Saturday, 7 December 2013

Santa ker Gandalf

Semalam adalah Nikolaus Tag, iaitu hari Si Klaus datang letak coklat dan buah oren dalam kasut but sekalian. Sepatutnya kasut tu kena letak depan pintu rumah and pagi2 tengok la apa ada, tapi orang skang dah tak buat dah semua tu. Btw skul Jelita tadi ada la buat kecil-kecilan, and minggu depan dorang ada Krismas party tapi tak dapat la dia join, kita balik parti takperware kat kampung lagi best yer sayang.

I myself tak sure Santa Claus, Nikolaus, Weihnachtsman (father krismas) are the same or not, tapi dress code dorang adalah sama. Btw I heard Santa yang sebenarnya pakaian dia adalah all white, tapi coca cola canner buat promotion lama dulu tukar jadi merah, terus kekal merah sampai sekarang. Itu pun sebab tahun bila dah I pergi Kadewe Mall nampak Santa Putih ni, so dorang citer la... kisahnya. And Santa putih sebenarnya nampak lagi baik, macam Gandalf. Btw maafkan saya jika cerita ini tak benar, I am just telling what I've been told.

Cikgu JJ kirim beberapa keping gambar dia masa kelas untuk Oma kat kampung, so sweet. Ada kad hasil keras tangan budak ni lagi tau. Pasni confirm hari2 sebut nama kawan2 ngan cikgu dia tu, for sure.

I myself dapat jadiah notebook dari cikgu kelas, yer notebook yang tulis2 tu.. bukan yang touch touch skrin (*,*) Terima kasih cikgu.


Our flight tonight 21:50hr Etihad, transit Abu Dhabi aku datang mu tunggu, and will be arriving KLIA 8 Dec eta 21:30hr local time. Semoga perjalanan kami dipermudahkan ya Allah. Kalau tengok macam 24hours journey kami kan, hehehe kena tolak beza umur, eh beza masa Jerman 7hours dibelekang. Kak  Ros, kalau dan sambil tunggu luggage tu... jeling2 la kami kot2 sempat peluk cium kat airport. 

52 comments:

  1. Semoga selamat sampai ke Malaysia......

    ReplyDelete
  2. dpt notebook touch2 lg marbeles. haha

    have safe journey ye ..

    ReplyDelete
  3. Semoga semuanya dipermuahkan sepnjng perjlnan ya..i tunggu u dtg..hehe..♥

    ReplyDelete
  4. Dah musim jumpa orang berbaju merah ye.. oo..baru tahu ada yang berbaju putih juga. Rasanya tgk dlm tv selalu merah je.. bagusnya cikgu JJ bekalkan gambar aktiviti JJ kat dlm kelas. Apa ayat dia nak oyat ke Oma dia masa tunjuk gambar tu nanti...

    Ai..mama yang besar pun dapat hadiah juga? Bagus kan tu...bolehla bawa oleh2 utk cikgu nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah ada plan utk balik kb ke? Apa plannya?

      Delete
    2. Plannya my adik nak jemput kat airport and terus zass ke kb ngan keta, tapi I rasa terik urat pinggang kalau nak hungga lagu tu, I rasa nak kena bentang tikar rehat kat KL kejap semalaman at least.

      Delete
  5. selamat jalan yer nas...semoga selamat pergi & balik..kalau ade peluang tuh update lah blog..nanti rindu ngan korang bila belog senyap jer...take care yer..:)

    ReplyDelete
  6. owh, baru tahu pasal baju santa tu.. kuat juga la pengaruh coca cola hingga naju santa claus pun boleh berubah :)
    Selamat berangkat pulang…. semoga JJ behave sepanjang perjalanan… selamat menghirup udara M'sia :)
    Nak tgk gambar JJ tu boleh? tempek la kat blog… pleaasee….

    ReplyDelete
  7. selamat pulang ke tanah air Mama n JJ

    ReplyDelete
  8. Semoga selamat smpai ke Malaysia ye nas...JJ msti excited tu kan.. lama juga perjalanan tu..moga semuanya di permudahkan. .amin..;)

    ReplyDelete
  9. Selamat balik kampung nas...pulun makanan yg sedap sedap tau...

    Jj sayang boleh main air banjir ngan kezen dia..

    ReplyDelete
  10. Selamat balik kampung nas...pulun makanan yg sedap sedap tau...

    Jj sayang boleh main air banjir ngan kezen dia..

    ReplyDelete
  11. 7 jam kebelakang..byk gak bezakan...
    moga JJ tak jetlag...

    semoga selamat sampai mama JJ...!

    ReplyDelete
  12. welcome back ..mg selamat sampai...bj tebal jgn lupa..malaysia pon musim sejuk..ehe..nnt online jkuga tau di kelantan tuu..nak tgk jj pakai bj kurung....

    ReplyDelete
  13. owh.. mcm tu ceritanya.. 1st time dengar.. hehehe
    selamat pulang.. smoga perjalanan lancar..

