Harus la ada slang sebab fulut bukan sefarang fulut.. fulut fanggang di tanah Jerman. Terfercik fercik ailio kawe.
Sila abaikan putih2 daun tu, dah puas tonyoh duk ada balik, plus I potong buang pun part tu.
Bukan fulut itu size gergasi tapi stapler saya yang sangat comel kemetot.
Nampak tak berasap-asap, tak tau nak baca jampi apa kalu asap lagu ni.
Viva Las Palas... tak cukup ini, nak ketupat palas please.
Letak gamabr satu persatu sebagai sumber inspirasi di kemudian hari. Resepi malas la setakat pulut berinti udang bersambal kelapa jer pung. Dah lama dah buat ni, minggu lepas lepas lepas.... separuh duk ada lagi dalam freezer ku cuba sejuk beku kan, harapnya elok lagi.
Semuanya boleh mama jelita ni, anak sapa ni hehe tau la mama jj :) boleh buat business di berlin ni, sat ni depa ingat sushi plak, makan dengan seaweed tu jenuh :) wie ist Jelita? Ok gut :)
ReplyDeleterajinnyer mama jelita ni.teror masak lak tu.mcm2 masakan boleh.
ReplyDeleteSangat-sangat mengujakan .. tumpang seronok
ReplyDeleteNas, memang terbukti kerajinan ni..kekekee
ReplyDeleteSalam Nas... dah lama tak makan pulut panggang ni..last makan masa puasa hari tu kot...hehe.. nak buat sndiri mmg idak lah sy....haha
ReplyDeletetelan air liur nie weyyyh..kawe pung tok ghajin buat..baby you nie suka ngidam makanan tradisional yg best2 kan...hehehe..
ReplyDeleteWallaweiii...kecur ailio iols. My feveret lah ini fulut fanggang. Tapi tak boleh mkn banyak sbb nanti badan berangin.
ReplyDeletebagus lah you ni. even jauh merantau mcm mcm makanan malaysia yang u bawa bersama..
ReplyDeleteI kalau peknen tak l;eh makan pulut. terus kejung..hahahaha...teringat lak riuh rendah umah my in law masa i peknen tu, makan pulut sangat, terus jerit cakap nak bersalin.. rasa baby nak keluor... hahahaha.... memang panik habis ler...
This comment has been removed by the author.
ReplyDeleteok, Berjaya bikin gua telan elio. okbai.
ReplyDeletehaha!
terasa ni weh sis, org yg dok Tanah melayu pon kalau nak main beli ja, wihik wihik.
fevret iols ni uolssssssssssssss
ReplyDeleterajin sgt uols ni msk
fulut fanggang mkn fanas2 mmg thoorrrbaekkkkk
ish2 geleng2 tgk uols rajin sgt haihhhhhhhhhhhhh
untunglahhhh lau jd jiran haha
funyalah rajin ye buat fulut fanggang.bak mai sikit boleh.nak la jugak.
ReplyDelete*ala, besday u tu i tunggu u balik mesia dulu la kot.baru ai pi k.nak pi sana tak terlepas kot.muahahaaa
tabik springg mama jj buat fulut fanggang..sy tau beli n mkn je.hehe
ReplyDeleteawatla yang rajin sangat ni.. bagus2.. hihi.. nak resepi jugak.. tak kira, bila dah letak entry bergambar, harus ada resepi :)
ReplyDeleteGituu fulut fanggang.
ReplyDeleteFuhh ni kalu eka makan, kompem kentut lagi ni hahaha
rajin sungguh mek ni tau
ReplyDeletetak penah hayat daku memangang pulut
Asyik memulut jer ni......dari awal entri sampai sudah cite pulut haha....
ReplyDeleteyg putih2 pada daun pisang tu kena lap guna minyak kan. pun dtg balik ke. sedak ni. koi suka sgt.
ReplyDeletepulut... wooo, adik jj adakah lelaki?
ReplyDeletesalam Mama Jelita..
ReplyDeletesedpanya fuluts..
kalo cma reti makan jer.. buatnye ? *dasarpemalas* eheh..
sedap kalo ada kopi o,..nyum3..