Saturday, 6 April 2013

Energy Lag

By the time am typing the tittle, its 7pm (last week, its 6pm at this time), just reach home after spending again another day at the hospital in Postdam with our special girl, Si M.

Sorry buat u guys confused in my last post... I was confused myself, fatigue. I did respon to komen2, sila baca, penat I taip. Here ada penambahan sedikit (and some ulangan). And again sila baca, penat I taip.

  • Kami ke Postdam pergi pagi balik petang, just next city macam KL-Nilai dengan komuter. Tadi pun kami ke sana lagi. Maybe esok juga. 
  • Hahhaha nak jet lag apo sekentut JJ jer perjalanan nya. Saya bukan mengalami jet lag, thanks for concern guys (^,^)
  • Menziarah saudara kami yang sangat special, that girl dalam picture. Selang few months dia berada di hospital tu. (I am so touched Cik Nik remember the picture dalam entry lama yg JJ pegang tangan even I tak show her face huhuhu).
    • Februari lepas, jam 4.00ptg dah senja and now 8.00malam baru nak rabun ayam. (Rugi tak ganti puasa masa tu).
    • Waktu di sini lompat sejam ke hadapan, tetiba gitu. Causing energy lag, effect lebih kurang jet lag. 
    • That day masa kami nak balik, air mata menitis di pipi Si M.. luluh hati kami. Alhamdulillah tadi much better, sad face tapi tak nangis anymore. See, smart girl kan. (Penat tau tahan tangisan, I know it very well).
    • Tolong la baca pelan-pelan, kalau just nak blogwalking, baik tak payah baca langsung. If tak tau nak komen, cakap jer "comel nyer mama JJ".  
    • Last Ramadhan, kami puasa lebih kurang 18jam sahaja. Imsak 2.30am buka around 9mlm. Not too bad compared to Malaysia. prrfttt. Menggigil, merangkak meniarap.... sejuk satu badan walau musim panas. hahhaa 
    • Now still good kalau nak puasa kat sini, 4.30pagi-8.00mlm lebih kurang. Makin lama makin panjang waktu siangnya, makin liat la jawapnya.
    • By the time u guys bangun pagi di Malaysia, kami baru masuk tidur.

    *Intro keliru
    **Content malas garap
    *** Selamat En. H, I baru nak publish entry kritik beliau tapi kena postpone untuk beri laluan pada yang ini. So that one mungkin dibubarkan terus.
    **** If I still tak stabil esok, kemungkinan untuk I mengamok sorang2 adalah tinggi. bwahaha

    22 comments:

    1. 1st time aku 1st kot..hahahhaa

      ReplyDelete
      Replies
      1. aku tak saba nak tengok entri kritik H tu.felis publish..yang selalu aku nampak orang mengkagumi H, takde yang berani kritik..betul ke dak ko ni..hahahhahaa

        p/s > JJ and mama memey comel..

        Delete
      2. Tak sabar jugak nak baca kritikan tu..
        cepat publish kakak cantik... :)

        Delete
    2. hehe.... bila diperincikan begini lagi senang faham...hehe maklum le ke ada penyakit kecelaruan identiti ? eh ada kaitan ke haha.....
      Dalam menulis tu tetap masih nak mengenakan org yang membaca eh hehe...
      Apa pun ....Mama JJ memang comel....
      I baca tau bukan terus buat conclusion hehe....

      ReplyDelete
    3. comelnya mama jj.haha boleh cmni?

      ssh jugak nak faham even dh baca pelan2 n byk kali sbb sy mmg tak minat geografi.ada releven tak komen sy nie?hakhak

      ReplyDelete
    4. comelnye mama JJ...

      hahaha.

      aku belum sempat fahamkan entri jet lag tu...

      jet lag pun taktau ape... hahaha.

      ade tengok gambar tapi tu la tak sempat nak fahamkan lagi...

      clear dah cerita dia...

      hihi.

      ReplyDelete
    5. eh mama jj comel la....... jj pun comel jugak....... he3.... harus jj marah remy nanti...

      ReplyDelete
    6. comelnya mama jj dan auntie liyana..eh..mcm ada penambahan pulak..bhahha..patut la ur komen mcm xstabil..kiki..jom ganti puasa jom.jom.jom..ahaha

      ReplyDelete
    7. This comment has been removed by the author.

      ReplyDelete
      Replies
      1. hhihihi...jangan naik darah tau Mama JJ..cool bah!..
        Mak ai..4.30am-8.00pm puasa..uiks! sgt lah panjang masa itu..mau gegar 1 badan tahan..hehe.. cabaran duk di perantauan kan Nas?..mmg kena btl2 extra tenaga..boleh tau tak M tu sakit ape? kesian plak tgk..:(
        Mama JJ & JJ comel sgt...hehhee::D

        Delete
    8. hope Si M will get well soon .
      apapun
      " Comeinya mama JJ "

      ReplyDelete
    9. harus la cik nik ingat gambar tu.gambar tu walaupun tak dapat tgk muka pun dah menyentuh hati.
      dah tgk muka lagi la menyentuh hati ni.dia sgt cute.kulit dia cantik sgt.

      ReplyDelete
    10. mama jj mmg comel..hihihhi.. akak baca tau tapi xtau nk komen...hihih..kesian kat dia,..nnt jgn tahan nagis,....xbaik.hii....wah panjang ek masa puasa..4am to 8pm..woshi....

      ReplyDelete
    11. comelnyooooo mama JJ (kros baca okeh walau panjang berderet2 bebelan mu & berderet2 jugok bebelan org komen, hehe)...... femes giler JJ ekkk ko mama JJ. btw pas komen ni baru nak baca N3 lama pasal si M....bak kata pepatah biar lambat, asal selamat ;)

      ReplyDelete
    12. comelnye mama JJ
      hahahahahaha

      ReplyDelete
    13. pray for si M, get well soon. faham sangat sebab kazen my hubby pun menghabiskan sisa hidupnya kat atas whell chair yang begitu juga..

      panjang nyer masa berpuasa tu. pe kate ko balik lepak kat sabah sebulan time bulan puasa tu.

      tapi nak ckp jugak. Comelnya mama JJ.

      ReplyDelete
    14. ok dah baca reply previous entry. hehe.. kalau tak tido satu malam terus ting tong. puasa 4.30am to 8pm means 16++ jam? pehhh..

      ReplyDelete
    15. lamanyer waktu berpuasa disana, betul2 mencara iman tu, but pahalanye berganda2 tu hehehe

      ReplyDelete
    16. sungguh lama berpuasa disana ye..kalu akak mau merangkak sebelum waktu berbuka tu..hehehe
      jom kita ganti puasa,akak ada 3hari lg nih,harap2 tahun ni tak perlu ganti puasa la..

      ReplyDelete
    17. ok la nk komen.. "comelnye mama JJ".. hahahhaa...

      ReplyDelete
    18. salam Mama Jelita..
      Tertumpu mata pada waktu berpuasa kat sana.. lama ye? kat cni kurang beberape jam dr yg sana pun rasa letih sgt2.. huhuh...tp lebih besar ganjarannye kan?
      hihih..

      baru nk mengenali M..slow2 nk bace entri..
      sblm ni x leh nak masuk..huhuh...

      ReplyDelete

    I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...