Saturday, 18 January 2014

Kembara Ibu dan Anak

Selama sebulan lebih di Malaysia. And yes, I was pregnant and still am (5bln+ now). Only Jelita and me yang pulang ke kampung baru-baru ni, papa nya kerja. Here am sharing sinopsis kembara kami. Layan gambar jer la eh. 


Berangkat ke airport di iringi salji manja. 


Menggedik dalam flight 


KB home. Kasut baru Jelita rm4 something


With her cousins tapi tak lepas2 kucing nyer.


Kucing peneman sejati


Celebrate birthday 'Mak Cun', my biras


The sisters gedik menari2 kat pasar malam wakaf che yeh bila dapat belon


Naik kuda kat KB Mall, funny things happened there


KB Splash ker nama tempat ni, also funny incident happen


PCB


Main layang-layang


Rajin my anak dara basuh motor Oma


Budak tak pandai pakai selipar Jepun, tapi itu jugak yg diheretnya ke sana ke mari


Again cousins datang berkumpul, kena lock dulu


Dah elok2 ada kerusi, dia pi susun tidur atas lantai (kerusi2 itu berusia 26tahun ok)


Di Jerantut at my sister's


Arriving Gambang


Tak banyak main air pun kat sana


Back to Jerantut for few more days, mereka duk buat nasi lemak.


KTM to Johor to my brother's


Konon nak tengok sunset kat seafood place ni, hadap kerang bakor lagi best


Tak lupa visit kawan2 kat Zoo Johor


In LRT Kuala Lumpur


To Aquaria, posing pelik2 budak JJ ni


KLCC


Tempat berteduh di Kuala Lumpur


Alast, home sweet home Berlin. 


Honestly, rasa agak terkilan tak dapat jumpa any of u guys. I memang tak online sepanjang berada di sana, travelling masa pregnant agak mencabar sebab masa yang terhad perlu digunakan untuk rehat sepenuhnya, plus alone with JJ yang memang tak reti duk diam walau seminit (plus handphone canggih cap ayam). Pardon us. In fact, kawan2 kat sana pun I tak sempat jumpa, tapi Alhamdulillah puas hati dapat bersama2 my familia.


Jelita kecek Kelate berasap berkebuk, will share more on that.


40 comments:

  1. Assalamualaikum kakak! awww bestnya im also 5 months+ too! yeayy nanti kita pantang sesama tau. ruginya takdapat jumpaa but its okey, happy tengok gambar2 ni (",)

    ReplyDelete
  2. hai kak dora...

    kite ingatkan papa JJ ikot balek sekali...

    excitednya jj kan?

    tengok sunset tu dekat mana?

    ReplyDelete
  3. Wahh. Dah 5month upanya. Hehehe. Ruginya xdpt jumpa jj kt kelate. Nina pun kelik kelate bulan lepas

    ReplyDelete
  4. amboi JJ.. sakan Cuti cuti Malaysia.. nanti dah nak dapat adik dah.. hehe ^^ moga Allah mudahkan sepanjang akak pregnant :)

    ReplyDelete
  5. Suka tengok gambo JJ ngan kucing tuh..mmg cute habes..JJ tak bwk balik ker sekor kucen kat Berlin hehehe...
    Dah nampak dah kan 5bln ++, jgn lasak sangat nas..takper dah balik sini blk bykkan rehat yer..
    Dok tunggu gambar JJ ngan kucen lagi..heheh

    ReplyDelete
  6. Banyak juga aktiviti di Malaysia..hehehe.. skang ni dh kat berlin la yeh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh sorry tak kelihatan gambar yg last tu..hehehe

      Delete
  7. seronoknya JJ jenjalan.. banyak tempat juga sempat pegi ya Nas...best lah dpt kumpul2 with keluarga walaupn kengkawan tak sempat jumpa..hehe...
    suka sgt JJ dgn kuceng ya, jadi teman baik lah..haha

    ReplyDelete
  8. JJ eksaited ehh jejak KB.. hahaha
    nak dgr JJ kecek klate!