    ReplyDelete
  14. oh baru tahu juga pasal santa sebenar baju warna putih..maybe betul la tu..manusia lagikan berubah,inkan pula baju santa.hakhak tetiba..

    have a safe journey..semoga selamat smp hendaknya..:)

    ReplyDelete
  15. ada kad? nak tengok nak tengok..
    santa putih like snow.. hehe..
    slamat kembali ke tanah air tercinta. cehh.

    ReplyDelete
  16. selamat smpai ke tanah air..
    hihihi... jgn lupa update blog yer..

    ReplyDelete
  17. Nas, moga perjalanan dipermudahkan..selamat pulang ke kampung halaman ya...
    take care...

    ReplyDelete
  18. welcome back to malaysia. u citer tentang santa ke hpe ke still tak bape nak faham. basic zero on that ok. lama tu perjalanan korang nak balik m'sia ye. I doakan semoga perjalanan korang di permudahkan. dan selamat sampai dengan jayanya.

    Doakan juga agar kak ros kamu tu dapat bertemu dan berpeluk cium k.

    ReplyDelete
  19. Selamat pulang ke tanahair tercinta. Smoga perjalanan dipermudahkan olehNYA.

    ReplyDelete
  20. untungla dpt notebook, i ni A4 pun xdpt uols..hehehe..btw, mesti JJ eksaited giler nk tunjuk kt Oma dia khennn.. apa pun, moga perjalanan uols sekeluarga selamat.. aminnn

    ReplyDelete
  21. x sambut crismas xpe JJ.. suasana kg tu lagi bestttt.... selmt kembali ke malaysia... moga selmt perjalanan ke sini yer... =)

    ReplyDelete
  22. amin...semoga selamat sampai ye...

    ReplyDelete
  23. semoga perjalanan dipermudahkan...insha Allah, selamat bercuti

    ReplyDelete
  24. kompem sekrg kat malysia dah kan huhu

    ReplyDelete
  25. Seronok ke balik kg...tak nak share dgn kami kisah di kampung Oma ke?

    ReplyDelete
  26. Hmmm.... sekarang dah berehat kat kampung halaman ye Nas. Nak tengok macam mana JJ jumpa nenek dan keluarga di sini macam manalah agaknya.

    Selamat bergumbiraaa dgn keluarga di M'sia!!

    ReplyDelete
  27. amboiii..kelik kampung lupa update blog no..cepat boh gambar jj main banjir...haha

    ReplyDelete
  28. ai, senyap je.. ni mesti tgh bercuti sakan kat malaysia.. heheh

    ReplyDelete
  29. welcome back JJ and family....rindu la macik Lyd nak dgr dan tengok gmbr JJ kat blog ini... take care JJ.. and mama JJ. and papa JJ. Bahaya.

    ReplyDelete
  30. eh eh.. JJ nak balik kelate ke? safe flight ye.. :)

    ReplyDelete
  31. ala, mana jj ni. huhu
    rindu sama kamu berdua lorh

    ReplyDelete
  32. moga dipermudahkan semua urusan yer

    ReplyDelete
  33. Semoga selamat senuanyaaa!!!!

    ReplyDelete
  34. JJ balik kampung ka????wihuuuuu~blaja kecek klate lapulop!

    ReplyDelete
  35. singgah mencari jj dan mamanya.
    di mana kamu..

    ReplyDelete
  36. Salam Mama Jelita..
    wah...bercuti pulang ke Malaysia ke?
    have fun dear!

    ReplyDelete
  37. as-salam. mama jj, jgn lupa upload pitcjer jj byk byk je. serius ciksu rindu dgn wajah jj.hukhuk.
    lagi satu ada bnda nk gtau mama jj ni.
    silap hari tu x minta no phone u.. huhu

    mmg cuti sebulan tanpa mengadap blog kan.
    harap njoy dikg ye :-)

    ReplyDelete
  38. selamat tahun baru dear.. dah terbang balik ke?
    cepat la update.. udah rindu sama kamu n jj ni

    ReplyDelete
  39. sunggah pagi. kot kot dah balik.hihi

    ReplyDelete
  40. Assalamualaikum kak. huwaaaaaaaaaaaa tak dapat jumpa.. hmmm :(

    ReplyDelete
  41. esok dh genap sebulan u blik mesia..
    i rindu kt jj ni.hukhuk.
    bila bliknya..

    ReplyDelete
  42. Rindu nak baca cerita si JJ ni ngan akak. Akak, i dah selamat berkahwin wiwiwiwiwiwi

    ReplyDelete
  43. wahhh
    Ai ketinggalan flight lg..
    mama JJ dah selamat sumanya ek..besttnya blk kb bw JJ tukar angin :)

    ReplyDelete
  44. Owh rupanya putih.baru tau ni..
    Kompem dia sebut satu2 kwn2 dia tu hehe

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...