Friday, 24 July 2015

Sarajevo: Around the house

Salam semua, this time just nak share some gambar around the house. Nothing much we do there anyway, just lepak-lepak kemas apa yang patut, most important.. temankan FiL so takder la dia rasa sunyi sangat dengan kehilangan MiL baru2 ni, plus... bonding time ngan the cucus. 

So, here we go. 

JJ with dwarf pear. Seronok dapat petik sendiri. Ni awal2 sampai ni, cerah lagi kulit dorang. Bapaknya tu memang kerja bawah mentari all the time, tak heran dah ngan tan dia tu. Btw, inilah our lepak place... tempat membakar sebelah garage. 

Owh kami sampai2 jer sana tengok dorang dah sediakan mini pool ni. Summer time kan, perfect la for the kids main tengah2 panas gelapkan kulit (",)

View from my lepak place, perati bebudak main air. Mama tak kuasa la nak berpanas sayangku sekalian. Selalu gaduh ngan bapak dia pasal ni, I kan wak... kalau nak berpanas, baik I duk Malaysia jer (°-°)

Atuknya sediakan karpet cantik lagi untuk cucunya main lepak atas rumput. Actually this is our place most of the time, masuk dalam umah just untuk bersiap apa yang patut and tidur jer, kalau tak.. inilah tempatnya kami lepak seharian.

Indeed, they made full use of it.

Pokok ceri sebagai teduhan. Sedap sangat buahnya, masam-masam light jer. Ni pun petik jer walau jiran yang punya hahahaha. 

Nampak tak Jelita di mana? Buat apa tu? Psstt, rumah dorang ni memang takder design kan, sebongkah macam tu jer. Tapi ada motif depa buat lagu tu, nak tau? Tanya la sendiri hahahaa. 

Siram pokok, pokok lapar... katanya. 

Cik Tipah pun tak nak kalah. Apa yang kakak dia buat, dia nak jugak.. kalau tak bagi, menjerit macam T-rex dah anak aku ni. Bingit telinga. Btw air tu free jer, dari bawah tanah... sejuk giler. 



These are a bit of this and that during our stay in Sarajevo. Peristiwa kejadian tidak mengikut turutan, gambar berterabur walau kejadian adalah benar hahahaha. 

18 comments:

  1. alahaiii sweetnyer dorang..atuk pon sweet..
    cuaca panas camni dapat mandi air sejuk bawah tanah memang heaven giler..
    kat mesia skang nih memang panas ting ting..
    klasik la rumah dorang..

    ReplyDelete
  2. apehal jeling maut tu tipah??? kemahen ye..

    ReplyDelete
  3. Amboi Tipah..jelingan maut eh kamu....sabo jer la..apapun seronok tgok budak2 ni hepi

    ReplyDelete
  4. bestnya...cantik sangat suasana/pemandangan kat sana:)

    ReplyDelete
  5. tkasih kongsi kisah dan gambar yg lain dari yg lain.

    ReplyDelete
  6. Pokok lapar yee.. hi hi hi.. pernyataan yg sangat sweet .. pandainye JJ ..

    ReplyDelete
  7. wah! air free ,bestnya
    mcm kat kampung free air bukit

    ReplyDelete
  8. lamanya x singgah sini..
    adik Tipah pun dah besar,JJ apatah lagi kan..

    eh,mama JJ x rindu kami ke?kekeeke

    ReplyDelete
  9. wah bonding time bersama atuk..seronoknya lepakl2 siap mini pool atuk bagi..terbaiklah!! comel2 semua gambarnya

    ReplyDelete
  10. Teringinnya nak bentang karpet kat luar rumah lepas tu lepak2 cam Tipah and JJ... Tapi kat M'sia panas bedo oh... simpan semula niat nak santai2 bentang karpet luar rumah.... ekekek
    Nasib baik JJ bagi pokok air bila lapar... kalau dia bagi pokok tu roti tak ke naya.... keh keh keh..

    ReplyDelete
  11. mmg berseronok betul la bercuti kat kampung atok

    ReplyDelete
  12. Sweet gile duk lepak atas karpet atas rumput. Best best. Bile baca part umah sebongkah tu. Tak tahan nk gelak rasa haha. Unik

    ReplyDelete
  13. Klu org malaysia mmg nak sejuk2 kan Nast .. puas dah berpanas terik .. hehe
    anak2 ko mmg santai abis.

    ReplyDelete
  14. wpun jiran punya hahahaha ini memang kelakar
    budak2 biasalah suka sgt main air..jerit mcm kena pukul lau x dpt haha

    ReplyDelete
  15. wahhhhhhh bestnye!!! rasa macam nak terbang gi sana...tenang jer Nampak...

    ReplyDelete
  16. Panas dia suhu berapa? Sama panas macam mesia tak? Haa, rumah sebongkah tu kenapa ye? I nak tny sendiri tak i takde kawan asal sarayevo. So, i tanya u la bleh? Please explain to me. I am eager to know.

    ReplyDelete
  17. Eh, comment dah kena approval dah skrg.

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...