Monday, 22 September 2014

Joyah Mengemas

Hari tu kan I kemas gobok sambil mulut bising membebel (kesian mereka dapat mak macam I ni), gobok dah kemas tapi tempat lain bersepah... ai terpaksa keluarkan mainan2 yang disorok selama ni huhuhu.

Harus la I bebel kat Joyah sebab... pas satu...satu dia keluarkan barangan tu sampai tak nampak tanah dah rumah aku. Errrr... ok lantai.

Ini pun mainan yang halus-halus laju-laju I sorok sebelum dia nampak. 



Pas I bebel bebel bebel siap merajuk tak nak cakap lagi ngan dia sebab penat sangat bebel benda sama... baru la dia pelan2 kemas. I boleh tertidur dalam merajuk tu, bangun jer tengok semua dah kemas.

Buku pun bersusun elok siap yang cenonet Hello Kitty tu pun disusun kat situ selalu campak masuk bakul jer. Aiiiiik... perli nampak (° °, )



Tak sia-sia mama bebel kan Joyah.
Nak kena cari tempat untuk sorok barang menan bebudak ni. Memang banyak toys and mostly pemberian orang, tak perlu beli lagi dah.

23 comments:

  1. heheehe sekali sekala mama merajuk, terus Joyah ngemas. Eh pandai lak tu susun buku sampai buku terselit kecik di sebelah buku godang2 hahaha

    ReplyDelete
  2. EKekeke...sampai merajuk tertido dikerjakan dak joyah yerp. Nest time kena majuk lagi lah macam ni. Baru joyah nak mengemas ☺☺

    ReplyDelete
  3. anak dara dah nak jadi dara pingitan ni..
    dah pandai mengemas, tak lama lagi boleh dipinang ni.. hii.

    mesti Jelita sungguh terkesan dgn bebelan itu..
    poor Jelita, sila tabah.

    ReplyDelete
  4. hahahahahhaaa..tak tahan bebelan mak dia, sampai akhirnya dia kemas sendiri...hahahaha
    good JJ...

    ReplyDelete
  5. hahaha.. JJ dah pun pandai mengemas tu sambil tadah telinga dengar bebelan mak dia.. good girl, sekurang2nya dia paham.. tgk tu bangun2 dah siap kemas semua toys...haha

    ReplyDelete
  6. X leh selalumerajuk nok...nantidiaperasan..hahaha ko cari idea lain plak...

    ReplyDelete
  7. bagus la, tp jgn buat selalu. nanti dah x laku modal merajuk tu.

    bagi dia biasa kemas2 barang dengan happy bukan sebab mak bebel.... baru ko aman Nas.

    ReplyDelete
  8. alaa....pandainye dia mengemas.
    meh2 dtg umah aunty..tolong kemas sama...nanti aunty bg hadiah special utk JJ. hihihihi

    ReplyDelete
  9. Saya simpan dalam kotak.lepas tu letak dalam stor...kalau letak kat luar memang bersepah la rumah.sebab bukan main pun. teddy bear ,cooking set bagai tu dia bukan main pun.yang adiknya pun tak main.dia nak kereta je..sebab tu mainan lama memang kena simpan je.

    ReplyDelete
  10. Cik Joyah comel sangat. Maaf kan je lah dia...hehe..

    ReplyDelete
  11. Joyah mesti ikut perangai mama dia tu ..hahaha btw Joyah tetap a gud girl,even mak dia smp majuk tertidur sbb bebelkan dia..dia tetap trs mengemas,mesti dlm hati dia..xpe2 biar lah mama tdur dr bebelkan aku x henti2..hahahaha

    ReplyDelete
  12. JJ tu anak perempuan sikit sebanyak dia tahu dah nak mengemas sebab tengok mummy dia buat. Cute aje kan bila banding usianya dah boleh buat semua tu..

    ReplyDelete
  13. hahaha pandai amek hati mama nampakkkkk...

    cinonet nau buku hello kitty dia tuh, aunty lis kena tambah another pair of glasses la mcm ni, haha

    ReplyDelete
  14. duh.. comel banget joyah ni.. nak picit2 jek...

    ReplyDelete
  15. syabas bettey... rajin mengemas wp perlu kena bebel berbakul-bakul dulu dgn mama. Pandai plak tu dia susun buku cenggitu. ehee.

    ReplyDelete
  16. Bagus Joyah ni. Reti bahasa walaupun dan berpuluh kali kena bebel. At least Joyah rajin jugak mengemas, tak sia-sia mamanya membebel benda yang sama. Haus tekak tu membebel, tak minum dulu ke sebelum tertidur? Hiks!

    ReplyDelete
  17. bgusnya joyah ni...gud gellll hihi

    ReplyDelete
  18. ahahaha..baekkk punye perli mama..smpi tertidor dia punye penat membebel.. okla tu dia susun elok, kang dia sorokkan lg haru..

    ReplyDelete
  19. Hahaha cumil bah dia susun buku hello kitty tu ....

    ReplyDelete
  20. Okje pun pening tengok mainan bersepah hehe....kira oklah jugak Joyah tu lepas mas mau jugak dia mengemas......kalau Tipah tu....sure biar sepah hehe

    ReplyDelete
  21. joyah?! klu jijah ok x.. bru msuk ngn tipah hehe :P

    ReplyDelete
  22. xmo xmo xmo
    xmo panggil joyah
    Jelita/JJ kan sedap sweet n lembut barulah kena pada orgnya kan kan kan
    gud girl JJ..dah main bersepah..pandai amek hati mama yer..hehe
    dah dahhh mama JJ get a rest..your sweet girl tu dah pandai kemas2 bila dia sepahkan brg hehe

    ReplyDelete
  23. Haha..kami penah alami ni. Masa budak dua beradik ni main..selerak sangat rumah. Saya kebetulan angin tak baik, time tu saya marah budak2 ni.. lepas tu bila sedar saya diam je. Tengok saya senyap tu, Naim vepat2 kemas dan arahkan adik mengemas sekali. Terharu rasa...

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...