Sunday, 21 April 2013

Madam Melawat Mangsa

Baru jer last weekend kami keluar melawat kawasan menjenguk haiwan ternakan, and now another weekend already, almost end pun. 

Jom layan photogedik JJ. 

Ada gaya jadi penternak berjaya si JJ ni, baju dah sesuai. Banyak haiwan2 untuk hidangan kat sini, its a kid's farm kat dalam park, untuk bebudak bandar bersuai-kenal dengan ayam itik kambing semua. I tak banyak snap pictures kat sini. 

Kejap jer kat farm tu malas I nak berlama... free jer pun. Now kita ronda-ronda park pulak. Kan ada spek baru, harus la. Penuh orang kat park ni mostly datang in big group buat bbq. Bau sedap menyucuk idung.

Tersengih jalan terdongak-dongak dengan spek, orang lalu dia angkat tangan hye hye. Macam kawasan tu dia yang punya. 

Ya... enti punya.


*Semalam masa main sorok2 ngan JJ, tah camner I break mengejut sambil nak nyandar kat wall, boleh jatuh slow motion tangan bergesel kat bucu dinding seret baekk, rasanya asap ada keluar sebab my skin terkupas melecur. Tengah papa nya sapukan ubat, dia pulak lebih2 drama "aww aww" tunjuk tangan dia. I yang sakit ngilu ni langsung tak dipedulikannya. Sabar jer la dengan anakku itu. 

Yes, the way I fall quite funny. Melepet kat dinding, sila gelak (>,^)

This weekend tak kemana sangat, suhu sedikit sejuk drop to 16degrees.. so jalan dekat2 jer cari bahan buat satay. As my deal with kakak cantik, dia nak tolong kukur kelapa pakai "koghe" yayyy. 

67 comments:

  1. lama tak nmpk koghe..
    sana ade koghe ke?

    comel giler la ank u ni.
    pandai pula dia posing.
    bsahaja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sini takdok koghe tu, ingat nakk seludup masuk satu hihihi.

      Delete
  2. hehehe...

    jatuh tapi kelakar?

    saya tumpang gelak jap lepas tu kesian...

    semoga tangan cepat sembuh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahhaa kelakar la kot sebab excited nyorok pastu melepet kat dinding macam cicak kena lastik. Takper... tak teruk pun, melecet jer, thanks dear.

      Delete
    2. cicak kene lastik???? hahahahhahaaaaa......

      dah ok dah cicakwoman??? ke nk kene lastik lagi? hahahhaaa....

      get well soon...

      Delete
    3. ekor tertanggal kena tumbuh baru then boleh la lastik lagi :p

      Delete
    4. hahahaa.. nk kene lastik pun kena ada syarat ye?

      Delete
  3. comel tuh JJ bergaya ngan speknyer.hehehe

    wah boleh dapat serai, lengkuas tak nas tuk buat satay tuh...good luck..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah dapat dah serai lengkuas,semua ada kat sini. now dah siap marinade pun hihih tunggu nak goreng jer. takder tempat nak membakor.

      Delete
  4. JJ ni pandai bergaya la, sweet..
    sedapnya mama JJ nak bako sate eh ? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. JJ kan gedik hhihih.
      Sate goreng jer kak, nak membako takdok tempat la.

      Delete
  5. nasib papa jj tolong sapukan ubat..klu papa pun wat dek jer lagi sakit ati kan..

    comel + berlagak jer budak comel tu ngan spek baru..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu harus, walau dia gelak2 still sapu ubat tu, kalau tak seminggu dapur tak berasap nnt hihihi.
      Budak ni mmg kak.

      Delete
  6. i dah ready dengan koghe ni..mne kelapa yang nak diparut tu? haa lupa nak beli la tu :P

    Jatuh? tu la semlm kakak cntik nak tolong jagakan JJ takmo.. Kesian awokkk ye.. nanti i tolong you sapukan ubat kay :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kelapa kena kupas la dulu, tapi sebelum tu sila panjat. ambik yang muda ok.

      Tu la semalam tunggu2 kamu tak sampai2. :p

      Delete
    2. kena panjat dulu?? ohmaigoddddddddddddd.. hilang la keayuan sya kalo panjat pokok. nanti semua lelaki diluar sna lari tengok den niha..

