Monday, 1 April 2013

Sabar yer Ted

Tak best la start the week with entry sentap kan.. meh layan JJ torture Ted meh. hehhehe

Dengan handphone nyer busy multitasking sambil masak sambil buat kopi untuk mama and Ted, not easy being her.. Itu kalau air betul dah lama banjir umah kami. 


Sorry Ted, terpaksa jadikan kamu mangsa keadaan. Kamu penyelamat saya, appreciate u Ted haha. 


Layankan jer la yer. 


Thanks for the nice words on the previous entry guys, feel so much better after letting it out. Yups, those people better be ignored, even its disturbing knowing they are everywhere around us, anonymously. Those people also the reason I stop visiting beautifulnara, tak sanggup la tengok komen maki hamun manjang, just tambah dosa I yang dah berlambak ni. hohoho

And that makes me love u guys even more.
Hugs (>,^)

73 comments:

  1. kita masuk komen blog mak-mak lagi berfaedah . Pedulikan hal-hal yg lain tu. Happy blogging ya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la, dapat jugak manfaat kongsi cerita perihal anak. hihi

      Delete
  2. bersabar la ted yea. dah jadi bahan experimen jj..huhu
    tapi sweet bila jj kiss ted ..omey sgt gelak dia..hehe

    nik pun jrg sgt pi beautifulnara. komen kat situ lagi la teruk .buat org bergaduh jea. post benda baik pun ada yg komen negatif.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pot pet pot pet dia hidang untuk Ted, nasib la kau Ted.

      Tu la dulu rajin jugak masuk baca perkembangna artis tanahair, tapi komen nyer Ya Allah... macam takder perasaaan jer mereka tu, yg nak jadi penceramah bebas satu hal.

      Delete
  3. Love u tooooo ted. Ehehehe...
    Biarkanlah org itu dengan fikiran mereka. Semoga dberi hdayah kesedaran oleh Allah ♥♥♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehhee Ted love u threeeee. Mesti u kesian tengok Ted kan haha.

      Itu la biarkan la mereka merasa gembira seketika dengan mencaci orang.

      Delete
  4. nasibla Ted. apa la yg JJ dok tanya Ted tu. agaknya sedap tak? sedap tak? hikhik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dair gaya dia macam tu la kot.. nasib la Ted hahaha.

      Delete
  5. ea...BN tu memang patut diavoid la Mama JJ..hehe..dengan komen2orang2 yang cetek akal..huhu..tak tahu pulak mama maksudkan site tu..kadang2 kita baca komen2 kat situ pun dah rasa panas..mereka macam serba tahu..

    kesian Ted dibuli kan..hehe..but at least kan senang la mama lepas ni bila JJ dapat mainan n Ted. JJ tak ada la ganggu sangat..hehe :)


    ReplyDelete
    Replies
    1. yang saya maksudkan yg seumpamanya la... BN tu mmg lagho hahaha.

      Kurang la gangguan dari dia buat masa ni, tapi tak tau la berapa lama dia Ted boleh bertahan hahaha.

      Delete
  6. Untungnya cik Ted dapat layanan istimewa dari JJ...
    mih mih mih siap includes package hug & kiss lagi... ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dan kena "telan" setiap masakan JJ hahaa.

      Delete
  7. Ted tu sape? Aku guna fone ni takleh play utube..hp 33 sekupang je..haha..Beautiful nara is 1st blog in malaysia beb..lama aku tak masuk..kelakar dengn anon2 tu..tp aku memng malas sebenarnya kesana sbb boring citer artis ni..aku kurang minat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ted tu bear si JJ. Dulu sebelum aku menceburkan diri dalam dunia monsterglider ni, rajin la jugak jengah sana tengok kehidupan rakyat semalaysia hahaha.

      Delete
  8. Come...come.. i hug u ketat2.. xmo sentap2 k..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Danke danke... all fine now :D:D I sentap kejap jer, hehehe.

