Wednesday, 5 August 2015

Birthday Jelita yang Ke-4

Haa sudah... mood malas sudah kemari!!! Hahaha eh actually bukan malas yang malas, cuma malas nak tekan "publish", walhal berlambak draft yang dah siap. Entah la.. tengok keadaan kat Mesia sekarang bikin hati jadi panassssss, nak buka blog pun jadi berat tangan. Korang lagi la panas kan.

Jom lupakan seketika pergolakan yang sedang berlaku, ni nak share about my Jelita's birthday celebration in Sarajevo baru2 ni. 

Celebrate ker ni?


Hehehe actually langsung tak plan nak celebrate. Kesian korang dapat mak macam ni. Takder la.. kan dalam keadaan bersedih atas kehilangan my MiL, so kami tak nak la meriah2 parti sakan. So that day we all wish her birthday (sebelum beli kek), tapi dia macam "birthday apa nyer takder kek punn" giteww riak muka beliau. 

Tetiba macam kesian pulak kat dia... so petang tu pelan2 la bapak sedara dia (yang hensem dan single tu) gi beli kek, konon2 buat surprise hahahahaa. Menjadik jugak la, budak2 kan... depa teruja nak tiup lilin jer. 

Maap la gambar golap, time Iftar perasmian dilakukan hehehe. Happy birthday yer sayangku Jelita Jaquelina... mama, papa, Tiffany and all others love u soooooo much. U are my baby, will always be. U are a very good, clever kid, I am very proud of u. Even u selalu gelak bila mama bebel dalam bahasa, buat-buat tak faham bila mama cakap Inggeris, and selalu talk back to me in your Deutsch, but we both know that we understand each other very very well. Sajer jer main-main kan :p Membesar dengan cergas dan cerdas yer (wahhh lama tak guna perkataan ni). 

Ok dah.. dalam malas-malas, panjang jugak I berleter (",)


ps: Bulan 5 ritu genap umur Tipah setahun, pun kami langsung tak buat apa2. Huhuhu huhuhu

25 comments:

  1. hepi belated besday jelita..

    ReplyDelete
  2. happy belated birthday jelita.. muahhs

    ReplyDelete
  3. Hapoy belated birthday Jelita cantik...be a good girl hoke...

    ReplyDelete
  4. Moga menjadi anak yang berjaya di dunia dan akhirat... Amin :)

    ReplyDelete
  5. Ok dah leh start cari boyfrend satu..kihkihkih..

    ReplyDelete
  6. happy bday JJ.
    tipah baru sethaun, bukan dia tahu apa pun pasal bday. dia tahu makan, minum, n tdo je....
    owh, tambah satu lagi, kacau kakak dia

    ReplyDelete
  7. hb jelita...keep maintain comel sokmo ye

    ReplyDelete
  8. Happy birthday JJ...semoga menjadi anak yang baik, solehah dan sentiasa diberkati Allah SWT..aminnn

    ReplyDelete
  9. assalam..salam ziarah..

    comel jer dia... sanah helwah jelita..semoga jadi anak yg solehah kepada mommy & daddy..

    amin

    :)

    ReplyDelete
  10. Happy birthday jelita ... jangan jajal2 ok. :D

    ReplyDelete
  11. Happy belated birthday JJ. Psttt pak sedara ensem meh satu gambo hahaaaa

    ReplyDelete
  12. JJ masih mentah lagi tak faham yg mummy/daddy dlm kesedihan atas kehilangan neneknya.
    Tapi ok jugalah uncle dia understanding. Dpt juga celebrate
    Happy belated birthday dear!

    ReplyDelete
  13. Sanah helwah jelita.....;-)

    ReplyDelete
  14. Happy belated birthday to you Jelita yang semangnya cantik jelita. Semoga membesar sebagai anak yang solehah.

    ReplyDelete
  15. huhuhu jugakk!!

    btw. hepy birhtday jelita!!

    ReplyDelete
  16. Happy belated birthday to Jelita and Tiffany...
    Amin... moga membesar dgn cergas dan cerdas (pinjam ayat mama)...

    You, memang panas pun skrang ni...
    Eh, sama perangai dgn ai... dah banyak entry dalam draft... entah bila boleh publish pun tak tahu... huhuhu.. masih lagi pening nak sesuaikan diri dgn rutin di M'sia

    ReplyDelete
  17. salam ulang tahun kelahiran buat jelita dan ulang tahun jugak buat sekelian kali pegang title mama ye kak nas :)

    ReplyDelete
  18. happy bday JJ
    moga membesar dengan baik ye

    ReplyDelete
  19. Happy belated bday jelita. Mana gambar uncle dia yg hensem dan single tu? Yg tgh potong kek tu kew?

    ReplyDelete
  20. Happy bornday anaknda Jelita..
    Kek tu memang satu kemestian. .
    Ada kek saje pun rasa sangat bermakna..

    Memang kat Malaysia ni tengah hot sangat2
    Malas nak pikir, layan blog kawan2 lagi best kan :)

    ReplyDelete
  21. happy belated besday jelita...

    ReplyDelete
  22. Hb jj. Semoga jd cerdas cergas tangkas.

    Ok. Dh menambah pulak.

    Huhu.

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...