Tuesday, 18 June 2013

Tentang Tennis Tonggek Tungging

Saya tak reti main tenis, minat pun tak. Pernah dulu masa lepak ngan my fren yang gila kentang kan tenis dan Federer itu idolanya, I dengan kurang bijaknya buat lawak;

Me: What is this guy's name again?
Fren: Federer
Me: Federer Loser?
Fren: Federer Roger!!!

Dia tak bercakap dengan saya untuk berbulan lamanya selepas tu. Badum tsssss.


Then, my mak mertua.... sangat-sangat suka tonton tennis. Her hero is Nadal. Sanggup berjaga tak tidur sampai ke pagi kalau mamat tu main. Kalau tanya tak nak tidur ker? Her respond was,
"Nadal!!"
(I rasa irrate gila tengok Nadal punya pre-serve ritual.. tarik suar celah bontot, selit rambut ke telinga few times etc then baru nak pukul bola. Heishhh.... ok fine he is much much better than me succesfull talented bla bla wateva.)


So... tadi si JJ dapat senduk main masak-masak cam biasa. Tetiba, dengar  lantunan bola plastik sambil dia jerit2 gembira... agak luar biasa sebab she was alone. Busy "serve" rupanya. Senduk mama boleh jadi raket tenis gitew. Itu la papa nya, pasang lagi Sport Channel  whole day. I nak anak I jadi angkasawan ok.


*Mak mertua saya boleh layan sport channel dari pagi ke malam. Uwwaaa.... no no, kami tinggal berjauhan, there is nobody's influence on JJ's action other than TV solely.

Psttt.. Obama datang berlin hari ni, beribu bodyguards untuk dia katanya. I will be busy preparing sambal belacan for him (^,<)

37 comments:

  1. I minat jugak main tennis. First time main memang penat kejar dan kutip bola. Lepas tu tobat taknak main dah sebab tak reti agak bola datang dari jauh. Hahahaha.. So akhirkata tak minat ah tennis! huhuhu

    ReplyDelete
  2. mana gambar jj main tenis ngan senduk tuuu....huuhuh


    ehe...harap obama suka sambal belacan tu nnt...haih

    ReplyDelete
    Replies
    1. sokong, nak tengok juga pic JJ main tenis.....

      Delete
  3. yr MIL minat sport, tennis? wah sangat kagum..hehehe...rsnya JJ tuh menurunlah kot..heehehe.nanti leh genglah JJ ngan the grandma...hhhiihi..

    bodyguard tuh agaknya crowd yer kot nas..sampai beribu..takut haper..:)

    ReplyDelete
  4. lebihkan cili padi tau nas..obama suka pedas pedas...

    gila main tenis plk si JJ chumel tuh...

    ReplyDelete
  5. Salam mama jelita..

    haa... nampak gaya mcm JJ pun dah menurun minat ngan tenis tu.. hihi..
    buat samabal belacan utk obama?? nk jugak sepinggan! :)

    ReplyDelete
  6. singgah jenguk anak dara comel..auntie lin bz la..dpt jenguk tp x dpt nak tinggalkan jejak selalu...

    ReplyDelete
  7. Dari pagi sampai malm chanel sport..?
    Ohhh...tidakkk.....!

    Walau apapun...jj harus teruskan perjuangan mama dia untuk jadi angkasawan...caiyokkk baby....!hehehe.

    Ehh..sambal belacan tu buat kaw2 yea...siapkan skali jantung pisang rebus...mmg bertambah² la obama tu makang...heheh

    ReplyDelete
  8. ahahha..sambal belacan for him....lari kepedasan nti..haha..
    amboi..JJ nak jadi pemain tenis kot boleh geng dgn nenek dia tgk channel sukan memanjang...haha..isk! abg pa'e tu dok layan kartun je..otomen+upin ipin memanjang..haha:)

    ReplyDelete
  9. samabal belacan? best tu..sediakan petai,jering,kerdas lg best tu mesti obama suka

    ReplyDelete
  10. assalamualaikum kak, suami sheila pun minat gila sport! sheila pun layan gak tennis. tapi kalau masuk 4 jam, confirm sheila surrender heeeeee :)

    ReplyDelete
  11. keluarga kami tak suka tennis , cuma ada hantu badminton dalam rumah kami . Takpe ... bagus biarkan JJ explore new things dan biar dia minat dalam sports .

    ReplyDelete
  12. Obama makan sambal belacan nnt jadi cerah...

    hehe!

