Monday, 19 May 2014

Nok Buat Lagu Mano

Masih belum beranak so mari kita sembang-sembang rerakan.. Maaf la saya tak sempat hidang kueh-mueh Melayu asli sebab tak buat dah skang ni, duk makan hasil tangan my MiL jer, errr rendang daging duk ada lagi makan sikit....sikit, jimat sebab cakap kat depa ni boleh tahan berbulan, and elok untuk saya sorang muahahaha jahat giler? Ala depa pun cuit sepinggan dua nak ambik hati I jer pun.. walhal bukan deme ni gemar makanan pedas2 banyak rempah macam ni. Tu la kita hidup bermasyarakat pelbagai kaum, tolerasi itu wajib. 

Untung mama ada Jelita rajin tolong Nena


Busy buat Burek. Yer... sebut betul-betul. Makanan tradisi Bosnia, juga dikenali sebagai Pita, tak pandai buat ni tak leh kawen tau. 


My MiL ke kedai, tu pun risau duk tanya I berkali-kali betul ker I ok tinggal sorang2. Of course la Ok, lihat la menantu mu ini, baru jer lepas shower sesudah membasuh pakaian dan menjemurnya di ampaian, tadi pepagi dah mop satu rumah once JJ jejak keluar... kannnnn. Its not that I terbaring tak mampu gerak, itu harus la kau bimbang wahai mertua. Yer... tahu.... orang tu ambik berat huhu. 

Sama la macam tok laki pun, tadi call dari tempat kerja:

He: U ok B? No problem? 
Me: Why? U want to have problem? 
He: No.. I mean... your tummy, all fine? 
Me: Ya ya, my tummy all fine, how's yours? Pain or something? 
He: Jebem ti!

Hehehee mesti tension jer kan jadi tok laki aku. Tu la...saper suruh? 

Jam 3petang nanti ada appointment doctor nak belek kenapa budak ni senang-lenang silang kaki dalam perut tak kuar2 jugak lagi ni. Rakan-rakan ada idea dan petua apa yang bisa saya amalkan? Yer la duk sesajer ni, apa salahnya mencuba... kan. Nak banyakkan lagi bergerak, rasa dah seluruh pelosok Berlin ni saya gerak hehehe. As for now, saya cuba rilek santai... tadi pun berkubang warm bathtub sambil sekerab, research cakap elok juga kalau tenangkan diri untuk stabilkan hormon. 

Ummu Aidan Arissa hari tu demo buat lagu mano eh? 

23 comments:

  1. moga semuanya dipermudahkan ye..
    rilleks sungguh mama JJ ni ha nak beranak..!

    ReplyDelete
  2. waa...sedang menghitung hari dan waktu eh...x lama lagi Jelita dapat adik...bestnyaaa......

    ReplyDelete
  3. Kih kih kih, mmg patut papa JJ bengang dgn jawapan mama JJ…

    Masa Irfan dulu saya lewat lewat lebih 10 hari dari due jugak…. tapi doktor akan check kandungan air ketuban… Tengok keadaan tali pusat, masih elok ke tak… Kalau semua ok, doktor akan tunggu sehingga kita rasa sakit… Elok lepas doktor check semua pagi tu, malam tu terus datang klinik semula sbb mula turun tanda…

    Penantian tu mmg satu penyeksaan, kan? Insya Allah, moga baby cepat2 keluar dgn selamat :)

    ReplyDelete
  4. Baby cepatla kluar hehe.

    Burek tu lepastu goreng ke kak. Aish pantang betul tengok makanan. Lapar je huhu baru lepas makan mihun tomyam. Mihun sikit plak tu. Lapar semula walopon dah baham snickers haha.

    Jj always cute . Muahhhh for her

    ReplyDelete
  5. Akak pulak anak2 semua nak kuar cepat.. tak sabar nak tengok mama nya yg cun ni ehe ;) perasan lebih akak ni kan..
    InshaALLAH Moga dipermudahkan JJ bersalin.. skrg baby suruh mummy dia santai2 dulu..

