Saturday, 8 June 2013

Boleh Pegang-pegang


I bet semua orang tau kan lagu Kalau Berpacaran




Papa JJ yang tak faham Melayu yang minat sangat sangat dengan lagu ni. Selalu dia nyanyi2 sumbang dengan lirik lintang pukang, and selalu la I cuba betulkan bahasa beliau, sambil jelaskan intipati lirik nya haha. 

How he sings: Jangan pandang-pandang, boleh pegang-pegang
Real song: Boleh pandang-pandang, jangan pegang-pegang
Selepas pembetulan: Boleh panggang-panggang... 
Ok la, ada improvement kan (^,^)


So, bila duk dengar and menghayati nya many time, melekat pulak. Lirik lagu tu sendiri memang indah dan penuh nasihat dengan irama yang sedap didengar. 


*Takder motep, just wanna get loose. Selamat berpacaran ya'll. 

45 comments:

  1. Cuba tanya dier apa yg nak dpanggang2 tuh..
    Hehehe...klakar lak papa JJ nie..selalunya depa nie kalau cuba memandai nak sebut. mesti lintang pungkang jadinya..

    ReplyDelete
  2. hahaha...pulut panggang pon sodap~
    mmg besh lagu ni...selamat berpacaran too!!

    ReplyDelete
  3. Neesa_jun, pulut panggang?? Mmg sodap!! Hahaha..
    Bole la tu mama JJ, janji dia suka..hihi

    ReplyDelete
  4. selamat berpacaran buat mummy JJ :P

    ReplyDelete
  5. Saja jak dia ubah lirik tu sebab khas ditujukan untuk wifeynya...hehe
    tapi yang bab panggang2 tu kelakar....
    Selamat berpacaran di hujung mingggu !!

    ReplyDelete
  6. happy berpacaran sambil berpanggangan tangang...kiki...

    ReplyDelete
  7. yeahhhh...mari panggang-panggang..

    ReplyDelete
  8. kukus...grilll...panggang. hahaha.boleh panggang-panggang jadinya.


    #suka juga...lagu penuh nasihat :D

    ReplyDelete
  9. okaylah panggang dari pegangkan...
    sebab lepas panggang boleh terus ngap..!
    nak2 pula buat lamb grill..perghhh...hehehe..

    okay, komen ni pun xde motep..hehehe.. ^_^

    err...Nur enggak berpacaran sama sesiapa bukk..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tetiba teringat iklan panasonic...

      "kukus, gril, panggang"
      "kukus, gril, panggang"

      hehehe

      Delete
  10. Amboiiii , papa jj nyayi...
    Lain beno liriknya..
    Pernah dengar lagu ni versi mat salleh , verai salleh yaakob..
    Kompom papa jj terbahak2...

    ReplyDelete
  11. hobi baru papa JJ ke nyanyi2 nih? hahah.. nanti nak dengar JJ nyanyi! mst comell... hehhe

    ReplyDelete
  12. tak sangka papa JJ pun layan juga lagu melayu... tapi irama lagu tu mmg best... sekali dengar terus rasa nak ikut nyani sama

    ReplyDelete
  13. comel tau papa jj nie..hehe..

    ReplyDelete
  14. memang best sgt agu ni...layan je...

    ReplyDelete
  15. hamboihh papa JJ kemain lg nyanyi..
    kelakar plak jadinye bile lirik jd gitu hehe

    ReplyDelete
  16. hehehe oklah dah ada dekat2 bunyi2nyer tu

    ReplyDelete
  17. Salam Mummy Jelita...

    oho..lagu suhaimi mior hassan dgn ana rafali ye..
    hihi..mmg agak layan algu ni..yg penting, sisi tersurat sebalik lagu tu memang MEMANGGANG..

    err... tak sama takpe..jnji bunyi ok..pitching tak lari..ohohoho..
    cer klu JJ Plak yg nyanyi caner :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haih la...sila abaikan TYPO disitu -__- "

      Delete
  18. hahaha...

    panggang...

    pulut panggang boleh papa JJ?

    hahahahhahaha.

    ReplyDelete
  19. MJ...ke nyanyi lagu tu sambil pegang-pegang .... haha....
    Pegang ajelah.... bukan ke dah hak milik sepenuhnya hehe

    ReplyDelete
  20. Recordlah papa JJ nyanyi tu Nas. Kakak nak juga dengar macam mana org putih nyanyi lagu kita, mesti slang dia best:)

    ReplyDelete
  21. hahaha. panggang-panggang pun boleh...
    kelakar betoi laaa papa JJ

    ReplyDelete
  22. hahaa.. jadi lah kan untuk hiburan sekeluarga ;)

    ReplyDelete
  23. hahahaha.. kelakar pulak papa JJ nyanyi gitu.. panggang pun panggang la..janji bukan pegang... kohkoh...

    ReplyDelete
  24. hahaha.. ko buat ku ketawa sampai kuaq air mata..
    jgn pandnag pandnag.. boleh pegang pegang ( kalau tak pandang mcm mano nak pegang?)

    hahaha... nak panggang apa tu? kekadang benda kecik kecik boleh buat kita ketawa. hilang kejap kisah duka...

    ReplyDelete
  25. ringkas n bermakna senikatanya....

    ada lagu sekarang, bahasa hancus..... ada jugak y langsung x blh paham,,,

    ReplyDelete
  26. Assalamualaikum. nice! try hard papa JJ! hihiihi ;p

    ReplyDelete
  27. rinduuu akak n jelita :-)

    hihi lawak la ap jj ni nyanyi mcm tuh

    ReplyDelete
  28. hahahaha lawak papa JJ
    tu sengaja ke..sj buat2 x faham

    jgn pandang2..boleh pegang2..hahah lawak derrr

    ReplyDelete
  29. takpe...lm2 ok la tu... tp kdg2 lucu jugak kan...

    ReplyDelete
  30. haha..ank2 m3h suka lagu ni..

    ReplyDelete
  31. terkeluar pasal panggang lak.. hehe :D

    ReplyDelete
  32. Papa jj bkn malay eh. Alamak. Baru tahu. Mihmihmih
    Patutla jj jelita bagai. Hihi

    ReplyDelete
  33. Jangan pandang-pandang, boleh pegang-pegang
    haha...mana boleh pegang2...:)

    ReplyDelete
  34. mesti cute papa jj nyanyi lagu melayu kan..

    ReplyDelete
  35. apa yg nak dipanggang tu agaknya ye..hihi tp comellah papa jj ni nyanyi mcm tu

    ReplyDelete
  36. lagu peberet Babah & Pa'e.. pa'e klu dengar lagu ni siap menari2 lgi..haha:)

    ReplyDelete
  37. hehe..kelakar boleh panggang panggang ..tak apa.. perlukan masa.haha.. lama2 kecek kelate pekat beliau..hehe

    ReplyDelete
  38. okla tu. boleh improve lagi. harap cikgu vokal tak give up mengajar. hihihi..

    ReplyDelete
  39. suka jugak lagu ni. penuh ngan nasihat kan.

    panggang pun boleh yea papa jj yea. belasah jea la.hhaha

    ReplyDelete
  40. ahaha..apa yg mau dipanggan tu Nas...

    suka juga lagu ni..

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...