Sunday, 24 November 2013

Rambut Cincang

JJ dah potong rambut depan yang menutup matanya tu, yayyy finally.


First snap, pegun. 


Then smile... 

Mama sendiri yang potong rambut JJ. Fuhhhh misi 2013 hehee. After shower, rambut still basah-basah and I ikatkan kain besar kat leher dia ala salon , diam la dia since mama professional kan heh. Tapi dia duk menunduk jer kepalanya, seriau kot haha so tak dpat la I nak kemaskan yang tertinggal tu, dah la senget-senget.

Bila papa pulang dari kerja, I asked her to show papa how mama cut her hair. Dia buat gaya I mencincang atas chopping board, cut cut katanya dengan bersungguh. Oi takkan la mama chop chop ur hair like I do for chicken breast.  Dusta semata kau ni JJ.




*Semalam kami dapat soft toy Dave si minions yg comel gila tu, kami main game cangkuk2 hehe. And ada one lady came to us bagi satu patung Ted yg sama like we had to JJ. How nice, Danke dir! Ted yang lama dah arwah sebenarnya. 


*I've got durian and pulut ready (*.*) yippieeee.

*Huda, masa keluar mencari durian semalam, kami lalu tapak Weinachtmarkt and dorang still susun-susun barang dalam kedai. And yes, by nextweek for sure dah boleh kita terjah hehe.


35 comments:

  1. Wah..banyak misi terlaksana sekali gus.. mabeles mama JJ..
    Comel rambut baru JJ ni, tengok macam gambar iklan je.. ha..gadis idaman malaya ni..pandai JJ describe macam cincang tu..nak usik mama lah tu..

    Durian pun? Sukalah tu dapat makan apa yg diidam.. market apa yg nak terjah dgn Huda tu?

    ReplyDelete
  2. comey jj.. i takut la nk potong rambut syukrii.. dah pnjg sampai telinge.. hehe.

    ReplyDelete
  3. mmm kalau anak dara tuuu.. comel jer dier yer...

    ReplyDelete
  4. Patutlha lama tak dengar citer ted, dah arwah rupanya..
    comellah JJ potong rambut mcm korean lak nampak gayanya..heheh..sib baik duduk diam..potong rambut panjang yg cantik cam JJ bkn senang..kalau i potong rambut abe aidan mmg tensi..siap potong dlm bilik air..asyik ngadu masuk mata lah..gatallah..nak suruh bapaknya potong kot jadi cam gaya penan nanti..straight jer kat depan..heheh

    ReplyDelete
  5. dah lama auntie nina xdtg jenguk JJ. dah besar dahhh. cun melecun lagii. muahhhh utk JJ!!

    ReplyDelete
  6. Waaa.. syoknya...
    I ternampak sbb masa naik tren, dari jauh anak2 dah jerit "ohh, haaa!!!" Sambil lompat2, tu la depa dh request nk g sana...
    So nnt kita g sama2 k..

    ReplyDelete
  7. comey rambut JJ, pandai Nas potong, kalau kami potong rambut iris, kompem tak sama panjang rambut depan tu..hahaha...
    selamat makan durian Nas...

    ReplyDelete
  8. wahhh..akhirnya kan...hihi..tambah2 comel lagu tu JJ... nampak bertambah juga bam-bam nya... diam jugak dia kan masa you potong rambut dia tu...good girl..tapi cara penceritaan JJ kat papa dia tu seolah2 ganazz..ahhaha..

    ReplyDelete
  9. wah2 memang pro dah nas potong rambut..kalau ahkak makin pendek2 lelama botak kepala owang tu..
    bestnya pulut duyan, lepas ngidam eks :)

    ReplyDelete
  10. dah lama ker si ted tu jadi arwah? nasib baik patah tumbuh hilang berganti… cewahh…
    btw, ok la tu.. mama ada bakat buka salon nih..

    ReplyDelete
  11. Lama dah tak singgah sini...BW pun jarang2...masaalah pc n tenet...

    Dah besar JJ....makin tembam..

    ReplyDelete
  12. Hahahah kelakar dia tunjuk gaya cut cut cut tu hahahaha

    kan comel gini. Tapi si jj NI, Sume gaya pun comel ehe

    ReplyDelete
  13. Hebat tau mama JJ cut sendiri rambut JJ...hebatttt cantik dah diaaaaaaaa...suka smile JJ

    ReplyDelete
  14. jj ni mmg comel,takde rambut pun masih comel.haha..terer arr mama potong sendiri rambut jj..yg jj pun smp hati buat aksi cincang dada ayam kt papa,punah harapan mama nak bukak salon.haha

    ReplyDelete
  15. eh, kenapa i tak tau siapa tu ted 'tanda soal'. -button shift rosak nak buat tanda soal pun payah. haihh..

    mesti kalo i tengok gaya dia bercerita kat papa dia tu i pun tergelak. propaganza bercerita. nak plak dia duk diam tanda soal.

    ReplyDelete
  16. beraninya u. klu i le memang tak le. even rambut aleesya dah tutup mata ni. baby sitter yg settle kan.

    ReplyDelete
  17. oh my.....comelnya JJ! Rasa nak terbang ke Jerman anto pelam. :)

    ReplyDelete
  18. Oh... cumilnya JJ yg dah sedia comel. Bila lagi mama Nas nak tunjuk bakat. Chop-chop pun hasilnya cantik:)

    ReplyDelete
  19. lor ted xdor rupanya..
    hihi..dasyad penceritaan semula jj kepada papanya itu..hahah

    ReplyDelete
  20. hahaha nampak sgt kecomelan JJ bial gunting cenggini, I like !

    ReplyDelete
  21. alolo...comey nyer jj gunting rambut

    ReplyDelete
  22. terserlah pipi yg tembam tu hehe..

    ReplyDelete
  23. kekekekeke..mesti laju je tgn JJ tunjuk gaya cincang2 dekat Papa dia kan..
    heheheh

    ReplyDelete
  24. sama mama jelita..

    muahaha... style cincang2 ye JJ..tp menjadi la akak potong..comellll gitu :)
    seronokla jj dpt ted baru hihi..

    pulut & durian? nyum3.. ehehe,,selera melayu bby dlm pewot yer sayg.. :)

    ReplyDelete
  25. hehehe. cute nye JJ... nampak bambam...

    kat sini saya heaven makan durian. hari2 pukul 9pagi jatuh dari pokok. selamat ber"durian" juga kak dora

    :)

    ReplyDelete
  26. wow!cleopatra style~hahaha..i loike!nasib ada mamanya yg pro kan...jimat xyah ke salooooon~

    ReplyDelete
  27. cincang pon cincang la .hihi
    tapi tetap cute la
    selamat berpulut durian k

    ReplyDelete
  28. Ala tomeinya JJ ngan new look (walaupun depan je pun ) hehe tp tetap omei....
    Pandai Mama...boleh dah bukak saloon depan rumah ni hehe

    ReplyDelete
  29. comelnye rambut cincang dia,.. nasib x jadi daging cincang yer...hihihi... pndai gak mama JJ potong rambut..

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...