Friday, 5 December 2014

Ke Fun Fair Bersama Bapaknya

Weekend baru ni la, funfair yang sama... yang depan umah ni. (Dah nak weekend balik baru nak update).

Eh ada gambar mama nya muahahaha sila belek puas2. Ya ampun sejuk giler time ni kami silap posing kat kawasan lapang, angin menderu jer kejang otot kejap. Nak jadi penyu kalau boleh kepala leher nak masuk dalam jaket huhuhuu. Tapi tengok tu si Jelita, minah Bosnia ni tak reti sejuk ker? Sengih lebar bergaya nya...tangan buh dalam poket lagi, owh ada lagi satu gambar siap silang2 kaki kau, dalam sejuk2 tu boleh lagi posing. I tak letak kat sini sebab I kelihatan seperti penyu sangat... sikit jer nampak kepala hahahaha. 


Just pusing-pusing tengok lampu.. banyak game yang Jijah takleh main pun, kecik lagi kan. Tapi yang this one dia naik... pada mulanya bapak dia tak bagi sebab macam tinggi sangat terbang katanya... I cakap let her jer la, bagi dia rasa..pasni mesti tak minta lagi muahahaha. Jadi mak ni.. hati mau kering. Tapi memang tinggi giler kot dia terbang.. I mean untuk kenaikan bebudak baya Jelita ni, it is very high. 


Selamat landing. Muka cuak. hahahaa tau pun takut... 

The next day kami pergi lagi... jejalan ambik angin jer lagipun weekend jer la mampu keluar ngan papa. Jijah dah tak minta naik yang kat atas ni, tapi nak cuba roller coaster untuk bebudak pulak. Naik la sayang... as u wish. Hehehehe I dah senyum jahat, bapak dia macam teragak2.

Ada la dua tiga orang nangis2, sorang tu siap mak dia lari turunkan sebab duk jerit nangis minta tolong hahahah. I pandang Jijah... muka nya sangat cuak. Bravo girl. At least u finished the ride.... without crying.

16 comments:

  1. JJ ni cekal budaknya, walau dah nampak dan dengar ada budak menangis dia maintain ayu lagi.
    Boleh tahan dia ni.. ikut siapalah agak-agaknya hihi...

    ReplyDelete
  2. hahaha penyu..mcm boleh bayang je..kepala masuk dalam, bulatkan badan selagi buleh hikhik

    ReplyDelete
  3. Lamanya tak dropped by siniiii....

    Jelita da besaq daaa... :)

    ReplyDelete
  4. anak2 iols pun ada mintak nak g funfair mcm ni..dekat2 ngan rumah iols gak
    tp ada sekali tu weols masuk..sbb anak2 nak naik mcm2 mainan tu kan..sekali bila dah masuk
    semua takut naik..hahaha last2 aje lalu je tempat yg ada funfair...mama ckp..xpayahlahh..hangpa bukan nak naik pun...hahaha

    ReplyDelete
  5. bestnya jenjalan tu, tak tahannya pasal sejuk tu kan

    ReplyDelete
  6. tabik la JJ..tak takut apa pun..

    ReplyDelete
  7. Sungguh kerin hati u. Kalo i mesti dh fikir cemana kalo tetibe dia gelepor masa kat atas tu. Huhu.

    ReplyDelete
  8. ggod girl ... cam ni la ...
    best nye dlm sejuk pi fun fair ....

    ReplyDelete
  9. pergh berani tol dia naik benda tu

    ReplyDelete
  10. hohoho,.. mama nak jadi penyu sorok kepala kuar muncong saja.. by the way.. jadi mak-mak ni hati mau kering kan.. tak boleh nak kontrol sangat.. serve them right gitu kalau dah nak rasa sangat kanss... by the way.. meh la meneka kat GA kiter.. sempat lagi kut...

    ReplyDelete
  11. Cayalah Jijah!
    So u are more adventurous type, and your husband jenis yg more careful, kot? :)

    Mesti sejuk pegang besi2 rides kat funfair tu kan? hahaha..Terbayang naik rides kat Genting Highland yg sekadar 23-24 degree tu pun, dah sejukkkkk

    ReplyDelete
  12. Musim sejuk cenggini pun gigih you guys ber fun fair... Budak2 mmg tak reti sejuk kan? selamba posing lg... Kalau ai nak keluarkan kamera pun malas... Tgn kena peram dlm kocek... Kikiki

    Hehehe, well done brave girl... Hi 5, boleh geng dgn aunty :)

    ReplyDelete
  13. I tengah gigil-gigil sejuk kat office ni walaupun temperature aircond baru 25 darjah Celcius je. Nak masuk kepala dalam baju mengalahkan penyu, malu pulak. Macam gaya duduk kat negara patmusim plak!

    Salutelah Jijah ni. Dalam pada kecut perut tu masih berani lagi nak cuba itu ini. Kalau I hantar anak I sebaya Jijah ni, mahu dia dah jerit Help, help sepanjang ride tu sambil nangis-nangis dan kata 'Adik takutlah, Mommy!' Teruk I kena pukul dengan anak sendiri nanti.

    ReplyDelete
  14. Wah bestnya budak2 dpt gi funfair ek hehe

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...