Friday, 29 November 2013

Ponteng Kelas

Yess... hari ini saya ponteng kelas, tapi JJ pergi skul hehehe biar la mama rehat sikit ini hari yer nak. Useless jugak kalau I paksa diri ke kelas pun sebab bukan boleh concentrate dengan hingus meleleleh ni, dah la pesen cair mengalir laju yang tak boleh ditarik balik tu, asyik menitis menjejes eiiiii sakit dah hidung dan kepala.

Sekarang perut tengah lapar tapi tak tau nak makan apa pasai takder mood nak masak and selera pun tah kemana terbang, gini la jadinya bila idung tersumbat hilang deria rasa deria bau hatta nafsu.

Today I totally wanna lazying around bertemankan lappy berselimut tebal bertisukan Tempo (jenama tisu, bukan tampon yer). Nanti pepetang papa nyer balik I nak kuar jenjalan hirup udara sejuk kasi beku itu hingus hehehee.


Ni I nak melawat kawasan, nantikan kehadiran I di rumah uols and sambil tu boleh la start prepare apa2 yang patut, cheese cake meleleleleh tu ker, pulut doghyan ker, laksa ker.. apa-apa yang sedap la. See u (*,*)

23 comments:

  1. ala siannn.. paling xbest klu hingus meleleh tanpa segan silu tu kan..


    meh dtg umah i..ada kambing golek.. :P

    ReplyDelete
  2. Alololo...siannya mama JJ ni. I pon tension klo selsema sampai tahap meleleh dgn sendirinya tu.

    Smoga cepat sembuh. Pintu rumah sentiasa terbuka ☺☺

    ReplyDelete
  3. Alololololo siannye hakak demam seme yer... Eka tak selesa kalu demam selsema camtu.,. Hingus takde batasan meleleh jer.. Smoga cpt smbuh.

    eka baru lpas makan pulut doyan, aihh sedapnya hehehe. Yesszaaa skang ni banyak iklan cheese meleleh sana sini wuhuu

    ReplyDelete
  4. ahaha..nak sedia laksa cepat2 lerr tu.. dah kome nak dtg bertandang..haha
    alahh sian plak...mcm teruk selsema you kan... rehat pepuas hari ini tau.. harap2 esok udah baik sedikit...
    take care Nas... JJ auntie rindu..abg pa'e pun rinduu eh! marah papa JJ nti..haha

    ReplyDelete
  5. demam ke tak u. cam biasa soalan i takde question mark. sebab keyboard rosak.

    i kalo hingus jenis yg cair je keluar meleleh tu i selalu sumbat je tisu. jadi macam misai panjang. heheh. tapi kalo selsema okay lagi drpd batuk nak2 time preknen. huhu.. sakit woo. cramp perut.

    ooo, bagus u dah singgah umah i i hidang biskut butter dgn cekelat. heheh. jaga diri baik2 molek deh.

    ReplyDelete
  6. Selsema eh..jgn lupa mkn ubt dan semoga cpt shat tau..sya klu kena selsema mmg mata xleh nak angkat..asyik nk bersin je.hehe..kalu dekat dah g anta kek dgn biskut dpn umh ni.. ^_^

    ReplyDelete
  7. Alahai siannya.. pakai vicks kat dada n tapak kaki ye.. baru cepat hilang melelehnya hingus tu.. bagi elok dulu sembuhnya baru pergi kelas semula..

    Kat kg dua hari ni hujan je.. si naim pulak asyik nak mandi.. ada ke ? Air sejuk kemain dia main air adoi.. mujur setakat ni tak selsema lagi.. harapnya takla apa2..

    ReplyDelete
  8. nak kena rotan nih ponteng kelas! hahaha. semoga cepat sembuh sis :D

    ReplyDelete
  9. moga lekas sembuh yea mama jj...!
    jenis yg mleleh tu mmg rimaskan,.,.
    huhuhuh

    ReplyDelete
  10. semoga kak dora cepat sembuh.

    hingus asyek meleleh ubat die baring-baring je...

    ReplyDelete
  11. Alaa..perubahan cuaca demam plak mak buyung nie..i ingatpernah rs musim salji dl..bila sejuksangat hidung tersumbat..kadang berdarah lagi..mmg tak selesalah sbbtak biasakan..
    nanti papa JJ balik drh dia masak sedap2 yer..hehe

    ReplyDelete
  12. Dengan cuaca sejuk dan kena kongsi makan lagi dgn ambrio dlm tu memanglah cepat lapar Nas. Harap cepatlah sembuh. Tapi kalau sejuk nak keluar tu tak bimbang makin teruk ke Nas. Ini mama JJ memang nakal ye hihi... sajalah nak jenjalan dgn papaJJ ye:)

    ReplyDelete
  13. get well soon mek hahaha
    jln2 tu jgn lupa amek gambo..nak gak tgk bandar berlin market berlin supermarket berlin n tandas berlin kahhhhhhhhh
    take care

    ReplyDelete
  14. get well soon mama jj..hingus meleleh ni walau tampak biasa tapi impaknya besar..terus hilang selera makan tu yg tak best tu..:)

    ReplyDelete
  15. Elok juga rehat2 kat rumah… sekali sekala bermalas malasan bukan tanpa sebab pun.. utk kesihatan diri sendiri jugak :)
    get well soon dear.. take care :)

    ReplyDelete
  16. u are soo right!haha...i read twice that word..cam tampon ja...hahhaa...take care ya sis!

    ReplyDelete
  17. saya boleh sediakan laksa je la.. hahahahahahahaha

    ReplyDelete
  18. alolo, mama jj tak sihat.jaga diri , tak da petua la nak share cm na kurangkan lelehan tu..

    ReplyDelete
  19. oppsstt:-)
    baru teringat. u ada vick tak kat sana.
    kalau ada u masukkan vick dlm air panas, kemdian kacau kacau air tu. pastu u sedut la wap air+ vick tu. in shaa Allah

    ReplyDelete
  20. lorh.. kesiannya x sihat yer hari tu..so skng camne? dah sihat lom?? hmmm mmg x selesa la kan kalo selesema nih.. kalo deqla gatal2 idong dibuatnya.. huhu

    ReplyDelete
  21. Hingus tu dah menjejes ada hati gak nak melawat kawasan? Larat ke?....
    Kang keyboard banjir hingus kang! Hehe

    ReplyDelete
  22. betul..kalau hingus meleleh terus kepala jadi bengang... take a rest k.

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...