Wednesday, 14 November 2012

Expert Says : Dont Say "Dont"

No, Dont, Jangan, Tak Boleh.... negative words yang tidak digalakkan diucap kepada anak2, according to experts.

So I've to bite my lips, not to use these words when.......








I buat cara orang2 lama la, galakkan sahaja mereka memanjat dan sebagainya. "Panjat tinggi2 yer sayang, alang2 biar sampai ke puncak".


Honestly I dont know what to say, how to say.

Note: We tried our best to provide the friendliest baby environment in the house, sumer rak2 dah di clearkan, tv sudah digantung tinggi2, toys...well, she will always do what she gotta do.

10 comments:

  1. mcm2 gaya dah ni.org kata kalau budak aktif, dia budak pandai.

    paling comel gambar yang ketiga tu.mcm tinggi jea meja tu. blh lagi panjat tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nik, meja tu mmg tinggi, and gambar yg tu masa dia blom blh jalan pun lagi. Insya Allah pandai, tapi gaya dia macam pandai2 jer lebih. aktif sgt la....

      Delete
  2. haha..lucu monster panjat rak tv..lasak juga dia ye..
    sepanjang anak sy umur 2 tahun 9 bulan dia dah rosak kan tv lcd kitaorg..hehe..semua brg2 juga dh letak tinggi2..erm apa nak buat, erm sy pun sllu elak kan perkataan "jangan" tu..tapi kadang2 terkeluar juga...siap ayat pjg lagi "jangaaaaaaaaaaaan"...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat lasak la Atie. tu la kami gantung cepat2 sebelum rosak, nak marah kang tak guna jugak kan. hahhaa panjang "jangan" tu, puas hati. Saya ni sumer bahasa kuar, "jangan, nein, no, nahin, mai dai".

      Delete
  3. aktifnya dia....:)) bdk lau br dapat kaki kita xlarat nk ikut dorg...hik3....sntiasa bertenaga kalah kiter..kan..last2 kiter yg semppuutttt mengejar lau terjadi adegan sebegini terjadi..hehehe..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terlebih aktif ini monster Dhia. blom dapat kaki dah pandai manjat ha, monster ni too fast la. tk puas jga baby kecik. apa pun, syukur dia sihat cerdas.

      Delete
  4. Replies
    1. hye u. yer sgt sgt suka membuaskan diri.

      Delete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...