg dimusnahkan tu..klu k zu xyah masuk game tu pun xpa..

    nasib ada ted boleh juga di beruang hitamkan oleh si jj..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun takkan masuk game macam tu kakzu, tak sanggup saya.

      Delete
  14. Astro tak nak tiru format game ni ke? Macam menarik je tu dan lain dari yang lain...

    Jj membesar bagai juara, tambah pandai setiap hari...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan, why not. Dah la game dorang pun bodo2 jer, macam baling tin la, sepak kasut masuk gol la.. pelik2.

      Delete
  15. tak pernah pula tgk game mcm tu.. hihih, lagipun tv mmg budak2 yg conquer :)
    Bijak2 si JJ ni, flower yg tash dahi JJ yer? Ted pun jadi mangsa keadaan juga :)
    Ala, moga cepat baik.. nanti makan ubat utk sakit badan, tapi lupa pula ntah nama ubat tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jerman ni pelik2 pun show dia.
      Flower yang tash tash dia, kesian JJ kan hahaha.
      Owh ada eh ubat2 untuk "ringan"kan balik badan, saya ni liat sangat bab2 ubat telan ni hhihi. Now much much better.

      Delete
  16. Takpe JJ nanti kakak cntik belikan whiteboard yg kecik tu. boleh la conteng2.. takmo conteng kat sofa mama JJ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buku dah baper ketul dikoyaknya, board yg lukis2 jenis magnet yg pen tak berdakwat tu pun dah barai dikerjakannya. Whiteboard kecik tu kalau nak belikan make sure touch screen yer kakak :p

      Delete
    2. part ni mmg tak leh nak buat apa... budak macam tu, naim pun sama.. bukan maknya tak belikan alat yg sepatutnya, tapi dia tetap nak , contohnya conteng di tempat lain r yg seumpamanya

      Delete
    3. errrr mama mu ni lebih la JJ.. Kakak pun tarak itu whiteboard touch screen.. ayooo ini orang :p

      Delete
  17. hahahaa... jahat pokok tu n ted... biasa ni.. nk kene babap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kan..biasa ni pokok ngan Ted ni.

      Delete
  18. hehehe...

    touch yang die paham pakai tangan je :)

    kenapa bakar barang peribadi?? sedeynye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maybe la kot.. belum arif lagi hal duniawi si JJ ni hahaha.

      Sedey kot tengok orang yg kalah, dah la kalah, sentimental items pulak dimusnahkan. One lady 60pasang kasut dia dihancurkan. hohhoo

      Delete
  19. pehhhh,ada gak game gitu,kalau onie lahkan,memang tak la nak pertaruhkan harta benda,haha.... wei la JJ, minat jugak dia kat bunga ye,hehehehe.....kak dio tuuuuuuuuuuuuuuuuu,g berurut cepat :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. HA pelik2 pun game dorang. ohhh nak berurut kat mana, takut lak kang lagi sakit. haha buh minyak panas menggelegak jer la :p

      Delete
  20. Amat mencabar games tu ye...yg sanggup ambik risiko je yg sanggup pertaruhkan barang dorg...

    no tash guna tangan....sondol dgn dahi bole....hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang, kalau I mmg tak kan sertai sebab I sayang barang2 I walau pun murah. hohoho

      Sondol pun boleh haha.

      Delete
  21. Kalaulah ada video JJ cekak leher ted tu, mau guling2 nur gelak... baca pun nur dah tak tahan gelak...mmg betul2 kesianlah tedi tu...hahaha...

    game show tu, betul2 crazy la,mahu perserta tak menjerit meroyan bola barangan kesayangan dimusnahkan segera....perghhh...sampai kening pun di gadaikan..dasyattt..!

    erm..rasanyakan, sesiapaun jatuh, kesan sakit atau lenguh tu mmg lambat..bukan pen-tuo-an laa...jgn risau... itu normallah nur rasa..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ngan papa dia pun sakit perut duk tahan gelak masa tu CIk Nur, takleh la gelak2 sangat depan dia kan, nnt dia ingat funny and its ok for her to do that.