    ReplyDelete
  6. kak.. kalau dapatlah... ni kalau dapat.. pls santak sampai 23may. bleh babeh tu party buih and potong kek sama2 ngan sy. ewah!

    *pesanan buat baby yg tgh best silang kaki like a boss dalam tu.. "dik, kuar hari jumaat tau, jumaat" ;p

    ReplyDelete
  7. alolo bby cepat la kuat..mommy dh x sabar nk jumpa kamu tu.. kakak jj lagi la kan..

    syoknya, nena ada pembantu..

    ReplyDelete
  8. mommy meh sini tgk..
    sama ke!! sama ke!!
    http://lobaksusue.blogspot.com/2014/05/entry-khas-buat-mama-jj.html

    ReplyDelete
  9. ko dok rilek2 je.... karang dia keluar la..... dok berjanji x habis lagi tu.....

    adekah jj dah blh kawen????

    ReplyDelete
  10. Baby dah senang lenang duduk dlm tu bah nast .... cuba ko bergolek2 sikit, bg baby terkejut sikit ... hehe

    ReplyDelete
  11. sabo je la papa jj.huhu..bagus tenangkan diri n rilex santai since tak beranak lagi..dh beranak nti tak terkejor dengan baby n kakak jj.huhu

    amalkan je semua petua yg ada.tak rugi pun..:)

    ReplyDelete
  12. Wah JJ dah pandai buat burek, dah boleh kawin dah tu.....
    Semua cemas dengan keadaan ni ya.. tak sabar nak jumpa ahli baru pun sama tu. Semoga dimudahkan semuanya bila dah tiba masa nanti ya.. apalah agaknya nama si adik ni nanti..

    ReplyDelete
  13. semoga dipermudahkan ye..
    alahai rajin tau Jj ni..

    ReplyDelete
  14. petua cepat n mudah beranak ialah
    kerap "tut'
    tak percaya sila amalkan

    ReplyDelete
  15. nih nak dkt beranak kan.. rileks sungguh nmpknya nih.. mcm lmbt lagi nak beranak.. burek? alamakk mmg kena sebut betul2 tu..

    ReplyDelete
  16. hehehe moga dipermudahkan semuanyer yer... KA wat relaks wat cool aje,, tunggu masa keluarlah baby tu !

    ReplyDelete
  17. ooo ini ke yg pita burek tu kahhhhhhhh
    igtkan ape td ngeh3x
    eh uols dah smpai due ke
    ritu ada bc dlm internet katanya mnm air kelapa boleh cepat beranak
    cubalah..jgn 1 bijik..sila balun 3bijik air kelapa ok
    hehehe

    ReplyDelete
  18. Ohhh MIL ada lew ni yeh....Bila datangnya? Tak sabau lew tu gamok nak tunggu cucu hehe
    Alah setakat due 6 hari ok lagi tu...janji baby gerak berdentum dalam tu hehe

    ReplyDelete
  19. benda tu mcm laksam ke?
    nasib baik aku tekak mat saleh..nak makan western je..
    haha..

    ReplyDelete
  20. maaf le nak pun tak tau la pulak. sebab dua dua anak I tu asal masuk 32 minggu dah nak keluar. doktoc kena inject itu ini. sian I kan.. then anak I lagi dua tu tak sampai 3 bulan deme dah kuar hahahaha...( gugur)... mang tak payah petua.. deme sendiri yang nak keluar awal...

    tapi biasalahkan... mak mak akan buat minyak selusuh.tu je lah.. kat sana ada ke org buat minyak selusuh?

    ReplyDelete
  21. salam mama jj..
    sekali pandang, lain benau kaler putih2 dlm dulang tu.. :)
    bila due ni kak ?

    ReplyDelete
  22. Mencari jawapan Ummu Aidan tapi cam takde plok.

    Ala, biarlah dia lepak lama skit dlm perut tu. Nnt dia dah keluar mama dia jgk yg rindu nak rasa dia dok dlm perut.

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...