Thursday, 3 July 2014

Bila Tipah Tidur

Terus mak nya buntu tak tau apa mau bikin di masa terluang ni, pastu bila anak bangun.. mula la nak buat itu ini. Siapa yang bermasalah ni?

Si Tipah ni, selalu jam 5pagi timing dia bangun mensusu tukar lampin main2 jap and tidur balik, sampai la kadang pukul 10am baru bangun. So sempat sangat la saya siapkan si Jelita ke school tanpa masalah, then kemas-kemas rumah tak sampai setengah jam pastu dah tak tau nak buat apa. But then, cuba I buat biskut raya tengok, confirm si Tipah ni tak tidur, dia boleh bau bilamana mak dia busy, most babies are like that (*,*)

Oh kuih bakar aka bengkang saya tempohari sangat la laku, Alhamdulillah. Takut wei nak bawak pada mulanya sebab ia akan dijamu mak bapak bebudak (dah la lepas bakar tu saya tak rasa apa rasa dia, tawakkal jer). Nak kata mesyuarat PIBG tu idak la... cuma berkumpul reramai jamuan school-end sebab budak2 ni ada yang pindah kelas lepas summer break nanti, termasuk si Jelita ni ha.

Best friend Jelita si Jules pun nanti pindah balik France, sedih mak mak depa ni. Dah la si Jelita selalu citer kat baby Tipah pasal Jules hihih comey sangat. And mak si Jules tu pun antara yang quite close to me here.  Heishhh la lepas sorang2 tinggalkan kami, hari tu Huda and family pindah balik Malaysia.. How are u guys there anyway? Dah settle semua? Miss u guys la....

Lepak le park


I rasa kan... perkataan "lepak" datangnya dari France bila mengundang orang bersantai kat taman macam si Jules ajak Jelita ke "le park". 

Dari citer Tipah tidur sampai ke le park dah kita ni ha. Ok la, bis dan... tschuss.

28 comments:

  1. Assalamualaikum kak, hehe lama gak tipah tidur. Adam Husni kejap2 terjaga kecualilah seharian taktdo petang, malam tu dia punya mengantuk. minum susu sambil terpejam mata. hahaha lawak lawak...

    ReplyDelete
  2. bgs btl JJ, duk bercerita dgn tipah..suka la tipah tu kan..

    uols dh start buat biskut raya ke? bagus..bagus..

    ReplyDelete
  3. ololo tomey nye tipah, mesti tengah best layan baby tipah ni..
    kuih bakar tu yang kaler hijau tu kan..sedapnya :)

    ReplyDelete
  4. Lama gak tipah tido. Sian JJ. Kawan 'le Park' nak balik france dah.

    ReplyDelete
  5. aku belajar jugak bahasa German kat uni dulu.. belum sampai bab le park..
    takat guten tag, tag je..

    ich liber dish tu yg plg aku ingat..
    tipah kau sihat? mesti x nangis mcm anak aku..hukk..budak perempuan semua baik2..
    uh

    ReplyDelete
  6. Comelnya JJ dan Jules.. adik Tipah nya mana?! Hehe.

    ReplyDelete
  7. Baby besar Tipah tu mmg kuat tido...mommy pun satu dah dekat nak pukul 10 baru nak membacuh kuih.. apa kes hehe....sengaja kann....Neneknya si Jelita dah balik yeh? Bila baliknya....

    ReplyDelete
  8. Mesti rindu itu Jelita ngan Jules kan....huhu

    ReplyDelete
  9. salam mama gegerl..
    hehe..mmg selalu begitu..babies tahu bila maknye bz..time tu la dia nk oerhatian lebehhh

    ReplyDelete
  10. Cutenya tengok Jelita and Jules.. J J plak tu.. Harap2 la dorang keep in touch sampai besar. Mesti boleh jadi potential in laws. kuikui (^,^)

    ReplyDelete
  11. kak dio terrrrrrrrrrrrrrrrrr,bulih doh tuka gambar header...tamboh tipah sore lagi,hikkkk...le park? maybe...hee ...

    ReplyDelete
  12. Jauh lompat tu haaa.Tak telly cerita ni antara intro ngan ending.hehehe.apapun Salam Ramadhan.Acaner puasa kat German? Best dak?

    ReplyDelete
  13. lawatan balas .. selamat berpuasa

    ReplyDelete
  14. suka tengok budak-budak comel main, antarabangsa pulak tu...soon Tipah pun nak le park :)

    ReplyDelete
  15. Bahasa bebudak .. kakak dan adik ... mesti comel sangat gayanya...

    ReplyDelete
  16. Hahaha. Boleh jadi perkataan lepak tuu. Puasa akak kat sana macam mana? Okay? hehe

    ReplyDelete
  17. Bilalah kita nak le park sama2 ni Nast ... kihkihkih.
    Foto tipah tak ada ke? :)

    ReplyDelete
  18. pandainya JJ bercerita ngan adik..am siabang kat sini pun suka gak bercerita ngan adiknya..heheh

    ReplyDelete
  19. wiiiiiiiiiiiiiii...geramnya tengok budak berdua niii..comey sesangattt...
    mintak2lah baby dalam perut ni pun secomel itu...aminnnn..
    sorang rambut cream, sorang rambut hitam pekat...
    rasa nak cium2 jaa budak2 tuu..

    ReplyDelete
  20. jom lepark..haha..makin comel aku nengok jj ni..gambo tipahnya mane?

    ReplyDelete
  21. jom le park kehkehkehkeh... Wahh bangga kuih bako pandan diterima disana. hehehe

    Jelita always cute hehehe.

    ReplyDelete
  22. Betul kan kakak kata mereka mesti kagun dgn mummy JJ punya kuih special. Papa JJ mungkin dan bernasib baik menikah org kita..

    Suka tengok anak dara dua tu bermain. Communication mereka english ke germany ke france eh?

    ReplyDelete
  23. cayalah mama jj n tipah.lepas ni blh la buat lagi kan.. seronok dorng cba makann mesia ..
    bangga jap. hihi

    jj ckp bahasa apa tu?

    ReplyDelete
  24. le park dua worang je JJ dgn Jules? Rindunya nak baca ceriti uolss. Iolls baru je bw semula ni. Keinsafan tetibe hadir di dalam jiwa.

    ReplyDelete
  25. mesti sedap bengkang yg dibuat tu..akak pun tak pernah buat..hehehe

    ReplyDelete
  26. wah, kuih bakar dapat sambutan hangat... mesti sedap tu... bak sini sepotong dua :)
    lamanya Tipah tdo... Apa kata mak dia tak payah buat2 sibuk, lagi lama rasanya si tipat tdo... hihihi
    Ala, kesian dgn JJ... BFF dah nak pindah.... BFF Aisyah pun dah pindah sekolah...
    Owh, lepas tu dari bahasa jerman ek? macam make sense jugak tu..

    ReplyDelete
  27. Bagusnya si tipah..x byk ragam eh.....

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...