      *eh jet tak dapt lagi la :(

      Delete
  7. Amboi... YB JJ melawat kawasan ye..haha..
    siap spek mata tak mahu lepas ya...
    JJ jeles lah tu tgk papa sapu ubat kat mama..hihi:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah ada spek, nampak kat kedai tunjuk2 lagi sambil tunjuk2 mata dia. Siap la papa dia hahaha.

      Jeles tak bertempat, tapi dia mmg tak boleh tengok kami duk dekat2 pun, mesti datang selit duk tengah2.

      Delete
  8. Baik punya landing ye jatuh tu. Haha. Anak takda papa, mama dia lak yang beriya main nyorok2 ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha tu la mmg selalu pun mak ia yg beriya nyorok, kadang2 tunggu tak bernafas rupa2nya anak syok tengok tv.

      Delete
  9. aku dah lama nak tanya sebenarnya psal sebelum ni pon ade perasan gak..papa JJ tu pakai kasut memang takde pasang tali ke memg kasut tu style gitu..sempoi betul..tak tetanggal ke..haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha ni pesen kasut orang baru kuar penjara. Most kasut dia mmg tak bertali lagu tu. Style tak?

      Delete
  10. aisey YB Jelita melawat kawasan ye..hehe

    cian Nas..dia pun nak juga minta papanya sapukan ubat tu hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu la motip dia, nak ubat tu jer sebenarnya.

      Delete
  11. Comeynya JJ..pandai betul dia bergaya..
    I tgh dok bayang u tgh melekat kat wall..hehehe..hope u dh ok la..:p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila bayangkan, nak ambik effect dia skali pun boleh hohoho.

      Delete
  12. alahai yb kecik comel .lawat kawasan pakai spek tu nampak tak jalan nyer..hahaha

    sian mama jj tercedera yea.tak dapat bygkan keadaan mama jj yg melekat kat dinding itu..muehahaha
    jj jeles kot. papa sapu ubat kat mama. kat dia tak.kuikuikui


    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak nampak jalan pun takper, yang penting bergaya CIk Nik. hahaha

      Sesekali nak rasa jadi cicakman :p

      Delete
  13. Kak Dora rajen bawak JJ jalan-jalan kan?

    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila sang mentari memancar, harus la kami pulun keluar jalan2. Dah berbulan terperap kat umah dear.

      Delete
  14. sy cuba bayangkan cmne mama JJ terjatuh tu.. tapi bayangan sy agak teruk.. kahkahkah.. sory mama JJ, smoga cepat sembuh! hehe.. Gaya JJ cm artishh laahh.. peewittt ^__^

    ReplyDelete
    Replies
    1. However u bayangkan ia, put it in slow motion imagine muka penyet2 hohoho.

      JJ kan primadona :p

      Delete
  15. haha.. JJ memang suka sangat show off nya spek baru..kta pakai spek tak ada nak menunjuk2 tau..hehe.please be humble JJ...ahaha..

    oiiit..mama gasaknya main dengan JJ..hehe..happy sangat ka? ahhaa..nanti buat la video masa main2 sorok menyorok with JJ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha takder spek pun dah berlagak, canner.

      Buat video ala2 game hunter tu kan. Tepek camera kat dahi muahaha.

      Delete
  16. amboi madam..
    berkaca mata hitam lagi.. :)

    Wahh..mama dora nak buat satay...
    nanti jgn lupa tunjukk... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. errrkkkk (kuat sendawa bau tak satay?) hahahaa makno nyo dah habis licin, dulu I dah pernah tunjuk so malas la nak ulang tayang hahaa. eh kali ni siap berkuah kacang tau;)

      Delete
  17. "Tersengih jalan terdongak-dongak dengan spek, orang lalu dia angkat tangan hye hye"

    syabas JJ, syabas!! tak semua budak comel boleh buat macam tu :p
    ada tokoh nak jadi ketua kelas masa sekolah tu nanti ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ingatkan boleh lompat jadi datuk bandar terus hahaha.

      Delete
  18. ada gaya tauke farm JJ dgn speknya. hihi..

    errr bila baca part jatuh tu terus terbayang citer Tom & Jerry. Tom kan selalu kena mcm tu masa kejar2 Jerry. hikhikhik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gaya dah ada, kudrat jer takder hehehe.

      Tom kesian kan, sama la kisah kami, JJ si Jerry, dia yg buli Tom sebenarnya. Kesian Tom huhuhu.

