Monday, 8 December 2014

Lastik Cam Angry Bird Kang

Sabtu itu, nice day tak sejuk sangat suhu naik around 5 to 6 degrees yahoooo seronot. It was minus few days before. Initially kami nak ke Kedai Asian untuk top up stock maggie hihihi so memang kena lalu Market Krismas ni la... and bila dah lalu tu nak tak nak kena la tinjau2 kan. Memang kami jalan laju-laju sebab ramai sangat orang takleh nak nafas I myself tak pandang lain focus pada tayar stroller semata supaya tak gilis kaki orang. However, sempat jugak pit stop kat satu game ni. 

Game lompat tinggi-tinggi. 

Sebenarnya dia dah lama aim nak main lompat2 ni and selalunya panjang queue, that day since masih awal kot, tak ramai sangat and bapak dia laju pulak gi beli tiket nya (5€uro/4min).. I acah2 jer suruh main. Haishhh tunggu punya tunggu... si Jijah sambil menunggu eksen tayang2 token game dia. Wahhh yakin sangat kau yer. 

Sekali dah naik situ... ek eleeeeeeh manja benor lompatnya. Nasib baik bapak kamu yang teman atas trampolin tu, kalau mama kamu ni... memang I tarik habisan lastik macam u main angry bird tu..dah nak sangat lompat tinggi-tinggi kan. Geram pulak I nengok takat lompat manja2 gitu, bapak dia pun push dia alaaaa pelannya.... geram I jerit-jerit kat bawah "If just so.. better at home I pull u with rubber band la". Serious wei, ikat ngan getah sayur pun boleh takat kau nak lompat manja cenggitu. Tak berbaloi langsung. Eh stress tau kalau kuar buat aktiviti ngan I hahahahaa. 

Tapi kan... I takder la bebel sangat pun, I kenal si Jijah ni... nampak jer berani tapi dia sebenarnya gayat. Buaian pun dia seriau.. so I boleh faham bila dia jerit tak bagi bapak dia lastik tinggi-tinggi (cuma I geram bapak dia tak lastik dia tinggi2 sebab itu misi kita main game tu) hehehe. And my fault jugak la sebab tak encourage dia main buaian laju-laju atau dalam erti kata lain, mama dia ni tak kuasa nak ayunkan buaian for her everyday kat taman... especially sejuk2 ni lagi la tak jejak taman. But I need to slowly overcome her fear of gayat.... how ah?

Hasil rembatan dari Asian shop, antaranya... jelas lagi terang Bak choi, dan udang tu I masak tempoyak. Wiwuwiwuwiwu (bunyi siren sebab marvellous amat).... meleleh balik lior tengok gambar. 


26 comments:

  1. Wah! tempoyak dah merentasi seberang laut...syabas...

    ReplyDelete
  2. xpe jijah..acik ni sampai ke tua pon gayat jugak..sbaik slalu naik kapaitebang malam..xyah tengok kat luar hiwhiw

    ReplyDelete
  3. best lah masih boleh masak tempoyak kat sana ...

    ReplyDelete
  4. Haruslah anak dara lompat manja-manja gitu ... hehe

    ReplyDelete
  5. Haruslah anak dara lompat manja-manja gitu ... hehe

    ReplyDelete
  6. Sedap tu udang tempoyak makan dengan nasi panas..

    ReplyDelete
  7. Nas..cik abe make ko tempoyak tuh..:)

    ReplyDelete
  8. Alahai Nas jgnlah expect JJ tu macam dah besar sangat nak lompat tinggi-tinggi.
    Kira dah oklah dia ada keberanian mencuba.

    Menggoda betul masakannya:)

    ReplyDelete
  9. hihi JJ nak melompat cover2 tu hehehe..

    Wahhhh ahkakkkk nape ni cakap pasal tempoyak. Teringin sgt hahahaha. Aritu dpat calit2 skit tempoyak. Sedappp betul rasa bila dilecet dengan cili api kampong. Makan ulam timun. Ikan bilis goreng garing. Laki lalu tak sador. hahaha.

    Kak, papa JJ makan poyok tak?

    ReplyDelete
  10. hahaha..ganas btl hemak engko ni JJ.. nk lastik engko mcm angry bird.. xpela, pasni leh ajar sikit² naik buai pulak..


    hbs x udang tempoyak tu?? sape hbskn? JJ mkn x?

    ReplyDelete
  11. wahhhh wahhh wahhhh bestnyaaa tengok jijahhh main tu,,, nakkk jugakkk,,hihi singgah sini :)

    ReplyDelete
  12. Haipppppppp....... kata tak terliur tengok maggi. Pergi stock up maggi rupanya dia....

    Cayalah Jijah. Kalau hantar anak bujang I dua orang tu, mahu menggeletar kepala lutut. Nasib baik mak dia orang tak macam mak si JijahTipah ni. Mahu haru-biru, lebam-lebam mata menangis siang malam!

    ReplyDelete
  13. Udang tempoyak ? Resipi baru tu.hehe

    ReplyDelete
  14. I iz tak pernah masak udang masak temfoyak.

    ReplyDelete
  15. Eh, smpai hati i hanya komen pasal makanan je. Hahah. nampak sgt tgh lapor.

    Jijah kira berani la naik trampolin tu. Dia kecik lagi kot.

    Barang2 kat Kedai Asian tu murah ke? *soklan cari gaduh* larikkk.

    ReplyDelete
  16. tempoyak homemade ke
    lapo dah ni
    berani tul JJ main lompat2..gud2

    ReplyDelete
  17. nyum nyum sedapnya..even telur dadar tu pon nampak sedap..hahahaa..
    merasa la makan tempoyak kat obersi yer..
    jijah malu2 tu bukan tak berani..kata anak dara haruslah control ayu..hehee

    ReplyDelete
  18. Kena close up sikit gulai tempoyak tu..nampak mabeles je.. saya buat jenis kering..

    Wah, JJ gayat ke? Haha.. tak bestla gitu.. kalau tak, mahunya tak nak balik ya..

    ReplyDelete
  19. hahaha..5 Euro utk lompatan manja manja...
    takpalah, experience gituuu...

    Maggi kat sana mahal tak? Sebungkus berapa euro?

    ReplyDelete
  20. sana ada jual tempoyak ke?/jeekekek..ke tempoyak buat sendiri..

    ReplyDelete
  21. Babe tempoyak tu bikin sendiri ke? I ingat nK seludup sket la bwk blk aussie tp x sure la berjaya ke tak.muahahaha!

    ReplyDelete
  22. Entah....okje sendiri pun gayat ada hati nak suggest haha..... weyh mana beli tempoyak tu, siap bertempoyak bagai

    ReplyDelete
  23. wow.. tempoyak..suka bangatttt... last week pergi simpang pulai they all masak tempoyak dengan ikan sungai...sedapppppppppppp

    ReplyDelete
  24. Udang masak tempoyak tu...kecur ailio.

    ReplyDelete
  25. Saye sedih sebab sy x pandai masak :( hahaha

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...