Saturday, 22 June 2013

Ceri Berri Lady

Tau kan lagu Cherry-cherry Lady by Modern Talking. Saya sebenarnya dihantui oleh penyanyi nya.. si Dieter Bohlen, dia kan mamat Jerman and everytime nampak muka dia, lagu tu mesti terngiang-ngiang kat telinga. Lawak weh tengok dia serius bicara kat tv tapi I duk bayang dia memuda dulu terhenjut-henjut nyanyi lagu tu.

Cherry Lady, tiada sangkut mahupun paut dengan si Dieter. 


Lihat perutku, buntal kan...
Suka dia ceri, sekilo per hour habis pulun sorang diri


Bila JJ bedal ceri, setiap kali tu jugak lagu tersebut merasuk-rasuk my jiwa. Pastu terhenjut-henjut nyanyi macam sewel (part ceri ceri leidy tu jer I tau).


*Baru saya tau one of the Scorpion member adalah juga oghe Jermeng.... sekappung.
*I prefer She's Gone by Steelheart to this Ceri Berry Lady tho.

Do not worry, I belum sakit jiwa (^,<)

35 comments:

  1. Sakan ye JJ makan sekilo sorang...takpe, asal happy..he he

    ReplyDelete
  2. mama JJ ni ore kelate ko..sekapunggg la kito kalu gituh..

    ReplyDelete
  3. happynya muka anak dara ni...
    cuba bagi petai sikit, ada happy mcm ni tak?

    ha ha ha

    ReplyDelete
  4. woooooaa....makan sorang tak ajak eks jj...bestnyer makan cery...tu buntal dh perut mesti banyak cery..hihihi

    ReplyDelete
  5. Hehehe..lagu zaman budak2 lg nas..berlapuk2 dah...hehe..
    Sedapnya ceri fresh gitu that's why si JJ boleh abes sekilo dlm ms sejam tuh..yg mamat kecik kat sini pun hantu ceri2 bkn lady jgk..heheh

    ReplyDelete
  6. wah suka benar jj dengn ceri..mesti sedap makan fresh gitu..budak comel ni kena tahan telinga je la bila mama nyanyi..huhu

    ReplyDelete
  7. sedap eh ceri tu..auntie tak penah mkn pong..sian tak..huhu...ceri2 leidy..i pon tau part tu je lagu tu..hee

    ReplyDelete
  8. suka juga dengar lagu tu..best..

    aisye jelita makan soran2 ya..tak mau kungsi kat kitorang ya hehe

    ReplyDelete
  9. ahahha... cherry berry lady....lawak lah Nas ni..(dok terbayang Nas menyanyi2 kt dapur) sambil JJ makan cherry...hahaha...
    Suka nya anak dara tu makan cherry ye..mintakk sikit JJ:)

    ReplyDelete
  10. salam singgah
    comeynya anak Nas nie
    bulat matanya :)

    ReplyDelete
  11. Nampak sangat JJ suka cherry. Yg mummy dia pulak dok teringat lagu pulak. Tambah sedaplah JJ makan dengan dendangan lagu mummy dia:)

    ReplyDelete
  12. Muka penuh perasaan mengadap ceri semangkuk..!

    ReplyDelete
  13. Yezza..... okje ingat lagu tu...tp tak dapat bayangkan ghupe penyanyi dia...
    Besarnya ceri yg duk Jermeng....

    ReplyDelete
  14. serius la JJ memang makin bulat sekrg..pandai mama dia jaga haha..

    *lega dengar hang belum sakit jiwa haha

    ReplyDelete
  15. hahaha..sekilo per hour kalau ikut kelajuan kenderaan nampak slow..tapi JJ aku kira dah pecah rekod la kalau bab makan..hahahaha

    ReplyDelete
  16. bukan JJ je boleh bedal cherry in hour per kilo. I pun sama tau. suka benor..

    adoi..kena pau my hubby for the cherry la jawabnya..hahahaha... Kat sini mahal sket. tapi still mampu le nak beli. ( kena urut janggut lagi le nampaknya).

    I pun suka lagu tu. best! tapi still tak boleh nak hafal lirik lagu tu. My uncle la kerana lagu tu dan lagu sweet dream tu dia sanggup beli speaker besau... mau pecah rumah bila dengar tau.

    ReplyDelete
  17. 1kg per hour..?
    Perghhh...hebat JJ....
    Bok kat kaklong sikit...hehehe...

    ReplyDelete
  18. assalamualaikum...

    sukanya die ye.....

    ReplyDelete
  19. bila baca tajuk, ingatkan "cery berri" tu "code word" kepada "cirit-birit". sbb slalau kalau cirit-birit, saya bagitau kawan kena "cerry berry"..

    ReplyDelete
  20. syoknya JJ makan chery...meh aunty sikit..kekekeke...
    jangan cirit birit sudah la tu kalau makan banyak sangat..wakakaka

    ReplyDelete
  21. syoknya JJ makan ceri sorang2.. hehe :D tak pernah dengar lagi lagu Cherry Cherry Talking, tapi She's Gone pernah :) best juga lagu tu even dah lama

    ReplyDelete
  22. makan ceri sorang2 yer JJ... tak pe makan buah banyak2.. senang nak membuang :)

    ReplyDelete
  23. dapnya ceriiii. nak satu JJ! hehee

    ReplyDelete
  24. :) comelnye diaa..nk cubit2 jeee xD

    ReplyDelete
  25. amboiiii hebak la JJ mkn sekilo...berehi benar dia yer ngan cerry berry.. jgn smpai cirit birit sudah.. haha.. sebutan pun akan2 sama dah tu.. ;p

    ReplyDelete
  26. byk tu jj makn.
    pos la kat ciksu sikit jj. hihi

    suka jugak lagu tu..

    ReplyDelete
  27. cerry berry mengingatkan aku pd cirit birit.

    nama indahnya kitorang panggil kat sini...

    haha!

    ReplyDelete
  28. bestnyer. aunty nik pun suka. tapi kat sini susah la nak dapatkan ceri tu.
    pipi tu dah tahap gebu sgt dah tu. hehe

    ReplyDelete
  29. Syoknya jj makan sampai banyak sekali ceri tu.. Harus mamanya teringat kalau nampak ceri lain kali. Macam saya macam di tempat camping hari tu, nampak timun terus teringat naim sebab biasanya mmg tak sempat makan, dia yang kaut semua...

    ReplyDelete
  30. salam Mummy Jelita..
    den ingatkan de yg terkena ceriberi (ciritbirit) sekali bukan da...
    lagu rupenye.. ehehe..mahap..den x haptodate..

    JJ..meh ceri sejibik bulehhh...??:)

    *lagu shes gone tu sedap..mmg rasa ceri..cma sukaaaa... :)muahahah..

    ReplyDelete
  31. chery berry in the air..
    teringin nak makan chery yg fresh cam JJ.
    mana nak carik kar langkawi nih??

    ReplyDelete
  32. suka jelita makan ceri ye...sedap nampaknya tu

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...