Lagi pun... sejak pemergian bunda tok laki tercinta pulang ke tanahair beliau, tok laki ada la menyesyorkan buat murtabak sebab dia macam rindu nak makan burek (ala... yang pita seakan muratabak kita tuuuw). I malas sebenarnya ngan anak kecik leceh la nak bertepung semua tu, tapi dalam hati rasa bersalah pulak tak tunaikan permintaan, macam ditelan rasa karipap, diluah rasa popia.
Maka, murtahak... muratabak... murtabak! nyer......
Senang, Sedap, Seseseswai!!!
50 keping kulit popia I habiskan sekali harung, banyak kan. Heh, sekali hadap jer kami makan banyak tu, nama pun mini.
Resepi pepandai la korang gugel kalau nak, lagipun uols ramai yang dah buat cara ni kan, I jer yang baru try. This one I buat inti daging kentang. Nextime I nak try buat cheese, spinach or chicken.. ilham dari Bosnian pita. Uwhh marveles, tok laki tambah2 sayang ni.
sedpa pekane murtabak mini nie...
ReplyDeletespinach pun sedap, pernah makan spinach pizza, lazat sangat, hows Tiffany? miss her n her sister.., popia inti vege pun sedap, haih kami komen waktu petang ni..terasa lapar la pulak :)
ReplyDeleteAssalamualaikum kak, fuyohhh sedapnya... terliur sheila tengok ~~~
ReplyDeleteWah.. ni resepi memikat suami nampaknya. Tapi tok laki saya jenis tak suka makan makanan macam ni snagat. Pelik la.. bininya mmg suka.. jadi kalau saya buat 80% saya yg makan.. ai..cemana tu
ReplyDeletekalau ko try bungkus murtabak tu dengan roti jala pon mabeles dora..yumm..yummm
ReplyDeleteserius baru taw resipi nih. haish.. tengok pic pun dh rasa gulp! hehe.. kalau inti sambal udang boleh idok? nk cuba2 buat juga. hehe..
ReplyDeleteMemang ramai yg dah buat tapi kakak belum pernah mencuba lagi Nas...
ReplyDeleteKalau kreatif bab mereka resepi mestilah en abe tambah sayang hihi...
Iols baru tau ni mamaJJTT. Tepek lah resipi. Kalau google byk sangat versi.
ReplyDeleteNampak sedap lah.
Sejak ada 'Love' dalam perut ni, aduhai tengok makanan pun tak selera. Teringin murtabak, tapi haritu enggak bisa ditelan dong!.
ReplyDeleteKalu akak perasan, eka pun dah jarang post pasal makanan, masak2 semua. Sebab i is loya sampaikan menengok rancangan masakan pun boleh loya... adududududu.
besar mana ye saiz mini tu?
ReplyDeletelast buat popiah inti karipap ni puasa tahun lepas.. wakakaka.. bapak pemalas hemak danish ni..
ReplyDeleteperghh nampak pun sedap Nas.. kompom sedap ni sebab makan sekali harung habis.. hehe
ReplyDeleteemm ni ler rahsia abang sayang ye
ReplyDeletebaru i tahu ;)
Salam Kak..
ReplyDeletemiss you n the girls.. hihi..
wah..guna kulit popia buat murtabak.. cam best je.. nnti nk try,,
dap dap dap
Bagus jugak yek idean ni MJ..... macam teringin pulak nak buat hehe...Tu panggang jerlah yek.....bukan gorengkan.....hokay...hokay ...boleh ngetes ni
ReplyDeletewaw nampak mabeles ni nas
ReplyDeletenak try la metabak pisang nanti
bubuh cheese, eh agak2 sedap tak ea? :)
Kreatif betul ni. Nampak macam best. Haha. Kalau dah makanan tu semua bestkan.
ReplyDeletesedap je..klu hasil tgn sendri kan...heheeee
ReplyDeleteWah...menyelerakanlah tgok...sedap pulak..mesti ranggup2 sbb le habis 50 sekali hadap..kn gugel gak ni...
ReplyDeleteKalau letak kat umah SA mmg sekejap je licin ni....
ReplyDeletetak pernah try lagi ni...mcm sedap jekk
ReplyDelete