Friday, 5 October 2012

Ketayap Monster

Payah nak dapat kelapa parut muda kat sini, so alternatif nyer pakai jer la kelapa parut kering. Buleh la layan.

besar ketayap pasai rushing monster ku lapar

Untuk kulit:
1 cawan tepung gandum
1/2 cawan air pandan
1 biji telur
garam
minyak

Inti:
Kelapa parut kering
Gula melaka
Air

Masak kelapa parut, gula melaka dengan air jangan sampai kering, lembab-lembab sikit baru sedap.
Untuk kulit hulk tu, bancuh semua bahannya, bagi cair. Pandai2 la masak satu2 macam buat crepes, nipis2 jer.

Dah masak dua2 ni, gulung ler.

1 comment:

  1. kt kg dulu, rasanya pggil kuih batang buruk
    tp dtg key el, jd ketayap
    hihi

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...