Tuesday, 16 April 2013

Aawww Pain

Jelita's new favourite word.

La ni tak leh sentuh dia langsung, tergesel sikit jer dah "aww pain" sambil gosok2 tempat yang kena tu. Masa mandi air terkena kat muka sikit, "aww pain". Gedik nuff? Berpuluh kali dalam sehari. Kadang2 ada jugak I tanya dia;

"I give u one slap then u know what pain really is, wanna try?"

She goes, "ak 'aaah..." sambil geleng2 kepala. Haaa tau pun.


That day masa I paint Si M's nails, JJ kat sebelah duk usap lengan Si M sambil kerut2 muka ulang "awww pain aww pain". Nail polish tu warna merah. Apa2 jer kamu ni JJ. Mungkin dia tak biasa tengok kuku berkaler2, dia fikir darah kot. hahaha


I can still tolerate her "pain" since dia tak jerit, but say it softly dengan muka kerut2 dia...


No Pain in the pitcha, just total gedikness with new sunglasses. Its spring time guys, pepohon pun sudah memutik bunganya, soon will have fabulous view flowers everywhere para para sakura hohoho. 




Ni pun gedik umur baru sebulan dua.
Nana Liena semalam gimme link keek si Tomok, terus tingat video JJ yang ni.


Now u know la mana JJ menurun gedik tu kan... yaaaaaa betul, from papa!!!

90 comments:

  1. Salam Mama Jelita..
    hehe.. terus nk komen video tu..
    kemain sebek muke kene acah ngan dedi ye..
    hihih... series..geram! :)

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Comelnya jelita bila buat aksi sambil sebut perkataan aw
      w ni....

      Delete
    2. Uishh delete ada typo ker apa ni? hehehee

      Delete
  3. awww..gediknya.
    so no wonder jj gedik. dari keturunan gedik rupanya..muehehe

    jj ni kan.dah tahu sebut perkataan baru, duk ulang byk kali la yea.haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat kannnn hahaha set set Balkan mmg gedik Cik Nik hihi

      Yups, dia akan gunakan perkataan baru tu semaksima mungkin.

      Delete

  4. kanak2 tak apa gedik2..sbb manja..hehe.. lepas ni panggil Jelita Manja la. Dora tak best...hehe
    agaknya suara papa bunyi mcm 'scary' sbb tu dia buat muka lagu tu..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Morelike Jelita Gedik. hihi

      Suara papa dia mmg garau pun, tapi dia jebek bila sebut "mama" jer.

      Delete
  5. Tengo dari rupa saja dah tau daripada menurun gediknya tu....hahaha..
    budak kecil gedik takpa, comel jak tengo tp klu budak besar yg gedik agaknya nak kena slap sekali....baru tau awww pain....hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha kan.... yg tua2 kalau gedik memang macam minta panmpor jer.

      Delete
  6. Replies
    1. Masa dalam perut lagi dah lebat, masa beranak keluar rambut cacak2 hahaha.

      Delete
  7. auww pain...bhahaha..muka kamu mcm nok mitok pelempam syg..haha..kecik2 da pandai buat muka....auww pain ..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini menurun auntie Liyana la ni, hahaha

      Delete
  8. biasa la tu baru pandai kena la praktis sokmo. kikiki..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Praktis sampai mama dia rasa nak bagi real pain :p

      Delete
  9. hahaha...amboi dah pandai cakap 'pain'..pantang lah nak usik skit kan..mesti dia kata awwww pain...hihi..JJ..JJ...makin pandai ya kamu..
    sunglasses baru ye.. pinjam boleh JJ?? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak nak lepas tu sunglasses, jalan dongak2 sambil sengih lambai semua orang, gedik kan.

      Delete
  10. auww pain..hehe..pandai dah jelita..
    comel dia masa baby..:)

    ReplyDelete
  11. alaa..comeynya dia. dgr perkataan mama buat muka sedih.. hihi..
    musim spring..? nanti upload view musim spring ya..? besnya.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tah, macam teruk sangat jer mama dia kan bila dia sebek gitu hahaha.
      Hey thanks for dropping by ;)

      Insya Allah nnt kami upload gambar munge2 yang manyak. hehe

      Delete
  12. hahaah... ada2 saja si jj ni,... dr kecik lagi dah keletahnyer dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Perangai dari dalam perut lagi dah pelik dia ni kak.

