Tuesday, 26 November 2013

Laporan Semasa

Sepuluh minit ke jam 7am, JJ sudah bersiap dan sekarang tengah mengamok minta jaket dan shoes dia tapi mama buat derk pasai awai sangat lagi la nak keluar, mama pun belum bersiap ni, cek weather kejap.

Suhu diluar adalah -3degrees, takder snow tapi sejuk beku kami tau. Have to extra careful bila berjalan, lopak-lopak air membeku dan membentuk permukaan berais yang licin dan bahaya especially dalam gelap mana nak nampak (takla I nak skating, jatuh terjelepuk sana baru tersengih kerang berbulu). Rajin sangat update pepagi ni pehal? Brrrrrrrrrr sejut la, rasa malas giler nak kuar umah, takder mood langsung nak ke kelas. mendengar bullshits the "chicken backside" yang nonstop (yer, dah hampir tahap trauma dah ni). Ok enough enough. 

Semalam I masak ikan mackerel belah belakang buh sambal. Baru dapat tidur nyenyak mimpi sampai ke laut hehehehe. Juga, ubi setelo aka keledek ilham Cik Nur sangat mengenyangkan kami anak beranak, feeling duk kawasan bermusim sejuk kejap dapat makan ubi bakar (*,*)


Dia nak sayang sayang mama, siap mencekik. 



*Mama cakap ubi setelo, JJ cakap "Toyoyo".
*Tadi pepagi dah panggil mama "Cintamu"... adalah something dia nak tu.
*Kapten Jemie, nak setelo? Muahahaha (kenangan mengusik budak pelat)

35 comments:

  1. Replies
    1. yeah first time first. hahahaha... tetiba nak bertanding benda yg takpekdah ni.

      kerang berbulu tu kedengarannya cam seram plak kalo u terjatuh then yang tersengih tu bukan u tapi kerang berbulu. hehe..

      Delete
  2. Ha...amboi JJ, sayang sangat kat mama tu..
    Sedapnya makan toyoyo musim sejuk...negatif tiga tu suhunya...tak sanggup nak duduk kat luar lama lama tu..

    ReplyDelete
  3. sayang ada makne tu.. siap panggey cintamu lagik.. kemahennn ko JJ...

    ReplyDelete
  4. pronouncation salah tu jj,sepatutnya cintaku.muahaha...

    ReplyDelete
  5. JJ .. mu sayang ada makna ya ? alalaaaa sweetnya kiss mama .
    sejuk - sejuk ni duduk dalam selimut best tu .

    ReplyDelete
  6. ahahha...nak sekolah awal JJ.. rajin anak mama...hikhik...
    amboi nak syang mama tu smpai nak tercekik pun ia... klu abg Pa'e JJ tu siap pusing muka IBu ni hah, suruh tgk dia...haha...
    uiks! sodap itu ikan mackarel..sini susah mo dpt bah....:)

    ReplyDelete
  7. alahi sweetnyer JJ, Adik dulu2 pun sama nak cium siap sampai nak mencekik leher gitu hehehe

    ReplyDelete
  8. Sweet gile jj ni. Mama dia lawa la heheheheheh...

    Ritu baca blogger duk kat peghancisss. Salji dah turun. Lawonyeee. bile dapat pegang selji ni, pegang es selji dalam peti jeler. hahahahaha

    ReplyDelete
  9. lama dah tak dengar org panggil ubi setelo tu. ahaks... ish.. budak pelat ni. lawks tul le dia.
    toyoyo.. hahahaha

    ReplyDelete
  10. comelnya JJ nak sayang mama gitu sekali..nas nampak berseri bila preggy nie...:)
    kalau sysejuk2 gitu mmg takmolah kuar umah..betul dok makan ubi stelo lg best kalu takdek ubi kayu..)

    ReplyDelete
  11. hahaha.. dia takut mama larikan pipi..