      Delete
  9. hai jj bz nyer.. hahaha...
    er,..akak sll singgah blog mak mak budak jer,..kalau g blog yg hot mmg banyak komen yg tak best nak baca,...bt tensen jew..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tengok komen yang tak berkenaan dengan kita pun boleh buat tensen dengan ayat2 yg sangat meruntun jiwa huhuhu.

      Delete
  10. mmg betul..kadang2 rasa kesian plk dgn org yg kena hentam ngan anon ni..pernah baca haniz zalikha kena hentam teruk kat blog btflnara..hmmmm layan utube jj lgi fekdah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. First tengok, mmg kesian dengan orang yg kena hentam, dua kali tengok, kesian pulak kat si anon tu sumer. hehehe

      Delete
  11. Hihihi...comelll JJ main masak2 lah...
    alah Ted tu dia buat apa? hehe..cian ted..bagi abg Pa'e je lah ted tu JJ..haha... sabor ye Mama JJ...abaikan anon tu..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sian Ted, pasrah jer la Ted oi. why bagi Ted kat abg Pa'e, better bagi abang Pa;e kat JJ ganti Ted hahaha.

      Delete
    2. ahahha...habih klu dua2 speaking Jerman..pastu kang tak habis2 abg Pa'e rempit basikal..JJ plak main masak2...kihkihkih..pengsan nak urus..:p

      Delete
  12. alololo comel nya JJ.. lama tak datang sini.. kena usha entri2 b4 dis.. macam ada yang sentap je hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahaa takder la sentap teruk pun dear, just voice out some disappointmnent.

      Delete
  13. awal tadi saya ada baca entry sebelum ni, mmg isu sentap nampaknya.. betul juga, tak berfaedah habiskan masa dan tenaga utk perkara macam tu...

    comelnya jj.. saya pun tak boleh nak tgk video ni. ada video kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah ada video JJ buli Ted. hehhee

      Delete
  14. Hahaha..Ted tu pasrah je rupa dia...
    sukalah Nur dgr JJ menjerit..comel..!
    Pastu NUr nampak dia kiss ted..
    so sweetttttttt...!

    Nanti kiss akak Nur ye JJ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanya Ted pun dah lemas kena kiss all the time. Hihihi Cik Nur sanggup ker dilemaskan jugak?

      Delete
    2. Demi JJ yg punya jeritan yg comel tu..
      Nur sanggup...
      kahkahkah....

      owshii....

      Delete
  15. Ted memang mangsa yang di bawa ke hulu dan hilir... sian jep...

    tapi rajen jugak si JJ ye...

    aku jarang bkk beautiful nara...

    tak reti kot nak baca benda2 macam tu...

    anyway Kak Tyna jangan down okey!!

    bersemangat!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ted la mangsa keadaan buat masa ni. hihihi

      Delete
  16. Nasib baik si Ted tu pun layankan ajer.... cuma Ted tak pandai nak berbalas gelak dgn JJ jer, kalau tak mesti riuh rendah rumah tu :)
    dah ada bakat nak jadi kakak tu.. opps, sorry :p


    ReplyDelete
    Replies
    1. Nasib baik si ted tu tak pandai fight back. hahahaa kakak??? opssss. Insya Allah...kalau ada rezeki.

      Delete
  17. seronok tul tgk JJ buli ted nie...kalau gna air betul tuh mmg habeslah umah ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan...melimpah ruah la kalau air betul dah kalau gaya busy nyer tu.

      Delete
  18. dengar JJ gelak buat orang rasa nak gelak sama je kak, mcm2 la cik adik sorang ni. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awas kamu gelak sorang2 tengok dulu keadaan sekliling yer dear. hahah

      Delete
  19. comel kiut je. tensen balik kerja, tgk telatah terus boleh jadi tenang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hHeheheh either boleh tenang atau lagi pening tengok dia seminit tak duk diam. Btw I read ur other comment ;);) its ok, dah lumrah kan. and me being a normal human just upset bila kena bidas macam tu, sebab tak biasa kena maki kot. hahhaaa

      Delete
  20. mama JJ jgn serabut2......kalau kita terlalu layan manusia yg pelbagai mmg le byk kontroversi. baik layan JJ je, sure happy memanjang. tgk tu dok masak sempat lagi gossip2 on the phone. alahaiiii hilang tension tgk JJ ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hhaha tu la.. gaya tu penting.