      Delete
  13. Comelnya dia, awww pain cerdik sgt, bestla dh spring,schone :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, sehr schone ;)
      The most important, not too cold anymore heheh.

      Delete
  14. "I give u one slap then u know what pain really is, wanna try?" <-- mohon jgn apa2kan JJ...sian dia tau...hahah...

    Laa..sebijik mcm anak tomok...bila dgr perkataan "biaseee" terus jebekk...

    JJ dgr perkataan "mamaaa..." jebek jugak...kenapa...takut mama ehh.. mama garang sgt ni...hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Owh JJ yang selalu apa2 kan mama dia, mama yg mangsa dalam keadaan ini.

      Ha tu la tengok video anak tomok tu, sebijik budak JJ ha.

      Mama tak garang la, pengasih lagi penyanyang hokkay :)

      Delete
  15. cubit pipi tembam JJ tu kang baru tau..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha cobit jer, tapi kena tukau la rayban kau ngan spek dia ni.

      Delete
  16. ingatkan from mama..kihkih
    cute jj :)

    ReplyDelete
  17. kecik - kecik gedik takpa ... kalau dah besaq susah skit .
    Budak2 kecik buat apa pun comei.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gedik biarla bertempat.. gitu. haha

      Delete
  18. Replies
    1. Ini yg payah nak cakap Pakngah, belah my hubby cakap muka papa dia, belah saya pulak cakap muka saya. Tapi for sure idung dia ambik mama dia, sedikit penyek, hehe

      Delete
  19. Ohhhh dear....JJ
    How so sweet u!...umur baru sebulan dua dah pandai cebik2 bila papa ajar words 'Mamaaaaa' hehhehe why dear? anry with mamaaa? hehhehe so funny...yg ptg JJ now moreeeeeee cleverrrrrrr....awwwww painnnn hahhaha pening pale mama JJ ye...hehhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cebik muka sedih minta simpati la tu konon.

      Delete
  20. ee..geram nya bila mama jj cerita pasal jj dah boleh cakap macam macam nih...

    aww aww comel jer

    bulan depan mesti suka sebuk benda lain plk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak tau la apa dia dapat next, suka salah guna dia ni hihi.

      Delete
  21. awww pain..meh kakak cubit2 JJ.. Baru la real pain hahaha gerammmm
    ggggrrr

    *okay PC office takde speaker apa pun tak boleh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hhoho takper, tengok dia sebek dah cukup.

      Delete
  22. hahaha,.. xjerit kalu.. mesti dengar sayu je bunyik dia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu la... awal2 tu full attention la mama bagi, tapi dah selalu sangat "pain", biar kan jer.

      Delete
  23. Tak banyak beza muka JJ masa few months born dgn sekarang. Comel betullah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dulu macam boboy sikit muka dia, now baru nampak cam perempuan sikit. Pasal tembam kot. hehe

      Delete
  24. hahaa.. tak pepasal kena sound ngan mama. tapi sama je macam anak sedara saya tu, sekarang ni asal main sorang2 sakit2, nak mandi sakit2, entah tang mana yang sakit bukan ada luka pun. agak nya tak pandai cakap boring lagi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah semua benda menyakitkan.

      Delete
  25. auww..auwww..kalau jelita yg sebut,takde gediksnya..malah so sweet hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Now still sweet, esok2 mmg takder mama dia nak layan dah hahaha.

      Delete
  26. Aww pain! sweet nya... aunty pun nk start gedik jugak lah. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAhaha cer buat awww pain gitu, tengok berapa ramai yg beri perhatian.

      Delete
  27. Comel la JJ ni.. Awww pain.. Haha.. Rasa nak cubit2 pulak JJ ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. cubit makin la aw pain aww pain.

      Delete
  28. mesti petah bercakap si JJ ni nnti... & confirm mama tak larat nak melayan hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekarang pun dah penat.. iya kan sahaja.

