Saturday, 10 November 2012

Pewangi Rumah - Homemade

Nak save duit dan environment, meh pakat buat haruman yang mudah ni, dan paling best, bersih dari bahan kimia.

Bahan:
10ml cuka makan
Essential Oil of your choice
Air secukupnya (pakai air paip tu ja, nak pakai evian pun boleh sukati la)

I suka guna Vanilla untuk kitchen and living room, and Lavender untuk bathroom (feeling dalam jamban ada taman gittew).

Campur bahan di atas, essential oil tu letak dalam 10-15 titik jer, jangan tuang sebotol terus. Letak dalam bekas yang ada spray2 tu yer, recycle mana yang boleh. Goncang2 sikit, spray la satu umah gangnam style.

Bau cuka agak kuat at first, tapi kejap jer pastu ilang la. Nnt umah bau fresh, nyaman. Mostly I pakai masa mengemop umah, spray kan jer sikit kat kain tu dan mop macam biasa.

now rajin ler, tengok esok2 camner :p


*Walaupun pakai bahan2 yang natural, simpan la ia di tempat yang selamat dari bebudak.

2 comments:

  1. sama la, i pon ska lavender dalam bathrom :)

    ReplyDelete
  2. TQ,BOLEH CUBA
    YG PENTING JIMAT

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...