    ReplyDelete
  13. Samalah kita bab2 tenis ni mmg fail hehehe

    ReplyDelete
  14. Darah yg mengalir dlm diri JJ dah ada darah nenek dia tu yg dia pun minat tennis Nas. Tak kisahlah sekadar sport tapi main dgn senduk tu yg kelakar... idea dari manalah dia dapat:)

    ReplyDelete
  15. Wow... tak pernah jump aorang melayu perempuan yang minat sukan sampai gitu sekali. Cuma masa kecik dulu ada le geng geng mak cik mak cik yang minat sangat tengok wrestling...

    Kira ok le tu, tengok sport channel JJ dah mula nak bersport. kalau si Amirul dan Aleesya tengok sport channel hari hari pun tak de nak bersport bagai. Kartun jugak yang dorang pilih..

    go JJ go.. mana tau boleh aje bersport kat angkasa tu nanti.

    ReplyDelete
  16. erkk... kalo deqla tdo je la sepjg masa dari melyn channel sport..kohkohkoh... wahh untungnya obama dpt mkn sambal belacan mama JJ.. ;p

    ReplyDelete
  17. :p hehehe.. prnh gax main tenis tapi sllu kalah je.. uwaaa!!

    ReplyDelete
  18. ewahhhhhhhhhhhhhhhh,obama makan ke sambal belacan kak diooo?hikk

    ReplyDelete
  19. hai jom join contest saya.. http://yuyukstandalone.blogspot.com/2013/06/contest-mereka-tagline-jelitawanis.html

    ReplyDelete
  20. wat sambal belacan for obama ke hahahaha

    el dulu pun minat tennis...mmg ada cita2 lah nak jd pemain tenis...ermmm cakap x serupa bikin la ni aptb hahahaha

    giler kentang mil hang leh layan tenis..games tennis kat borin skit
    nak pukul pun amek ms..haha

    ReplyDelete
  21. Obama mkn sambal belacan. Wawawa. Kerlass. Hihihh
    I dulu pernh try main tenis. Seminggu krem tangan. Haha

    ReplyDelete
  22. tu la minat punya pasal... sanggup layan sampai pagi...

    nanti berjangkit pulak ngan si JJ tu hihi...

    ReplyDelete
  23. Puan MJ, my FIL minat sangat tennis ...hehe apa yg dia minat pun tak tau...hehe
    Tapi Okje kenal nama nama tu sebab hubby selalu jadi informer hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pergh....harus Obama tak boleh lupa sambal belacan mek sorang ni! hehe

      Delete
  24. buat sambai belacan tu sedap2 sikit.kasi taruk belacan manyak ye :)

    org kalau dah minta sanggup je.

    pernah main tapi tak larat nk kejar bola..hahahha

    ReplyDelete
  25. Hehe best baca! Miss ur post sis.. kelakar as always! ;)

    ReplyDelete
  26. mana aksi Jelita bermain dgn senduk hehe...mesti comel sgt2..

    ReplyDelete
  27. sampai berbulan tak tegur..?
    err..
    sy tak minat sukan. jadi, mcm tak berani nak komen pape pasal sukan sbb takut jadi mcm dialog awk dgn ur fren tu,la.. hehe..

    ReplyDelete
  28. sy kaki bgku,jgn kata tenis apajenis sukan pun fail.hakhak..

    jj tu turun ur MIL la minat sukan..:)

    ReplyDelete
  29. So, lepas ni boleh belajar jd manager si jelita kot..pro tenis player..he he

    ReplyDelete
  30. haha...faham situasi..my FIL pun memang bisa buat saya tak minat tv bila dia datang..apa taknya, 24 jam akan tgk sukan, yg paling dia suka ialah tennis juga..adoi, saya kalau hayun raket tennis pun baru cuba dua kali seumur hidp...

    JJ dah mula tunjuk bakat tu, nampaknya kena awasi barang lain dalam rumah, kot dia guna ganti bola plastik tu.. macam Naim main bola ni, ada masanya bear pun dia sepak macam bola...

    ReplyDelete
  31. hahaha, ayat last kelakar. pandai yek obama makan sambal belacan akak buat

    ReplyDelete
  32. haha.. takde raket senduk pun jadi lah.. kreatif jugak JJ ni. hikhik..

    ReplyDelete
  33. sport channel tu faveret abg den..lagi pagi sampai ke malam pun tak pe lyn benda tu..

    ReplyDelete
  34. Hehehe...tak dapt reket tennis senduk pon jadi yer JJ.

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...