Saturday, 20 September 2014

Gobok Baju the Girls


This is Joyah's closet. TEngok la semua benda kami sumbat dalam tu, bukan takat sweater mak pak dia, ngan kotak2 sampah sarap segala dimuatkan. Ni pun belek-belek sebab nak make space untuk Tipah plus nak asingkan baju2 Joyah yang macam sarung nangka, banyak yang dah tak muat. 


Yang tak pernah pakai pun ada, mostly "body" sebab dah diaper-less kan. Mama punya jackets pun kena masuk plastik simpan bawah katil since ia "mengecil" especially bahagian lengan huhuhu. Pastu kemas kemas kemas mana yang patut and.... 


Tada!!!! 
Buang semua kekotakan ganti ngan divider merah, itu sebenarnya hanging organiser tapi I tak nak gantung takut runtuh gobok tu kang, plus we need sorted compartment untuk senang Joyah reaches for her spender stoking semua, kid's friendly la konon ni. 



Tepi lah, sibuk! Tapi kan..susun punya susun, kemas buang segala unnecessary stuff, eh makin penuh ngan barang Joyah jer ni. Apa kes? 


Ok nah mama makes place for Tipah's... just hang that stick untuk her cute dress and cardigans, kalau tak pamer gini tak nampak pasty tak pakai. Ini pun banyak dress dia yang terperuk kat bottom drawer, tengok2 dah expired (tak muat). 


Tipah good girl... diam jer dia masa mama berkubang membebel dalam gobok. Bebelan mama adalah halwa di telinga beliau muahaha. 


Final edition. Nanti kan... bila I dah kaya raya and tengok balik my entry ni kan... mesti tergelak kecil sambil berkata "macam ni punya closet dah bangga crazy schweine?" Tapi masa tu nanti I dah fasih berbahasa Arab dan Perancis (baru real kaya).


Since tak luas mana kawasan jajahan Tipah dalam gobok, I hang this cute hanging organiser kat katil beliau untuk letak diapers, lotion dan segala minyak jadian. Senang kerja deme nak tukarkan diapers kamu nanti hehe. 


Joyah = Jelita

22 comments:

  1. hihi.... mula2 tu banyak..tapi lepas kemas tu cam sikit pulak... ahhaha.. saya pun sebulan sekali(kalau rajin) kemas juga letak dlm kotak baju y x nak or bagi je ka org..hihihi

    ReplyDelete
  2. Cun sangat la joyah tu.tak sesuai nak panggil joyah.hahahaha

    FAD

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum kak..behave ye tipah. nice girl.. kemainn jj tu. geram nengok tau. muahhh untuk dua anak gadis akak ~~~

    ReplyDelete
  4. hihi.....well.....perempuan tetap perempuan...kemas camana pon still rasa cm banyak lagi kannn

    ReplyDelete
  5. baju luth sekarang aku letak dlm drawer je.. x bnyk lg kan baju..
    aku nk clearkan gerobok aku jugak.. sbenarnya aku x de bju nk pakai.. sungguh ni..
    tp kenpa gerobok tu penuh.. pelik..pelik

    ReplyDelete
  6. hah.. entry bagus ni.. cik azue dah lama tak mengemas gobok jejaka perah santan 2 org kat umah ni... bila nak buat yer?? muahaha.. masa.. come to me plzzz...eehhh dah ada tipah la.. lama nyer dah tak berulang ke berlin nih.. adoyai.. apa la cik azue ni.. tahniah lah no.. dua ge girl dah yer.. comel belaka plak tu...(ambo tetiba teringin anak pompuan plak wey... )

    ReplyDelete
  7. berani sungguh entry pasal gobok ni...sy pun penah terpikir nak cite pasal2 camni..tp riso pulak ada bunyi krik.krik...malas dia ni nak kemas gobok...hahaha...sy mmg jenis hang semua baju..kecuali yg dlm2, seluar dan kain batik..hahaha...nnt jemput la dtg ke blog setahun jagung saya ey..

    ReplyDelete
  8. Oloh.Ini dah kira proper dah ni.I kalau rumah kat brisbane sana kami punya gobok walk in tu tp sebut je walk in tp kecik je gobok tu dan indah khabar dari rupa siap dlm tu simpan baju untuk 4 org.lagi hazab.muahahaha.I pun mcm u jugak.Nanti bila dah kaya fasih gila cakap arab ngan perancis.motif? Muahahahaha

    ReplyDelete
  9. kira kemas lah tu gobok JJ & tipah.. Pa'e punya gobok lg dasyat..dah takde ruang nak letak...haha...baju2 yg dah tak muat mmg lipat, masuk plastik then masuk kotak..

    ReplyDelete
  10. Salaaaaaammmmm....yuhuuuu sis! Thank u 4 uploading ur gobok... Gives me idea how to handle mine.. Huhuhu

    ReplyDelete
  11. Wah! berkemas yer.. Memang pun kebiasaannya macam tulah kita...selagi boleh perosok ...selagi tulah segala benda nk perosok...kadang tu nak cari balek dah tak jumpa...

    ReplyDelete
  12. Nah..Jelita..apalagi..mama dah kemaskan...boleh main sorok2 dgn adik ya nanti dlm gobok tu..

    ReplyDelete
  13. mama dah kemas Jelita jngan sepahkan lagi ye...gelak besar bila baca bab baju ko mengecik nok...hahahahah

    ReplyDelete
  14. kemas je..suka pulak tengok..nak tiru la..hehe

    ReplyDelete
  15. cantik laa hanging organiser kat katil Tipah tu... Comel sangat! :)

    jemput singgah teratak saya: http://syikinmaarop.blogspot.com

    terima kasih.

    ReplyDelete
  16. rajinnya mengemas dak joyah tu..

    dh lama bercita² nk beli hanging rack tu..tp mcm menyempitkn almari iols yg "besar" tu.. hahaha

    ReplyDelete
  17. Yang ni saya kagum.. memang kagun kalau ibu yang ada anak kecil, tak ada pembantu rumah dan gobok bajunya memnag tersusun.. sebab saya memang gagal bab ni. Tersusun kejap je lepas tu heh...

    ReplyDelete
  18. Kemas dah gobok tu.....joyah is jelita ...sejak bila tukar nama ni hehe

    ReplyDelete
  19. kalo betul2 kaye, takyah pandai bahse france dgn arab pun takpe. upah je penterjemah, jgn carik mak jemah. comel je haku tgk gaun tipah tu. kenit2 je. geram betul nak ank girl plak nih.

    ReplyDelete
  20. Baru nampak kemas. Joyah tolong kemas skali ker...hahaha...

    ReplyDelete
  21. Haha.....sekarang pun dah kaya apa...ohhh nak extra kayalah ni....Kalau gitu tak sabar nak tunggu mak Joyah tambah kaya raya manalah tahu ada blogger contest dpt gi Berlin jumpa Tipah hehe....
    C

    ReplyDelete
  22. Tapikan gobok tu jauh lagi cantik dpd gobok kita weyh....

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...