      Delete
  29. adoi... pandai pulak dia dok aw aw paint tu ye.. jgn la ko pang dia. cian tau. pipi tu gebus gebus.

    ok JJ kalau mama png bagitau auntie K.

    hahaha... sebik sebik..

    ReplyDelete
  30. nice day:)
    saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
    yang saya kemarin..


    bagi-bagi motivasi yaa.. :)


    http://wisataoutboundmalang.com/

    ReplyDelete
  31. alaalaa..mesti comel muka JJ sambil kerut2 cakap "auww pain"...eee geramnya kat budak ni...
    hehehe

    Bijakk lah JJ ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dengan mulut muncung itik dia. :P

      Delete
  32. hahahahaa..nk byg sat muka JJ dgn auww pain dia tu.. hahhaha.. mmg comel la dia sebut tu..eh deqla masa kecik dulu pun mak penah citer deqla sebut kaler merah tu darah.. tp skng suka jek ngan kaler merah..huhuhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha eh ada orang tak leh minum sirap sebab terbayang darah.

      Delete
  33. salam kenal. singgah sini terus follow. jom tukar link, citer dan pendapat. kalu sudi, jom ke teratak saya juga, maceh.... :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank u dear, Insya Allah, will be there ;)

      Delete
  34. hohoho!!!!cebek2 muko keno acah....blh la gugu dgn anak tomok tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. gugu dio doh la tue, budok2 umur tu mmg lagu tu la kot.

      Delete
  35. Hahaha menurun papa rupanya..tp cute la hai..geram la tgk JJ ni, aritu teringin sgt nak jmp JJ ni tp tak de rezeki kan..sedih entah bila boleh jmp..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ramai orang ingat menurun mama, no no no, papa dia. hahaha
      Itu la yang, wrong timing on our side.. Insya Allah moga murah rezeki kita boleh meet up somewhere, when, I dont know huhu.

      Delete
  36. waaaa... super cute... i dah jadi peminat jj huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala... takder orang nak minat mama dia ker? huhuhu

      Delete
  37. uncle remy pain tgk jj dgn sunglasses baru..... pain pain.....he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. pain in your heart ker uncle remy :p

      Delete
    2. he3...... pain kejelesan la jj..... uncle takde.....

      Delete
  38. Argh so cute! reminded me of my nephew. Rinduuuu T-T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gelagat budak2 kan.. hahaha ur nephew pun gedik macam JJ gak ker?

      Delete
  39. Sebut pain jer tak nangis takper nas..jgn kena sikit2.pain..pain...pain..mcm abe aidan nie..huhuh
    hahaha...suka tgk video tuh..agaknya sebek2 bila sebut mama sebab nak susu kot..hhihihi

    ReplyDelete
  40. awww pain...ahahahaa..geramnya budak tecik comeyy ni..kalo boleh bertentang mata, mesti dah kena cium2 dengan auty..take care k

    ReplyDelete
  41. huhuhu...

    saje je nak tarik perhatian kan...

    takpe la, tetap comel

    :)

    ReplyDelete
  42. ohhh JJ..
    u look sooo kiut like hunny bunny when berjebek like that..


    >> hahha sory, words rojak, tak ingat "jebek" dlm english ape dah miahahha

    ReplyDelete
  43. Alaaaa...tak bley view video. YT dah kena blocked.

    Bukan main bergaya lagi JJ dgn sunglases dia tu ☺☺

    ReplyDelete
  44. Alahai comenya cakap gitu.....baru belajar word tu kot MJ...

    ReplyDelete
  45. baru sebulan dua dah pandai kemain lagi berlakon... hehehe... betul2 jelita lah..

    ReplyDelete
  46. cover bek punya.from papa ke from mama?haha..

    dpt bayangkan kecomelan jj bila dia sebut pain,sungguh klu dia jerit pun tak smp hati nak marah kot

    ReplyDelete
  47. budak2 gedik comel apa...

    oh dah nak musim bunga,mesti sgt cantik,nanti boleh letak gambar JJ dimusim bunga banyak2 ye

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...