    ReplyDelete
  12. amboi jj meh la sayang ciksu sikit, boleh :-)

    ReplyDelete
  13. mimpi ke laut basah x hahahahahaha
    ok bai

    ReplyDelete
  14. macam besh je dok kat tempat nas tu...

    ReplyDelete
  15. BUDAK PELAT NI BILA DAH BESO NANTI,
    MEMANG PETAH, TENGOK LE NANTI :)

    ReplyDelete
  16. amboi..kenmaen nak sayang sayang sampai nak mencekik tuu..ganah anak mo..hahah
    jj dah makin petah ..

    ReplyDelete
  17. kat sini minggu lepas suhu negatif… mmg ada snow turun waktu malam… tapi sebelah pagi semua dah hilang sbb terus hujan lepas tu...
    tapi kami anak-beranak dah tak larat nak tunggu snow turun…. susah juga nak pujuk budak2 tdo sbb eksaited tunggu snow turun… tanya mereka, siapa cakap mlm ni snow? Jwb mereka, Cikgu…. huhuhu, saya sengaja tak cakap sbb nak suruh mereka tidur awal...

    ReplyDelete
  18. -3degree? Boleh tak i tumpang honeymoon kat rumah u? Hahaha..
    Teringin nak jumpa JJ!!! Hihi..

    ReplyDelete
  19. Jadi...siapa menang dalam pertandingan kentut2..hahahah.....

    Toyoyo ye...oklah ti JJ....janji de bunyi yo..yo..kekekeke...

    Amboii..cintamu..kemain lagi budak tecik tu yea...hehehehhe

    ReplyDelete
  20. woh..sejuknya.. aircond kt bilik pasang 19 pun dah taktahan. apatah lg yg negetif.. beku terus...zzzzz

    ReplyDelete
  21. Kemain lagi hang JJ oiiii...
    Cintamu terusssss ;)

    Mama JJ, stuttgart malam tadi da turun snow..
    Semangat si kawan tu duk share gambar walaupun dia tahu kat malaysia tengah pagi buta :p

    ReplyDelete
  22. Sejuk best tidoq ni..hehe..cintamu pun boley jj..mcm ayat bodek je ni.hehe..dlu ank sedara sya pnggil topato..smpai skrg bila nmpk dia,sya pnggil dia topato..hohoho..semlm x leh nk berkunjung..wuuu..line tenet mmg slow bgt..wuuu

    ReplyDelete
  23. JJ ni bagus betul suka ke sekolah walau suhu membeku macam tu. Senang Nas tak payah nak kejut atau pujuk. Usia masih terlalu muda tapi gigih...

    ReplyDelete
  24. baca jea cerita ttg JJ pun dah tergelak
    klu dgr sendiri JJ cakap mesti lg tergelak kan =)

    ReplyDelete
  25. sejuk2 makan ub bakr. heaven la rasa.. ubi setelo. anak buah i. setelo- astro. haha

    ReplyDelete
  26. Bagus pulak si JJ tu yeh...bangun dah pepagi....dia tido cepat ke MJ?

    ReplyDelete
  27. wah!!!!kagumnya org jerman siap bersiakap belah belakang & ber ubi stello bakar. btw tgk gambar tu ingat JJ mengamuk nak cekik mama. hahaha!!!!!deep love sungguh!!!

    ReplyDelete
  28. bleh la main skating masa org lain tgh tdo.. x de sapa nmpak..

    ReplyDelete
  29. Memang tercekik kalo syg mcm tu... Hehe.

    Makeral masak sambal? Mcm ikan sardin sambal ke rasa die?

    Huehue.

    ReplyDelete
  30. kena buat vocabulary pelat utk JJ, sbg rujukan dia suatu hari nanti..

    ReplyDelete
  31. amboihhh... kemain membodek.. siap cintamu gitu..hikhik... JJ... JJ... mencekik sbb syg sgt tu .... =)

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...