      Delete
  21. nyaringnya suara JJ .. macam suara emaknya !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.. Pakngah, now semua orang tau I nyaring, nyempreng gitu haha.

      Delete
  22. alahai concernnya dia ngan ted tu yer. besar nanti kena jadi orang penyayang ok.

    mai secawannnnnnnnnnnnnnn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hopefully ...hopefully. :D:D
      Hahaa nah 2 chawaaaaaaannnnnnnn.

      Delete
  23. Kesian Ted jadik mangsa JJ. Hahaha! JJ ni maen sesorang pun eksaited kemaen dea. Mama JJ, mohon buatkan kawan utk JJ cepatttttttt :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhhhh Kakak Liyaa!!!!

      Dia sorang2 pun tara hal, terpikir nak angkat kucing sekor untuk dia, tapi kang berlaku penganiayaan binatang lak kang. ;);)

      Delete
    2. Takuuuuuut nanti JJ dera binatang tu. Hahaha! Ada kang dea cekik2 kuceng tu. Takpun dea maen tarek2 je ekor kuceng tu. Arghhhh! Takleh imagine :P

      If nak gak angkat kuceng utk JJ, mama kena ajar la how to be kind ngan kuceng tu. Hihihi

      Delete
  24. mama malas nak layan ted jadi mangsa hehe.....nasib ada kau Ted ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan malas okje, tak terlayan dah. hehhee

      Delete
  25. salam mama JJ..
    Lawo dapur JJ.. Rasa mcm nk menumpang buat air sekali.. hihi..
    huhuh..apekes kah?? lambat k.terbang mendarat hari ni..
    apepun.. smile & be happy...

    jj, buat kopi lelelmak manis utk mama mu satuuuu.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Angin kencang yer kterbang tkaleh landing hehehee.

      mari2 mau minum apa? JJ belanja.

      Delete
  26. Hugssss. Eh, i termasuk ke? :P

    ReplyDelete
  27. haha xpe sis ted takleh shakap :P blog beautifulnara wife saya je yang suka baca.saya tak suka baca gosip, buat gosip saya suka kihkihkih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahha nasib baik Ted takleh shakap, or else he says "shadap" already.
      Kau memang kan, buat gosip semedang. Ker kau yg buat huru hara anon kat sana? hahaha

      Delete
  28. bizinya JJ sejak ada kitchen sendiri ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha kata nak masuk Junior Masterchef malaya nnt, kena la practise dari sekarnag.

      Delete
  29. bestnya kitchen JJ...
    siap ambil order guna handphone..
    mihmih :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha delivery servis Ted jadi peon. haha

      Delete
  30. aja gaya jadi taukeh jj nie....bukak bistro sendiri nanti.....he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hhahaa Insya Allah... Uncle Remy doa kan la yer.

      Delete
    2. amin...semoga jj berjaya dlm hidup nanti....

      Delete
  31. amboi bz bee betul ye JJ..ngalahkan mama dia...hahaha...

    eh mama Jj takde keek ke???kalu ada leh nengok video jj selalu...hehehe

    ReplyDelete
  32. lagi dan lagi nak ckp, comei sungguh kamo jelita..kemain dia berleter dengan ted..part cium2 tu comei gila.senyum je anty sampai abes video ni...:)

    beutifulnara?org busybody je kot suka baca kt sana.sy tidak!hoho..

    ReplyDelete
  33. geram lah tgk telatah JJ ni
    sweet comey jek..
    bila nak jumpa
    bila nak balik msia
    hehehe

    ReplyDelete
  34. haha.. comel jek gaya JJ tu...

    ReplyDelete
  35. baca cerita kawan2 lg best kot... alahai comel je kamu ni JJ

    ReplyDelete
  36. kurang berminat tempat2 org memaki hamun..huhu

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...