    ReplyDelete
  9. makin tembam bam bam kamo cik jj. comel sgt tengok dia ngan kucing.
    tak ada la trauma kicing tu.siap duk sebelah lagi..hihihi

    amboi...berbaju kurung ker.siap boleh pulak panjant pagar.

    ReplyDelete
  10. Makin besar makin comel JJ....
    Manja jer cat tu...

    ReplyDelete
  11. Assalamuaaikum mama jj
    lepas hajat nak tgk jj pakai bj krg walau dapat tgk dr belakang je..
    wah banyak gak tempat g..
    mesra nampaknya jj with sepupunya..
    ada video ke jj ckp kelantan hihii...
    mg dapat rehat secukupnya dan mg sihat sepanjang kehamilan..jg diri yew..

    ReplyDelete
  12. Mama JJ,
    Part susun kusyen kat bawah memang sangat epik.
    Hahah dulu duk susun kekonon buat rumah ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. JJ and kucing got something special bonding ^_^
      And she's wearinh baju kelawar?

      Delete
  13. Ha tulah..kelik sini xsey jupa kito pun..kita tunggu jah..

    wah mmg pack jadualnya tu, padanla tak sempat jumpa kami.. takpelah, sekali sekala balik, yang penting gembira dan dapat jumpa ahli keluarga... meriah nampaknya pengalaman balik kali ni. Kagumla dengan JJ, dapat berdikari sebulan tanpa Papa.. kagum dengan Mama JJ juga.. tengah pgnant pun sempat jalan sesemenanjung tu.. kami hok duk sini tak jale gitu dlm sebulan.. haha.. syang duit minyak..

    ReplyDelete
  14. Harus memaksimakan penggunaan masa sebulan di kampung tu kan Nas.....bukannya selalu dapat balik ke Malaysia.
    Yang terlebih eksaited mestilah JJ kan.....dapat jumpa kazen2, tak payah nak pakai baju tebal2..hehe dapat jumpa kucing Malaysia...agaknya bila JJ balik, kucing tu mesti rindu dengannya sebab dapat kasih sayang penuh dari JJ selama sebulan..hehe

    ReplyDelete
  15. alololo..setianya kucing tu dengan JJ...
    agaknya kucing tu mesti rindukan JJ lepas ni kan...

    ReplyDelete
  16. makan nasi ulam cikgu tak.??
    mcm mana JJ berkomukasi dgn kazennya..mcm ayam dan itik bercakap kot hehe

    ReplyDelete
  17. Xdok ko video JJ kecek kelate dgn set2 dio?

    ReplyDelete
  18. iftkan papa jj ikut sekali..kembara bersama jj saja ye..tgok pica pun dh terasa kebestan balik kmpg..tggu cerita pasal jelita..manja betul dengan kucing..:)

    ReplyDelete
  19. Wah... jauh perjalannan tu... hope gembira selalu....

    ReplyDelete
  20. JJ rindu tak kat papa dia sepanjang balik kampung?
    Tgk2 gambar2 kat atas tu, terubat rindu kat M'sia… PCB, KB Mall, KB Water Splash, Gambang…. mmg tempat2 favorite tu….
    Jangan lupa cerita kisah lucu di sebalik gambar deh….
    Sama perangai JJ dgn anak2 ai.. suka sgt susun kusyen atas lantai….

    ReplyDelete
  21. Hye, saya suka bace blog awk, baru2 ni saya baru buat blog hope awk boleh follow dan singgah la blog saya :) http://awksweetgitu.blogspot.com

    ReplyDelete
  22. wah seronoknya jalan2..sampai klcc lg..best3 akak ni dah lama x jejak klcc hehehe

    ReplyDelete
  23. Hahahahaha selipar tu kelakar.

    lagi satu JJ dalam KTM, kaki kemain terjungkit skit kihkihkih.

    Sangat comel la JJ...

    geram.

    Tapi tengok jj mmg sonok la balik kampong die. JJ pandai makan makanan klate tak?

    ReplyDelete
  24. finally..ada gak entry dr uolsss... xpe xjumpa weols..at least u have fun wif ur family.. tu lg penting.. even u kt cni sebulan, mesti xcukup ms kan.. n JJ nmpk so happy dgn kengkawan dia.. psst, muka u nmpk berisi la.. hehehe.. biasala, preggy mommy kannnn.. xpe, rerehat dl..free nt update latest entry k.. klu ada vid JJ lg best!!!

    ReplyDelete
  25. i was thinking of u over the weekend nas! n sure nice thing is, i x online!

    welcome back on line ya... waiting for your updates... dr tahun lepas papa JJ kene tinggal.... hahahaha...

    ReplyDelete
  26. Tak per lah mama JJ. Menghabiskan masa dgn family sebaik mungkin. Ingatkan papaJJ balik skali.

    Happy lah JJ dpt jumpa saudara mara & cousins. Manja betul kucing tu ngan JJ. Cute sgt ☺☺

    ReplyDelete
  27. seronoknya.. deqla dpt rasa keseronokan mama JJ bila bersama family kat kg.. yelah, tmpt sendiri lagi dikenang kan... sbb tu la x berupdate lama kemain kan..hihi... betul2 menikmati kesronokan tu... deqla pun terkilan x dpt jmpa mama JJ.. huhuhuh... tp nanti deqla kelek kelate lagi sbb abg nak kawen.. time tu mama JJ opkos la xde... heee.. btw, 5 bln pregnant perot tu dah nmpk la kecomelannya... :D

    ReplyDelete
  28. syok tgk JJ enjoy main2 dgn cousin2 dia, siap main masak nasik lemak, susun kusyen kat lantai tu favourite anak2 linda..hahahaha...

    ReplyDelete
  29. JJ koho comey, wah buleh kecek klate tu..:-)

    ReplyDelete
  30. hahahah, pakai baju sedondon dgn cousin. Mmg epic tu. Siap buat nasik lemak ke main pondok2. Pastu panjat pagar 3 org. Comel gile gmbr tu. JJ siap pakai baju kurung.
    penatnya u travel 2 beranak je. Tapi bila berdua, lagi senang nak plan apa2 kan? Ke saloh? Heheh.

    ReplyDelete
  31. I think that better, tak pe tak jumppa kita pun tak pe boleh jumpa kat sini kan..kan...
    Let you and JJ have a nice moment with your familly. at lest she learn lot of kasih sayang to build up among familly rather than the friend kan...

    bukit gambang? auwch.. my niece ajak pergi tapi tak sempat agi. ngeeee

    ReplyDelete
  32. JJ turun KL, why tak bagitau aunty nory, boleh kite ngedate....best tak Malaysia, JJ?? hehe

    ReplyDelete
  33. alaaaa.....tunggu adik jelita kuar baru dpt jumpa kot. huhu...

    ReplyDelete
  34. wah percutian yg menarik...
    puas ati tak dapat jalan2 masa balik ritu???
    sebulan tu..ofkoslah... puas kan...

    ReplyDelete
  35. salam mama jelita..

    wah..pact sungguh :) mesti jelita happy n enjoying yer vacation..
    mama n jj sama naik deh..nmpk jj semakin menggebu :)

    insyaAllah..ada masa kita boleh ketemu jua.. :P

    ReplyDelete
  36. as-salam.alhamdulillah. dah 5 bulan + ye.. take care
    klcc, dh dekat sgt dgn ciksu. tak da rezeki nk jmpa jj. ciksu tinggal area keramat

    ReplyDelete
  37. Seronok JJ balik kampung ye. :)

    Ps. Baru ni rasa tgk gmbr mama Jelita..jelita too..like mom like doter! ;)

    ReplyDelete
  38. rasa mcm baru je tau u pregnant.. now dah 5 bulan? huhu..

    alaaa tak jumpa pun JJ kat kb mall.. mcm la cikna g kb mall hari2 kan.. heheh..

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...