Wednesday, 10 December 2014

Salji Yang Turun

Bagaikan kekapas berterbangan
Mencair once jejak tanah
Kerana suhu adalah plus degrees
Lantas becak la jalan

Whoaaaaaa puitis giler rasanya bila tulis dalam rangkap gitu, walhal.... Mohon ampun mak encik mak encik sekalian, bukan niat rosakkan bahasa.

Kesimpulannya...  takdok gambar muahhaha.


Need to get snow pants for Jelita... punggah punya punggah semua hat ada ketat belaka, ketak ketak sangat perut mu tu Jijah. Omg dia kuat sangat makan sekarang..... especially bila Tipah pun makan sama, berlumba la dia.

Hat kecik pun kalau bagi paprika, roti tu semua... besar nganga belum I suap dia dah terkam ngap dulu. Dia dah tak mau puri-puri or lecek-lecek ni yer. Yer... umur dia baru 6 bulan setengah... Jelita dulu 7bulan dah (baru) makan from our plate :D Tipah is wearing winter jacket the one pemberian Huda, danke dear... very very useful. Yes the size fit her nicely :D

*Malas nya nak keluar!!!

30 comments:

  1. Boleh membayangkan kesejukkan tika kekapas berterbangan .... :P

    ReplyDelete
  2. salji turun bak mutiara hehe, cair macam m&m hai merapu pulak i ni ;) suka salji, bila la sini nak turun.. Alhamdulillah anak'anak selera makan

    ReplyDelete
  3. Bestnyer...bilalah nk.merasa salji pulak

    ReplyDelete
  4. ala manchester x snow lagi..forecast kata jumaat. kita tengok kita tengok

    ReplyDelete
  5. Waaa bestnya bila kapas2 tu turun. Mengidam nak main salji niiiiiii. Baby nak main salji. Ahahahahahaha pengsan...

    ReplyDelete
  6. cik putih pun dah mula terjah berlin....
    Awal bedooh pulok snow for this season....
    Saya ni bukan setakat malas nak keluar, rasa nak hibernate dalam duvet jer 24 hrs.... Alangkah indahnya kalau boleh buat mcm tu.... Tapi mmg tak boleh.. uhuk uhuk!

    ReplyDelete
  7. musim salji dah ye,budak dh makin membesar..kena shopping snow pants baru la untuk jj..ye la budak klu jenis pemakan senang.ada pulak geng makan...afia smp skang dh setaun setengah nasik masih blander.haha..

    ReplyDelete
  8. next tyg lah video salji turun ... nak tengok juga ...

    ReplyDelete
  9. Sejuk-sejuk ni lagi kuat dema ni makan ya... bagi panas badan..

    ReplyDelete
  10. Yer ar .....kan Santa clause dah nak keluar mestilah snow sudah mau jejak tanah .....barulah meriah kereta rusa nanti haha....
    Anak anak berselera, omak yo yg tak mau makan ek!

    ReplyDelete
  11. Ditambah cuaca semakin sejuk tak terkata, makan pula dah berdua memang selera menjadilah JJ dan adik. Eloklah tak perlu lagi nak cari supplement utk buka selera makan.

    Kakak membayangkan adik pakai winter costume. Mesti comelnya:)

    ReplyDelete
  12. Eh takde gambar Jelita? baru ingat nak tengoj JJ :)

    ReplyDelete
  13. bagus la ada selera makan..anak say ani dulu makan kuat sejak umur 2 tahun tiba2 je kurang makan..

    ReplyDelete
  14. kat tempat adik canada tu dah snow dah..best lah diorg hehehe
    oiii dah makan paprika..paprika tu bkn yg pedas2 tu ke..ke kat sn ada paprika cam roti hahaha

    ReplyDelete
  15. syoknye .......
    nanti dah salji tebal... boleh joget ala frozen kan .. hihihi
    over tau ai ni

    ReplyDelete
  16. haha..beli snow pants baru ya? sejuk-sejuk tu yang buat JJ lagi berselera nak makan... mama pulak rajin masak sedap2.... beres doh ni, makan tidur lepas tu...wah syoknya

    ReplyDelete
  17. org kata musim² gitu cpt lapar.. jd jaga² la ye, jgn over mkn..hahaha..

    ReplyDelete
  18. hai..lamanya tak menjengah kat blog u ni...
    sorry

    ReplyDelete
  19. bestnya
    wah laju ye tipah
    saya tak sabar tunggu anak 6 bulan

    ReplyDelete
  20. syoknyer dah salji. tetiba teringat video jelita main salji dulu. comel jea.

    ReplyDelete
  21. wah teringin nak pegang salji hehe

    ReplyDelete
  22. pergh.. sajak lagak a samad said.. heheh

    ReplyDelete
  23. salam kenalan
    #319
    http://www.coretanhatiibu.com/

    ReplyDelete
  24. Bilala dapat p tempat yang ada salji...mesti best!

    ReplyDelete
  25. Kalau SA agaknya mmg x bangun2 dari selimut....tido je la....

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...