Yang mana satu pilihan tekak?
Dari kiri belakang dalam balang adalah sambal tempoyak bilis dan berseri-seri di depan adalah yang berbahagia mini Spinach Quiche.
Dua-dua pun sedap tapi yang menjadi pujaan hati setiap insan harus la sambal tempoyak itew, legend wor (dah habis dah pun).
*Ni pehal lama ilang tup tup muncul ngan citer tempoyak nih? Hehheee my eyes tired la tengok laptop pun tak lalu. Now 5.30pagi dah mula cerah, tengahari matahari terik memenatkan mata. Need to run get my eyes patch again.
sambal tempoyak, nasik...
ReplyDeletetelur dadar pun layan kalo ada cicah ini...
Sedapnya sambal poyok nas..
ReplyDeleteN kuih tu pun nampak cam nak try jer :)
Nda pernah makan sambal tempoyak tapi kalau ikan patin masak tempoyak pernahlah..itu pun masa di KL....ko tahu lah bah di sabah mana ada tempoyak kalau jeruk bambangan tu adalah...hehe
ReplyDeletehousemate i baru sudah masak tempoyak ni ha....tp x pelawa pun..cis bedebah sungguh
ReplyDeletebkn mengada2 tp tekak takleh terima tempoyak..hanya makan durian fresh ja hehe...
ReplyDeleteaiseymennn...iols xmkn tempoyak la..cane ni..
ReplyDeletedapnye tempoyak.... feberet nih...
ReplyDeleteSalam Jumaat Nas...
ReplyDeleteI dok teringin nak merasa Spinach Quiche. tu...hehe...nampak sodap btl...:)
samba poyok meme tokleh calen ler...best tu..makan ngan nasik panas, ayam goreng pon selero doh..
ReplyDeleteTempoyak. Auchh my fav ever hahaha
ReplyDeleteUp Jelita satu kak. I miss her hehehehehe
Assalamualaikum kakak, sheila lebih suka makan tempoyak daripada cheese kalau diberi pilihan lah. hehehe. selamat pagi, sheila singgah sambil klik tabung sini ~~~
ReplyDeletelau ada ikan goreng panas2 sedap wooo mkn ngan sambal tempoyakkkk
ReplyDeletemmg spinach tu pun kalah haha
Perghhhh...tempoyak bilis tu buat leleh ailio jer tau sebab dah lama tak makan tempoyak.
ReplyDeleteSpinach quiche tu pon nampak sedap. Asal tgk makanan jer suma sedap kann ☺
masa I kat umah sewa dulu, klik dari terengganu ajar I makan tempoyak tumbuk ngan cili padi je. Pas tu makan dengan ikan tongkol/aya rebus...
ReplyDeletepergh... terus jatuh cinta. nak nak pulak makan nasitengah panas panas tu. erk.. kalau mkn gitu. dah terhover karbo. tapi tak kisah sedap punya pasal.. ngeee
kalau spinach tu, sebiji dua je boleh makn.. lebih lebih I cepat muak.
dua-dua nampak sedap ... kami satu family hantu tempoyak .
ReplyDeletesy pilih keju..haha lupa daratan tak?tak suka durian,tempoyak pun kureng..
ReplyDeletemama jj, resepi mini Spinach Quiche plz..:)
arghhh.. terpaksa pilih keju sebab tempoyak ada bilis.. allergic protein.. tp keju pun nampak mavelessss!!
ReplyDeletesaya pilih keju jugak… belum pandai makan tempoyak…. pandai make budu jah...
ReplyDeletetempoyak le sodap
ReplyDeletetake care
Apakah itu?....mcm dap jer tu....rasanya gimana buk,...patut pun senyap je
ReplyDeleteSedapnya keju.. kalau tempoyak sekali sekala pun sedap juga..
ReplyDeletenik tak suka tempoyak .so pilih keju la...hahaha
ReplyDeleteSpinach quiche tu cemana buat? Nanti mesti u nak jawab, alah gugel je la hoiii... Heheh.. ye lah, nanti i gugel. Boring gak asyik buat cekodok je. Balik kampung sekali skale nak gak buat makanan canggih kat mak mentua.
ReplyDeletekecur liur nur tgk tempoyak tuu..
ReplyDeleteNur salah seorg hantu tegar tempoyak tau..
kalau ade tempoyak, diet tolak tepi..
hehehehe
salam mama jelita..
ReplyDeletehmm...Quiche. cicah tempoyak pun sedap jgk tu... nyum,3 ^^