Monday 24 March 2014

Lempeng Pisang Berdaun


Kalau minta teka pun confirm dah tau apa dalam ni kan


Taraaaa.... lempeng pisang sedap yang amat, tang hangit tu jadi rebutan. 


Ok, ini bukan rajin..tapi gedik namanya. Gedik sihat, takper la kan. Made this Sabtu baru ni untuk kudapan petang bersama papa yang kerja half day, ingatkan dah buat banyak tapi tak cukup pulak (hint yang sedap sangat la konon nyer). Jelita alone habis tiga keping bersize besar ok. 

Yang I suka bau daun pisang tu...semerbak satu umah. 
Cik Eka la ni tunjuk makan-makan buat I telan lior. 


Adunan adalah sama macam buat lepat pisang, nak panggil lepat pisang bakor pun boleh. 

18 comments:

  1. mmg part hangit tu yg sedap...garing...lebih2 lg dgn aroma daun pisang tu...

    ReplyDelete
  2. tak boleh jadi ni.. nak google jugak la resepi lepat pisang…

    ReplyDelete
  3. perghhh..memang sedap nih, pakej ada daun pisang skali tu yg makin best tu..hehehe...

    ReplyDelete
  4. Kihkihkihkih. Ni mesti tertengok gambau lempeng pisang eka mnggu lepas. Semalam makan lagi. Eka plak, eka suka part ada kelapa kat dalam. Fuhhh sedappp

    ReplyDelete
  5. Oh... kakak dpt bayangkan aroma daun pisang itu Nas. Memang semerbak satu dapurlah ye.
    Kakak pun suka tau. Dulu masa kecik-kecik arwah mak kakak selalu buat tau..

    Senang juga nak dapat daun pisang kat sana ye Nas.

    ReplyDelete
  6. Sedapnya. Terbau2 aroma lempeng pisang berdaun tu sampai sini ☺

    ReplyDelete
  7. so xleh ckp rajin lah...kena ckp uols ni soooo gedik masak2 kan
    jeles iols ok hahahahahaha
    lempeng pisang fevret iols
    mil sllu lah wat..iols x pandai

    ReplyDelete
  8. Wahsedapnya lempeng pisang..yghangit & garing memang lagilah best..rs cam skrang jugak nak pegi buat lempeng gini...heheh

    ReplyDelete
  9. wahhhh sedapppnya...JJ smapai makan 3 keping tu...kompom lah sedap!
    JJ : auntie dan abg pa'e rindu JJ....hehe

    ReplyDelete
  10. ye ye.. setuju.. kalau part hangit tu yang sedap. garing...

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum kakak, walawehh meleleh ayaq liur tengok gambar. heee singgah sambil menabung sini~~~

    ReplyDelete
  12. assalam.
    terbang ke sna nak tgk jj.smlm dah sampai tpi tak kejut uols pong.hihi.aii jalan jalan tgk sekeliling je.hihi.byk resepi u update sepanjang aii xda ni kan..

    nasib le jj jdik model.terubat rindu.
    stok daun pisang byk ni.boleh la nanti.hihi.kalau aii ghajin kan..

    ReplyDelete
  13. salam mama jelita..
    cma suka kalo cicah ngan sambal bilis.. mengaum.. :p

    ReplyDelete
  14. mak ia siap berdaun pisang bagai ni, mesti sedap lah !

    ReplyDelete
  15. Saje je buat perut I berbunyi nih...time ni 9.42 mlm kl time...ayoooo...lapar laaaaa....

    ReplyDelete
  16. sedapnye lempeng pisang...

    saya suka tambah milo kak dora! barulah sehat...

    hikhik.

    ReplyDelete
  17. sedapnya ... tempat akak panggil peknga .

    ReplyDelete
  18. Terernya ada daun pisang siap buleh buat lempeng pisang. Daun pisang sape la yg jadi mangsa tu. Hehehe.... Amboi JJ sampai 3 keping ke makan? Mmg berbaloi mama dia masak kalo anak suka makan. Betul tak? i kalo masak bubur pastu Luth makan ala2 suam2 kuku je, mmg i sentap, merajuk dgn luth padahal dia tak faham. hahaha.

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand