Tuesday, 25 June 2013

Nangis Jugak Uncle Taf Kang

Salah ajaran atau silap fahaman, parenting for sure is not an easy task.... lagi2 dari parents macam kami yang siawella ni.
Jelita ternampak kat tv ada mamat ni duk tayang six pack beliau, dia pun apa lagi terus tunjuk-tunjuk cakap "owh fat owh fat". Kalau la mamat tu dengar, susah payah mengetaf kan badan tahan makan bina badan ketak-ketak tapi budak JJ cakap "fat", harus menangis dia.

Kisahnya.... I selalu cakap "owh fat!" bila dia selak bajunya tunjuk usap-usap perut, as a joke.

JJ pun six pack jugak... maaf la she a bit cekci since cuaca panas lately. 


So.. I guess JJ understood "fat" as perut, kot. Sebab everytime dia nampak perut dia cakap "fat", and bila I tanya "who's fat?" pun dia tunjuk perut dia (kalau tunjuk perut mama sah2 ada yang meraung nanti). Just I wish dia tak tuding-tuding jari cakap fat kat orang yang boncis right to their face. In the meantime, I am teaching her the right word tummy, belly, bauch, peyut.. joking la....perut!!!


*In case ada yang curious, JJ tengah makan mama's homemade Swedish meatballs ala Ikea, yummeh! 
*Buncit itu bergaya (^,<)

49 comments:

  1. Haha....mmg pandai JJ ni, tahu dia kaitkan fat dgn perut...mama pula kena guna istilah ni sambil terangkan apa yg sepatutnya...

    Ni macam naim masa kecil, dia istilahkan menangis tu marah... Sampaikan mama dan papa pun ikut guna istilah tu..

    bestnya mama jj masak tu, patutla JJ makin seksi badannya...haha..lega anak makan aoa yg dimasak, kan?

    ReplyDelete
  2. seksinye JJ..hahaha..lama tak makn meetball ikea tu..mkn fishball je aku kat umah..wooo

    ReplyDelete
  3. cekci btul....huhuhu....haah jangan dia duk cakap fat2 dekat orang yg seangkatan dengannya sudah....

    ReplyDelete
  4. CIANNN JJ. silap paham. hehehe

    ReplyDelete
  5. aww seksinya jj..cuaca panas mana tahan nak pakai baju..aiman lg la cuaca sejuk pun always seksi.hakhak

    jj dh faham ke fat tu tummy?hiks

    ReplyDelete
  6. comel perot jj. Haha. Muncit itu cekci. Owh fat!

    ReplyDelete
  7. haha, janji JJ tak point pada org yg betul2 fat ! :)

    ReplyDelete
  8. Hehehe.anak2 kecik yg sedang menambak vocab kena hati2 jgk..tp lama2 ok..they'll learn on their own..banyak tanya itu ini..
    pandainya nas buat swedish meatballs ala ikea gitu..sure sedap sampai JJ tayang2 fat..:)

    ReplyDelete
  9. hihihi...JJ seksi meksi...nak tergelak klu tetiba JJ tunjuk kat perut org and say "fat"..hahaha...

    ReplyDelete
  10. Muncitnya perut JJ. Tapi tetap cute ☺☺

    ReplyDelete
  11. Nampak pusyat JJ.

    Takleh imagine la kalo JJ pegi taman joging2 tetiba nampak brader taf tak pakai baju dia kata fatttt... berdarah idung la brader tu nanti sbb luka dalaman. Hahah.

    Meatball ala ikea ke? Mintak recipe.

    ReplyDelete
  12. Kalau kita pun biasa bila kata gemuk memang perut jadi tumpuan pertama betul tak? JJ ni cerdik sebab mama dia cakap gemuk pandang perut dia pasti dia pun ikutlah... sekarang mama dah explain JJ mesti faham dah... jgn mama kena balik dari JJ sudah:)

    ReplyDelete
  13. alahaiii perut jj comey angat aihhh

    jj tudinglah jari kat perut mama jj tu..and say fat fat
    harus mama jj ngis2 x hehe

    ReplyDelete
  14. nak gigit skit peyut JJ tu eheh

    ReplyDelete
  15. ups... tersalah tafsir sudah...

    mcm Aleesya dulu, first teddy dia ialah Mini Mouse. sao she cal as mimi. when i bought any of teddy after, she will call as Mimi.. the i realize. hahaha... start correct the misunderstanding..hohoho...

    JJ..jgn la ko tersasul said org perut boncis tu as a fat.

    teringat my neighbors Son, dalam lift jumpa org gigi jonggang. slamber rock tuding jari kat org tu and said " Mama...tengok tu, jumpa Hantu Gigi".... ko bayangkan lah muka Mama dia mcm Mana.. kahhhhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok.. gelak guling2 pasal ni...

      kesian mama dia.. mesti muka mama dia dah ala2 kaler pelangi dah jadinya......

      tambah kesian kat org tu.....

      Delete
    2. haha.. kelakar..tapi kena ajar betul2..karang ada yang sentap..huhu..

      Delete
  16. senyum tgk pic jj yg cekci ni .. hehehe

    ReplyDelete
  17. JJ budak yg bijakk..haha.. owhh kat sana pun cuaca panas ye.. kat sini panas la dah la tu jerebu.. hukhuk... comelnye perot JJ.. bambam..hahahhaa..

    ReplyDelete
  18. mau meraung uncle tu kalau dengar... hahahahahahaa

    ReplyDelete
  19. Tapi JJ dah montellah MJ la ni...
    Dia jarang demam ke MJ...tak pernah dengar cerita JJ demam...

    ReplyDelete
  20. mau terasa hati juga kalau JJ cakap 'fat' kat sesapa.. hehe :D perut la JJ ^^ hee

    ReplyDelete
  21. Aisyah lepas makan pun suka tunjuk perut. Lepas tu dia kata, "Baby kakak dah besar la ummi". heheheh, ke situ pula dia fikir.. belum masanya utk explain betul2 dari mana baby datang

    ReplyDelete
  22. Indah rasa kalau orag kata ZUe gemuk sikit. Pasal sudah terlalu kurus sampai tak bermaya ni. Haha

    ReplyDelete
  23. hahaha....meraung mama kalau tunjuk dekat perut mama yea..hehehe

    ReplyDelete
  24. Huhu!!!!!JJ fat cekci la. sib baik mama pandai letak watermark klu dok cair mamat2 Malaya tgk. Btw ini semua salah mama sebab masak cedap2, sbb tu fat JJ buncit.....

    ReplyDelete
  25. hahaha... i pon xtahu beza apa makna tummy, belly, bauch, tuh semua..

    ReplyDelete
  26. owh fat .. fat .. JJ, makcik also fat. but still sweet miahahahha
    (makcik masuk tok deram hangkat sendiri)

    ReplyDelete
  27. Cekci la dia .. sedap nampaknya meatball mama tu .

    ReplyDelete
  28. hehehehe..menangis tak berlagu la org tu kalau dgr JJ ckp dia fat..!!!

    ReplyDelete
  29. dari six pack kepada fat..? hahah

    ReplyDelete
  30. jgn cakap anti fat ye jj..hehehe

    ReplyDelete
  31. Salam kenal kak.. Ros follow sini, #191.

    comelnya dia.. Buncit itu seksi.. yup, betul tu. hihihi

    ReplyDelete
  32. seksinya jelita..hehe..
    kompem meraung si mamat tu hehehe

    ReplyDelete
  33. hahaha...6 pack jd fat...harus kcwa mamat tuh

    ReplyDelete
  34. Assalamualaikum kak. hahahhaa lawak JJ ni ;p

    ReplyDelete
  35. ahaa, cutenya 'fat' si JJ ni, putis melepak.. :)

    ReplyDelete
  36. salam Mama Jelita..

    hehe.. mmg tacing la uncle 6pax tu dikatakan Fat..
    hihi..kyusuk mamam.. sedpa ye mama msk meatballs tu..?
    nyum3 :)

    ReplyDelete
  37. ok juga tu...sekurang2nya dia faham fat tu bermula dari perut...byk mkn maka fat lah jadinya...hehehe

    ReplyDelete
  38. kikiki....

    susah jugak ye....JJ oh JJ...

    ReplyDelete
  39. recently i hv alot of this question:dah ada isi?my 1st respond is look at my tummy and answer..no,ni sebab banyak makan...huhu....sabo je la.....kids ada interpretation sendiri kan?...

    ReplyDelete
  40. buncit itu lambang kemewahan.kekekeee

    ReplyDelete
  41. Wow cekcinya JJ mkn tak pakai baju.....
    betul tu mama j, buncit itu bergaya !

    ReplyDelete
  42. uitt..seksi nyer dia. makin montel.geram tgk.haha

    ReplyDelete
  43. makin sihat ye jj
    nk2 mkn hsil air tangn mam jj kn

    ReplyDelete
  44. sedapnya JJ makan meatball..

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...