      Delete
  19. JJ, aunty linda nak pinjam cermin mata itam awak la...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aunty nak ambikterus pun boleh.. bergelap jer la nnt haha.

      Delete
  20. la....mana gambar haiwannya...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAhhaa sebenarnya I segan, mula2 tu keluarkan jugak camera tapi macam I sorang jer yg kalut snap2 gambar, dornag lain tengok I macam pelik kot, macam "eh minah asian ni, lebih2 lak". hahahaha

      Delete
  21. amboiii JJ..melawat kawasan yer..siap ngan spek hitam..hehehe..macam artis dah auntie tengok..hehehe..cute

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia nak jadi artis politik. boleh?

      Delete
  22. hahahaha... aku nak gelak guling guling terus. cam ne la ko boleh jatuh kelepet gitu.. tempaty tu yg licin or bodu ko yang licin .

    wow JJ you like Aleesya tau, so excited dengan spek. apa yang korang nampak di sebalik spek tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pakai stoking, atas laminat mmg licin. Ala ice skating gitu hahaha.

      Hahaha boeh la gang dia ngan Aleesya ni, dua2 berspek hitam dua2 tak nampak apa.

      Delete
  23. ngah membayangkn cr u jatuh then siku tersagat.. wuwuwu.. mmg ngilu rsnya..


    ckit hri lg i culik si JJ ni la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. gelak dulu then buat muka kesian, ok :P

      hahaha nak culik nnt inform yer.

      Delete
  24. Dapat ku bayangkan mamaJJ jatuh. Tapi tak terbayang rasa sakit siku terseret...ouchhhhh...SMoga cepat sembuh.

    JJ dah mcm YB melawat kawasan ☺

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam turis kulit dengna bucu dinding. hohho tapi kena betul2 tekan, baru dapat kesan berpanjangan hahaha try buat :p

      Delete
  25. JJ si penternak berjaya! ramahnya dia hye hye kat orang, nasib comel. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia ramah yg gedik, bila orang stop nak bercakap ngan dia, terus lari nyorok belakang kami. Tadi dia jugka gedik yg duk hye hye.

      Delete
  26. sakit tu...mcm mana rupanya luka itu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekarang dah tak bengkak, tapi ada calitan macam kena periuk panas tu, berbirat. hahaha tapi actually hari ni baru rasa lenguh2 badan la, semalam tak terasa pun. Tua2 gini la kan, jatuh sikit dah sakit2 satu badan hahaha.

      Delete
  27. wahhh.. madam comel namannya ni... jap nk bygkan JJ say hye kat smua tu.. pergghhh... mmg tabik spring la kalo dia say hye kat aunty deqla ni jugak..kohkoh...(verangan ada kat sana) hahaha..comel sokmo keletah dia... ;)

    ReplyDelete
  28. senyum sendiri tgk gelagat JJ ni ! cute sgt

    ReplyDelete
  29. waaaa...... comel nyer jj jenjalan........

    ReplyDelete
  30. Dpt bayangkan.....mesti ngilu abiss kan....huhu
    Tapi rasanya nas jatuh masih control ayu gitu...hahaha

    ReplyDelete
  31. jap onie imagine gano la akak boleh jatuh,adeh la,haha... main nusuk molep deh lenkali,hik....

    ReplyDelete
  32. ala2 mem melawat kawasan la tu.hehehe
    skrg dh ok ke tgn mama jj tu.harap2 lps ni lrbih hati2 tau :)

    ReplyDelete
  33. Haruslah ambik berkat PRU kat Malaysia...melawat kawasan haha

    ReplyDelete
  34. tmpt yg menarik..klu kt malaysia ada cmni haruslah bawak anak2..bebudak skang jgn kata dibandar,yg dikampung pun tak pernah tgok ayam itik secara live..hihi

    keleteah jj ni semuanyacomel.kurang la sikit sakit mama bila jj buat lawak.haha

    ReplyDelete
  35. Salam Mama Jelita..
    hihi.. jelita dah gaya farmer dah tu..melawat kawasan eh? :p

    huhuh.. mesti pedih kesan luka tu..
    xpe la mom..berkali berkala luka bermain dgn sorok2 ngan anak..
    so jeles.. cma ni nk men kejar2 pun x sempat.. huhuhu...
    semoga cepat baiknya luka tu :)

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...