      Cik Nur tak nak join ker game tu? Gadai novels hehehhee.

      Tu la yg peliknya, dulu2 tak la "berat" sangat rasa bila jatuh, ni sikit jer tapi lesu satu badan. Tapi ALhamdulillah now much much better. :D:D

      Delete
    2. Gadai Novels..??
      Tak sanggup Nur..huhuhu..
      kesayangan semua tuuu....hehehe

      Lepas ni hati2 Ye Mama dora.. :)

      Delete
    3. hehehehe
      gud girl lah si Jj ni..pakai jd kan si ted tu kambing hitam dia.hahaha siap acting tunjuk kat sofa yg x tahan tu..alahan Jj geram nya tgk gelagat dia.rs cam nk hug ketat2 :)

      setiap barang ada sentimental value kan dan yg pasti hanya pompuan yg tahu.ngehngehngeh

      Delete
  22. Aduyaiii....poor umi Qi....cm mana lah x leh tau mommy JJ jatuh sakit luka tuh...ish umi mintak maap byk2 mesti terlepas bca entry u dear...nk i masakkan kuah singgang tulang rusuk kiri ka? hahahha

    ReplyDelete
  23. hehe..so cute..tash2! first time here :)

    ReplyDelete
  24. Tash2..

    Kalau saya sumpah xnak masuk game tuh. syg barang oii

    ReplyDelete
  25. alahai..sian cik ted ye,dia yg dipersalahkan oleh JJ ye..sweet kamu ni JJ

    ReplyDelete
  26. pandai JJ ye...tak bley touch dia sondol pulak ye... kire bijak jugak lah dak ni...

    ReplyDelete
  27. hahahaha dah semua agak hang peknen ke doh :)
    congrat lahhh takut el misout kt sini hehehe

    jdlah JJ ea..tash with your forehead hehe so cute
    dpt adik nti jgn noty2 tau :) bhahaha

    ReplyDelete
  28. adeh cian ko Ted..pandai jelita ya..salahkan si ted pulak hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. err Nas..tak buat video jelita lg ke

      Delete
  29. Cerdik dak JJ ni...janji bukan 'tash' pakai tangan heehe.... sabau ajelah kau Ted!

    ReplyDelete
  30. hahaha.. so JJ selamat la sebab ted dah dipersalahkan. kikiki.. macam2 idea la JJ ni. mesti nak tergelak tengok.

    ReplyDelete
  31. rancangan apakah itu yg suka merosakkan harta benda?pembaziran betul!

    dh buat salah,pandai cover guna ted.nak marah pun tak jadi sbb comel sgt.:)

    ReplyDelete
  32. Salam Mama Jelita..
    oo..citer tu pernah tgk kat ASTRO sepintas makan..tgh mkn kat kedai sebenarnye.. layan la citer tu.. time tu ade bet utk kete.. sekali tekaan tak betul, diorang pecahkan tingkap, lempar batu block sampai kemik2 keta..at last kecundang, hamekkk.. remuk kete tu kene penyek.. kete ape ntah.. tp mahal rasanya kete tu..huuuu...

    hai jelita.! haaaa.. dont tash tash ha... sweet la kamu.. guna dahi pun bole :p

    ReplyDelete
  33. best gile game tu, kalau my hb tgk, msti pengsan punye laaa, ekceli my hb ni penyayang kat brg2an ..leh tidor luar jdnye kalau i usik @ nak buang brg2 i @ die ..hehehe nway JJ ni sgt bijak ler ....

    ReplyDelete
  34. jj ni ade jea perangai dia yg lucukan. tapi selalu apa yg dia buat mesti tak nak ngaku dia buat..hahaha
    sian ted di salahkan.

    ReplyDelete
  35. Assalamualaikum.. comelnya JJ... geram betul

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...